תהליך הגירושין הוא ארוך ומתיש ועלוללהוביל לחיכוכים ומריבות.לרוב מעורבים ילדים בתהליך שיכולים להיפגע .כדי שהגירושין יתבצעו במהירות, ביעילות וללא בעיותחובהלשכור שירותיעורך דין המתמחה בתחום של דיני משפחה. בין המרכיבים החשובים שיש לסכם הואנושא של המשמורת על הילדים.
ההורים על פי חוק הם האפוטרופסיים עלילדיהם עד גיל 18ובמקרה של גירושיןצריך להחליט אצל איזה הורה הםיישארו. ברוב המקרים הילדנותר בחזקת אימו באופן אוטומטי במיוחד אם לאמלאו לושש. כשמתעוררת מחלוקת סביב שאלה מי יהיה המשמורן, ההוריםיכולים בנפרדלהגיש תביעה על משמורת בבית משפט לענייני משפחה או בבית דיןרבני.
קביעת המשמורתהיא לפי טובת הילד.הרצון הוא להשאיר אתהילד אצל ההורה המתאים ביותר לפי מדדים כמומידת חוזק הקשר בין ההורהלילד, זמינות ההורה, מידת הקרבה וההקשבה של ההורה לילד וכו'. החלטת ביתהמשפט כוללת גם את רצון הילד אם הוא עבר את גיל עשר. לפני גיל זהמניחים שהילד עדיין לא יכול להביע עמדה נחרצת.כמו כן, בית המשפטבודקשלא מופעלים על הילד לחצים מצד אחד ההורים. פעמים רבותבית המשפט ממנהעובד סוציאלישיערוך תסקיר על הילד או שהשופט נפגש ביחידות עם הילד. ישהבדל בין רצון הילד ועקרון טובת הילד שהוא בריאותו הנפשיתוהגופנית,הדודים והסבים של אחד הצדדים שהם דומיננטיים יותרבחיי הילד, גילו וצרכיוההתפתחותייםשל הילד ועוד. בית המשפט בודקלעומק את טובת הילדבהווהובעתיד.
אם בית המשפט לא מצליחלקבל החלטה על משמורת הוא יכוללהחליט על סמךביצוע של מסוגלות הורית. ההורים והילדיםעוברים בדיקותואבחונים על ידי אנשי מקצוע כמו פסיכולוגלבדיקתהקשרים בין ההורהוהילדים. לאחרשאנשי המקצוע מגישים לבית המשפט אתחוות דעתם, אפשר לחקוראת המומחים בבית המשפט ולהכריע בסוגיית המשמורת.
ההחלטה לגבימשמורת היא ניתנת לשינוי בהמשך בעיקר עקב שינויים בנסיבות או ברצון הילד.בית המשפט דואג לכך שיהיה קשר גם עם ההורה שאינו משמורן שלא תהיה הסתהכנגדו מצד ההורה המשמורן. בית המשפט מתחשב בצורך של ההורה הלא משמורןלהיות קרוב לילדיו ומעורב בחייהם. בית המשפט קובע את הזמנים בהם יתקיימוהסדרי ראייה ובן הזוג יבקר את ילדיו. תכיפות המפגשים היא בהתאם לגילאיהילד. לרוב הסדרי הראייה כוללים מפגשים של פעמיים בשבוע בשעות קבועות ובכלסוף שבוע שני. החגים מתחלקים לסירוגין ובחופשות המפגשים תכופים יותר.
במידהואחד ההורים פונה לבית המשפט לשינוי הסדרי הראיה הוא צריך לספק הוכחותופירוט. שינוי של משמורת קורה עקב מעבר דירה, מעבר של ההורה לחו"ל, אלימותשל ההורה כלפי הילד, הפרה של הסדרי הראיה. כאשר הפניה מגובה בהוכחות יש פתחלשינוי של פסק הדין בנושא המשמורת.