בעשור האחרון הפכה רשת האינטרנט לזירת מסחר מרכזית ומשמעותית, כאשר אמצעי הרכישה הדומיננטי הוא שימוש בכרטיסי אשראי.
מטבע הדברים, מרכזת רשת האינטרנט בכלל וזירות המסחר האלקטרוני בפרט,
את מוקד תשומת ליבם של עברייני האינטרנט, המבקשים לשים ידם על מספרי כרטיסי אשראי, תעודות זהות ומספרי ביטוח לאומי.
לכן, לצד ההטבות הבאות עם רכישה נוחה מהמחשב הביתי, יש לשים לב לכמה תמרורי אזהרה שיהפכו את הרכישה שלכם לבטוחה ומהנה.
חברת וריפון ישראל, המספקת פתרונות סליקת כרטיסי אשראי מאובטחים , ושירותי סליקה באינטרנט, מספקת 11 טיפים חשובים לרכישה בטוחה:
- נעים להכיר - HTTPS - נכנסתם לזירת מסחר אלקטרוני? שימו לב לכתובתהאתר המופיעה בקצה העליון של העמוד. לצד כתובת האתר הרגילה (HTTP)צריכה להופיע גם האות S באנגלית. זה אומר שנכנסתם לאתר שבו מתבצע הליך סחר אלקטרוני.
- מנגנון תשלומים מאובטח - אתרים רבים מציעיםאפשרות לשלם בכרטיסי אשראי אך לא תמיד עם רמת האבטחה הדרושה המגינה על נתוני כרטיס אשראי.
בד"כ כשאתר משתמש בשירותי סליקה באינטרנט של חברה העומדת בתקן, יופיע באתר, בדף התשלום נוסח האומר שמנגנון אבטחת התשלום באתר זה עומד בתקן PCI DSS.
- שירות קניה בטוחה - חברות כרטיסי האשראיויזה ומסטרקרד מציעות שירות להגנה על רכישות באינטרנט בשם Verified by Visa ו-MasterCardSecure. בכל רכישה באתרים התומכים בשירות זה נדרשים לקוחות בסיום תהליךהרכישה להקיש סיסמה אישית אותה מקבלים לאחר רישום חד-פעמי לשירות. בצורה זו,לא יכולה להתבצע רכישה באתר גם אם פרטי כרטיס האשראי נפלו לידים הלא-נכונות.
- חפשו את המנעול - חשוב להקפיד על כך שהאתר משתמש בפרוטוקול אבטחה המצפין את הליך ההתקשרות הפיננסית שלכם. הפרוטוקול הנפוץמכונה SSL וכאשר הוא מופעל, מופיעה אינדיקציה לכך בצורת מנעול המופיעבתחתית הדף או בשורת הכתובת.
- וודאו שמקור הרכישה אמין - אם זה אתר מסחר השייךלמותג בעל שם ידוע, או אם חברים ובני משפחה שלכם רכשו בו ומרוצים ממנו, אלוהן אינדיקציות טובות.
אם נכנסתם לאתר לא מוכר, כדאי לבדוק אם הוא מוזכר במנועים פופולאריים שלהשוואת מחירים, ולהתרשם מתגובות לקוחות קודמים. במקביל, כדאי לבצע עליו חיפושבאחד ממנועי החיפוש, במטרה לראות האם קיימים אודותיו פרסומים בעיתייםבפורומים צרכניים. ממצאים שליליים משמעם שכדאי להתרחק ממנו.
- ודאו שכתובת האתר מדויקת - חשוב לוודא כי כתובתהאתר הוקלדה בצורה נכונה, משום שנוכלי רשת משתמשים לעיתים באתרים בעלי כתובותדומות על מנת להטעות, ולנתב תנועה לאתרים מתחזים.
- תקנון אתר - חפשו ועיינו בתקנוןהאתר. אמינותו של אתר מסחר אלקטרוני גדלה אם יש בו תקנון מפורט, קריא ונהיר.תוכלו למצוא בו כמובן גם רלוונטיות לגבי סוג העסקאות, דרכי תשלום, חובותוזכויות. חברות האשראי מחייבות כל אתר אשר מבצע סליקת כרטיסי אשראי באינטרנט,להציג תקנון מפורט.
- שירות לקוחות - עוד טיפ קטן וחשוב: אםנכנסתם לזירת מסחר אלקטרוני, חפשו באתר את מספר הטלפון של שירות הלקוחות.לאלו מכם, החשדנים במיוחד, מומלץ להתקשר ולשמוע מה ומי עונה בצד השני של הקו.מייל של 'צור קשר' איננו מבטיח שאכן יצרו עמכם קשר במידה וביצעתם עסקה והמוצרלא הגיע.
- השוואת מחירים - זירות המסחר באינטרנטרבות ומגוונות וכך גם אתרי השוואת המחירים. אל תמהרו להפקיד את מספר כרטיסהאשראי שלכם, באתר הראשון אליו נכנסתם. כן, גם באינטרנט כדאי וחשוב לעשות שופינג.
- מפרט טכני - נכנסתם לאתר והבחנתםבמוצר שמצא חן בעיניכם? הקליקו על המוצר ולימדו את המפרט הטכני שלו. חשובלזכור, וישנם אתרי מסחר שאינם טורחים לציין זאת, שהתמונה באתר היא להמחשהבלבד. מומלץ להדפיס את המפרט הטכני ולהשוות אח"כ עם המוצר שקיבלתם בסופושל דבר. ייתכן והדבר מופיע גם באותיות קטנטנות בתקנון האתר.
קניה מהנה
מאת : אמיר רביד סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת וריפון ישראל