שוק הלימודים גדוש במכוני הכנה לבחינה הפסיכומטרית, כולל מכוני הכנה לבחינה הפסיכומטרית ללקויי למידה, כאשר לכולם מטרה אחת – להכין את התלמידים לקראת הבחינה הפסיכומטרית. כל מכון, באופן טבעי, דואג לציין את יתרונותיו ואת המייחד אותו, כדי לשכנע אתכם להירשם דווקא אליו. אז איך יודעים איזה מכון מתאים לכם? ובכן, בטרם תקבלו תשובה לשאלה זו, עליכם לשקול האם באמת נחוץ לכם מכון הכנה? והאם אתם באמת צריכים ללמוד בכיתה עם מדריך?.
אז ככה, המרכז הארצי לבחינות והערכה, שהוא הגוף שמחבר את הבחינה הפסיכומטרית, לא קובע חד משמעית מה עדיף – קורס או למידה עצמית, אך הוא מקפיד להבהיר, כי נדרשים עבודה ותרגול יסודי של נושאי הבחינה. לכן, אין באמת תשובה חד משמעית בנושא. העיניין תלוי באופי ובמידת המסוגלות שלכם ללמוד לבד. במידה ואתם אנשים, הזקוקים למסגרת, מדריך אישי פרונטאלי, שעות קבועות ללמידה וכו' – הרי שקורס במכון הכנה יתאים לכם יותר מאשר למידה עצמית לבחינה הפסיכומטרית. אז איך תדעו איזה מכון מבין מגוון מכוני ההכנה לבחינה מתאים לכם ביותר? גם כאן, קשה להחליט, אבל אפשר להגיד, כי הדרך הטובה להחליט היא פשוט לבדוק ולהשוות בין המכונים ולבחור במכון שנותן לכם להרגיש שהוא המכון הטוב ביותר בשבילכם. חשוב להשוות בין 3 מכונים, לפחות, ולא "לקפוץ" על המכון הראשון שנקרה בדרככם.
מחירי קורסי ההכנה לבחינה הפסיכומטרית שונים ממכון הכנה אחד למשנהו, אך במידה ואתם מתלבטים בין מכונים בעלי הבדל קטן במחיר, כדאי להשקיע קצת יותר ולקבל תמורה הולמת, בהתאם לרושם שהותיר עליכם המכון. חשוב לשים לב, כי תלמידים רבים, הבוחרים בקורס שהותיר עליהם רושם פחות טוב במטרה לחסוך במחיר הקורס, נאלצים לגשת שוב לבחינה הפסיכומטרית או לשלם מחיר גבוה ללימודים במכללה פרטית. אך, אליה וקוץ בה, לא תמיד הקורס היקר הוא הקורס הטוב, ולכן – אוכל להמליץ לכם לבדוק היטב ולהתייעץ עם מכוני ההכנה ועם חברים, המכירים את סגנון הלמידה בקורס.
ובכל זאת, לא אוכל לשלוח אתכם מבלי לתת לכם מספר עצות קטנות לפני שאתם בוחרים קורס לבחינה הפסיכומטרית: אחד הדברים החשובים שמומלץ לבדוק הינו מספר התלמידים בכיתה. מכונים רבים מקפידים כיום לספק ללומד סביבת לימוד, המאפשרת הכוונה אישית. לכן, במידה ואתם זקוקים להכוונה כזו, עליכם לבדוק את מספר התלמידים שבכיתה ואת מספר השעות האישיות (אתם לבד עם המדריך/ה). מנגד, ניצבים התלמידים שאינם זקוקים להכוונה אישית ולשעות פרטיות מול המדריך, וגם לנושא זה יש לייחס חשיבות, ובמקרה זה הייתי ממליצה לכם לחפש מכון בו ניתנת האפשרות להגיע לפני/אחרי השיעור ולשאול את המדריך/ה שאלות. נקודה נוספת לבדיקה היא ניסיון המדריך וכמות התלמידים בכיתה. רצוי לבדוק זאת, בעיקר בשל העובדה שמדריך ותיק מצליח להסתדר עם 40 תלמידים, לעומת מדריך צעיר בכיתה של 20 תלמידים.
עניין נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת הוא שעות הלימוד בקורס ומתכונת הלימודים. קיימים מכונים בהם אורך השיעור הוא 45 דקות (שעה אקדמית) ולא 60 דקות וכדאי לשים לב לכך. כמו כן, כדאי לדעת, כי קיימים קורסים במתכונת לימודי בוקר ובמתכונת לימודי ערב, ואף קיימים מכונים, בהם חלק מהמפגשים מתקיימים במתכונת לימודי בוקר וחלק כלימודי ערב. דעו, כי הבחינה מתקיימת בשעות הבוקר, ולכן, במידה ואתם טיפוסים שקולטים טוב יותר בערב, כדאי לשקול קורס במתכונת לימודי בוקר, שיכין אתכם ואת המוח לעבוד בשעות הבוקר.
לסיכום, כדאי לשאול חברים שנבחנו בעבר בבחינה איפה וכיצד התכוננו לבחינה. זיכרו, בחירה מוטעית במכון שלא נראה לכם, עשויה לעכב את התחלת הלימודים או התואר הראשון שלכם. לכו עם מה שאתם מרגישים ועם מי שנראה לכם הטוב ביותר. בכל מקרה – מהרגע שנרשמתם לקורס נסו להתמקד ככל הניתן בלימודים, והשקיעו את המקסימום שלכם. אמנם תמיד תוכלו לשפר את הציון ולגשת מחדש לבחינה, אבל בינינו, מי באמת רוצה את זה?... שיהיה לכם בהצלחה!!