תהליךהגירושין הוא ארוך ומתיש ועלוללהוביללוויכוחים ומריבות. בדרך כללמעורבים ילדים בתהליך שיכולים להיפגע .כדי שהגירושין יתבצעו במהירות,ביעילות וללא בעיותחובהלשכור שירותי עורך דין המתמחה בתחום של דינימשפחה.אחת הסוגיות העיקריות שיש להכריע בה בגירושין היא המשמורת עלהילדים.
ההורים על פי חוק הם האפוטרופסיים על ילדיהם עד גיל 18ובמקרה של גירושיןצריך להחליט אצל איזה הורה הם יישארו. ברוב המקרים הילדנותר בחזקת אימו באופן אוטומטי במיוחד אם לא מלאו לושש. כשיש ויכוחיםלגבי מי יהיה המשמורן,בני הזוג יכוליםכל אחד לחוד להגיש תביעה עלמשמורת בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני.
קביעת המשמורתהיא לפי טובת הילד. הנטייה היא שהמשמורת תהיהאצל ההורה המתאים ביותר לפימדדים כמו יציבות ההורה, מידת המעורבות של ההורה בחיי הילד, מסוגלותהורית ועוד. החלטת בית המשפט כוללת גם את רצון הילד אם הוא עבר את גילעשר. לפני גיל זהמניחים שהילד עדיין לא יכול להביע עמדה נחרצת.כמוכן, בית המשפט מוודאשלא מופעלים על הילד לחצים מצד אחד ההורים. פעמיםרבותבית המשפט ממנה עובד סוציאלי שיספק לו חוות דעת על הילד או שהשופטנפגשעימו לבד. יש הבדל בין רצון הילד ועקרון טובת הילד שהוא בריאותוהנפשית והפיסית,הדודים והסבים של אחד הצדדים שהם דומיננטיים יותרבחייהילד, גילווכישוריו של הילד ועוד. בית המשפט בודק בצורה יסודיתאת טובתהילד בזמן הנתון ובהמשך.
אם בית המשפט לא מצליח לקבוע לגבימשמורתהוא יכול לקבוע זאתעל סמךביצוע של מסוגלות הורית. ההורים והילדיםעוברים בדיקות ואבחונים על ידי אנשי מקצוע כמו פסיכולוגלבדיקתהקשריםבין ההורה והילדים. לאחר שהפסיכולוג ו/או העובד הסוציאלימגישים לביתהמשפט את התסקיר, ניתן לחקור את המומחים בבית המשפט ולקבל החלטה לגבי המשמורת.
ההחלטה לגבי משמורת היא ניתנת לשינוי בהמשך בעיקר עקבשינויים בנסיבות או ברצון הילד. בית המשפט דואג לכך שיהיה קשר גם עם ההורהשאינו משמורן שלא תהיה הסתה כנגדו מצד ההורה המשמורן. בית המשפט מתחשבבצורך של ההורה הלא משמורן להיות קרוב לילדיו ומעורב בחייהם. בית המשפטקובע את הזמנים בהם יתקיימו הסדרי ראייה ובן הזוג יבקר את ילדיו. תכיפותהמפגשים היא בהתאם לגילאי הילד. לרוב הסדרי הראייה כוללים מפגשים של פעמייםבשבוע בשעות קבועות ובכל סוף שבוע שני. החגים מתחלקים לסירוגין ובחופשותהמפגשים תכופים יותר.
במידה ואחד ההורים פונה לבית המשפט לשינויהסדרי הראיה הוא צריך לספק הוכחות ופירוט. שינוי של משמורת קורה עקב מעברדירה, מעבר של ההורה לחו"ל, אלימות של ההורה כלפי הילד, הפרה של הסדריהראיה. כאשר הפניה מגובה בהוכחות יש פתח לשינוי של פסק הדין בנושא המשמורת.