חפש מאמרים:
שלום אורח
15.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

היינן שוקי ישוב והיינן עמיחי לוריא מהיקבים עגור ושילה בטעימות יין (ככה זה כשיש שניים)

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול23/09/20102252 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

היינן שוקי ישוב מיקב עגור והיינן עמיחי לוריא מיקב שילה - שני ייננים בעלי השכלה  אוטו דידקטית שמאוד אוהבים בלנדים מיוחדים. שניהם נחשבים להרפתקנים בתעשיית היין כאשר חדר החביות שלהם צמוד למעבדה קטנה ובו נערכות הטעימות על מנת להחליט על הבלנדים. שניהם מלטפים את בקבוק היין שלהם כאילו זה היה גוזל רך שהם ממאנים לתת לו לנסוק מעלה מעלה. שני יקבים ללא תקציב יחסי ציבור גרנדיוזי, ללא השקות הוליוודיות. שני יקבים אשר עושים יין מאהבה. הם באמת מה שכולם מנסים להיות - "יקב בוטיק". השפה שהם מדברים תמיד בגובה העיניים, ליין יש את הכבוד הראוי לו ולא את האגו של מי שעשה אותו. בשקט בשקט שניהם מפיקים יין רוזה, שניהם מטילים מידי פעם פצצת בלנד מעניינת לשוק אשר מצליחה לרגש לא רק את המבקרים אלא גם את חובבי היין שמאסו קצת בקברנה סובניון זני ומרלו זני.

שוקי הג'ינג'י ייצר את בבואתו ברוזה בעל הגוון האפרסקי שעשוי מענבי קברנה פרנק וסובניון בלאן: טעמי פירות טריים ומענגים, חמאתיות שמעניקה איזון טוב לחומציות, מעט ארומת עץ משהייה קצרה בחבית מעניקה ליין גוף ועוצמה. ללא ספק בהכנת הרוזה הייתה מחשבה רבה והתייחסות ליין כיין ולא כמוצר עודף ביקב.
יין הרוזה שמתאים לכל ארוחה ולכל מצב רוח, אפילו ליום שבת בבוקר. לשתות ולהנות.


עמיחי לוריא העניק לנו את הרוזה שעשוי ענבי ברברה וקברנה פרנק. בעל צבע אדום בהיר נאה למראה, ארומות של תותי שדה ופטל, חמיצות מאוזנת לצד יובש קליל מעלימים קצת את המתיקות שמקבלים באף. היין בעל גוף קל ומעניק תחושה נעימה בשתייה.

עוד יין שריגש אותי השנה מבית חצרו של עמיחי לוריא זה הרוג', בלנד ייחודי העשוי מענבי הסנג'ובזה, ברברה וקברנה סובניון.
זהו יין עשיר בטעמים נפלאים של פירות בשלים המאוזנים בחומציות נעימה, היין ספג חבית למשך שנה וחצי והפעם החבית העניקה לענבי הסנג'ובזה גוף יציב וחסון.
היין חמאתי מאוד ובעל עפיצות נעימה מאוד. בכל לגימה משתחררים עוד ועוד טעמים מורכבים ועושה רושם כי זה יין שאוהב לרגש את הטועם אותו.

שוקי מעגור העניק לנו את הבלנד מבית קסם, המופק מקברנה-סובניון, מרלו, פטיט-וורדו וקברנה פרנק. היין בעל גוף חסון, צבעו אדום-עמוק,  בעל ניחוחות של פירות אדומים רעננים ובשלים, מעט מרווה וניחוחות של בוקה גרנייה עשיר. בפה מורגשת עפיצות נעימה ובבליעה היין מאוד חמאתי.

לסיכום: 2 ייננים, 2 יקבי בוטיק, אהבה אחת משותפת. לא, לא ליין , לזה ששותה את היין, זו האהבה שלהם.

 הכתבה עלתה באתר היין : www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121385 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121507 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121330 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121385 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121546 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121465 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121521 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142607 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143002 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144506 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413254 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148229 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148560 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica