מייבש כביסה הוא מכשיר יחסית פשוט. גם מייבשים, שהם עתירי פונקציות, עתירי לחצנים, ועתירי פעולות – בסופו של דבר, עובדים על אותו עיקרון בסיסי: סיבוב של התוף אליו מוכנסת הכביסה, הזרמת אוויר חם לתוך המערכת וסילוק של הלחות מן הכביסה. מכיוון שמייבשי הכביסה הם מכשירים פשוטים (וגם זולים יחסית), נדיר שמתרחשות בהן תקלות. היה וכן התרחשה תקלה – מומלץ כמובן, לקרוא לטכנאי שמתמחה בתיקון מייבש כביסה, שיבוא לבדוק את המכשיר, וידריך אתכם מה מומלץ לעשות, ואם כדאי בכלל לתקן.
בד"כ רוב התקלות הנפוצות במייבשים – קשורות או בגוף החימום של המכשיר, או בתרמוסטט, או ברצועה שמסובבת את התוף. כשאנו מדברים על רוב התקלות, אנחנו מדברים על סדר גודל של קרוב ל – 90% מהתקלות. בד"כ עלות תיקון ממוצעת של מכשיר מייבש כביסה – בין אם הלך הגוף חימום, בין אם התקלקל התרמוסטט, ובין אם נקרעה הרצועה של התוף נע בין 200 ל – 400 שקלים לכל היותר. נדיר ביותר שבמכשיר של מייבש כביסה יושבת המנוע – לפיכך, אל תמהרו להאמין לכל טכנאי מייבשי כביסה או טכנאי מכונות כביסה, שמנסה להפחיד אתכם ופוסק שצריך להחליף מנוע (בד"כ טכנאים מסוג אלו – הם טכנאים חאפרים, שרק באים לעשות עליכם "קופה", ולסחוט מכם כספים ותיקונים מיותרים שבכלל אין בהם צורך). היה וטכנאי שהזמנתם, כן החליט שהמנוע הלך, ושצריך להחליף אותו, מומלץ לקבל חוות דעת נוספת מעוד טכנאי שמבין, ובמידה וזו אכן הבעיה – מומלץ לשקול בחום, אם בכלל שווה להשקיע במנוע חדש למכשיר. עלות ממוצעת של מנוע חדש, יכולה לעיתים להגיע מבחינת המחיר בשקלים, לעלות של מייבש כביסה חדש. לכן, במצבים כאלו – השיקול הוא בד"כ כזה – אם מדובר במכשיר יחסית חדש, ויקר – שווה לשקול לבצע החלפה של המנוע. אם, לעומת זאת, מדובר במכשיר ישן, שלא עלה יותר מדי כסף – כבר שווה לזרוק אותו לפח, ולקנות פשוט מייבש כביסה חדש.
אחת מהתקלות הנפוצות ביותר, במכשירים של מייבשי כביסה, היא כאשר המייבש לא מצליח להזרים אוויר חם לתוך גוף המכונה ולייבש את הבגדים. בד"כ תקלה שכזאת, נובעת או מגוף חימום מקולקל או מתרמוסטט מקולקל. בד"כ החלפה של גוף חימום תעלה בין 300 – 450 שקלים (תלוי בדגם), והחלפה של תרמוסטט תעלה בין 200 – 250 שקלים (תלוי בדגם).
תקלה נוספת, שגם כן מתרחשת הרבה פעמים במייבשי כביסה, היא שהתוף של המכונה לא מצליח להסתובב ו"לערבל" את הבגדים. תקלה שכזאת, בד"כ מצביעה על קרע ברצועה שמעבירה את הכוח מהמנוע אל התוף, והחלפה שלה, תסתכם לכל היותר בכ – 250 שקלים.
עוד תקלה של מייבשי כביסה, שהרבה צרכנים נתקלים בה, היא כאשר המייבש מופעל במשך זמן רב, אבל כל הבגדים שבו עדיין ממשיכים להישאר לחים. כלומר – המייבש מזרים אוויר חם לתוך המערכת, ולכאורה נראה שהוא עובד, אבל הבגדים שבו לא מצליחים להתייבש עד הסוף. הרבה אנשים, מניחים, שתקלה מסוג זה קשורה גם היא לתרמוסטט של המכשיר, אבל היא למעשה קשורה לצינור שמוציא את האוויר החם. כאשר צינור היציאה סתום או קרוע, אין יציאה של אוויר חם מהמערכת, התרמוסטט מפסיק בצורה אוטומטית את פעולת החימום שלו, וכתוצאה מכך הבגדים לא מתייבשים. תיקון של צינור סתום, או החלפה שלו כרוכה בעלות של שקלים בודדים. בד"כ כל טכנאי של מייבשי כביסה יעשה זאת עבורכם, ללא שום בעיה בעלות של ביקור טכנאי רגיל.
לסיכום – במייבשי כביסה, להבדיל מתקלות במכשירי חשמל אחרים, התקלות הן יחסית פשוטות ולא יותר מדי מגוונות. לפיכך, גם כשמתרחשת פתאום תקלה, אין צורך תמיד ישר לקרוא לטכנאי לתיקון מוצרי חשמל שיבוא לחלץ אותנו, ולפתור לנו את הבעיה. הרבה פעמים, התקלות הן, כאמור, כאלו פשוטות, שגם אדם רגיל, בעל חוש טכני בסיסי, טיפה של יוזמה, והצטיידות בחלקי החילוף הדרושים – יכול לתקן בכוחות עצמו את המכשיר בקלות, ואפילו לחסוך בצורה כזאת הרבה מאד כסף.