גירושין הם תהליךכאוב היכול להוביל למשבר אישי. כאשרלבני הזוג יש ילדיםוכך על פי רוב, התהליך קשהשבעתיים. הילדיםקולטים הכול והשפעותהגירושיןמותירות בהם צלקות לכל החיים. כדי שזה לא יקרהיש לנקוט בכמהצעדים:
חשוב שלא לערב את הילדיםבתהליך מעבר להסבר קצרעלהגירושין.ניתן להפנות את הילדים לאיש מקצועוכן לקיים עם הילדים שיחותעם הכוונה של פסיכולוג. הילדים צריכיםלהבין שהגירושין לאנערכו באשמתםואבא ואמא מתגרשים זה מזה אך לא מילדיהם.אסורלהפכם למרגלים של הצדהשני,להסיתם נגד בן הזוג, לגרום לילדים לקחת צד בסכסוך,להפעיל נגדםסחטנות רגשית ועוד.
בגירושין מתקבלות הכרעות קריטיותבהיבט שלהילדים,כולל הנושא שלהחזקת הילדים, הסדרי ראייה ודמי מזונות. שכירתשירותי עורך דין מתחום דיני המשפחהבשלב מוקדם ככל האפשר תסלול את הדרך אלהסכם הוגןהמקובל על שני הצדדים. במקוםלהיגרר לסכסוכים ממושכים שיזיקולנפשהילדים, יש אפשרות להגיע להסכמה במהירות וביעילות.
הורהמשמורן - בעזרת עורך הדיןובהתאם לחקיקה ניתן להגיע להסכםלגבי מי יהיהההורה המשמורן. ההחלטה מתבססת על טובת הילד ועל יכולת ההורה המשמורן לגדלאת הילד ולענות לצרכיו השונים.
הסדרי ראייה - יקבעו לרוב שתיפגישות של ההורה במהלךהשבוע עם הילד, סופי שבועלסירוגין והוספת פגישותבחופשות ובחגים.חשוב ביותר שלילד יהיה קשר יציב וקרובעם שני הוריו.טובת הילד היא שלאיהיו ניסיונות למנוע פגישות עם ההורה הלא משמורן אוהסתות של אחד ההורים כנגד ההורההמשמורן. חשוב שלילד תהיה מסגרת בטוחהוחמה עם תחושה ששני ההורים אוהבים אותו, רוצים להיות איתוזמן איכות ולאלהתנצח על גבו.
דמי מזונות – זהו נושא שקשה לפתור אותו בשל העובדהשאלו סכומים גבוהים לתקופה ממושכת ביותר.למזונות יש השלכות עתידיות לגבי האפשרות של ההורהלהמשיך הלאהולהקים בית אחר לאור הנטל הכלכלי. דמימזונות כוללים מזונות הכרחייםאותם משלם האב עד שהילד בן 15. המזונותההכרחיים כוללים את הצרכים הבסיסיים של הילד כגון אוכל, ביגוד והנעלהוכו'. מגיל 15 נוספים גם מזונות מדין צדקה, במידה וההורים עומדים בתשלוםשלמזונות ההכרחיים. מזונות מדין צדקהכוללים את הצרכים מעבר לבסיסייםכגון: חוגים לילד, שיעורים פרטיים וכו'.לרוב שני ההוריםצריכים לשלם אתהמזונות האלה. עורך דין מיומן יגיע להסכם לגבידמי מזונות שיאפשרוקיוםמכובד של הילד ללא היגררותלמריבות.עורך הדיןמונע מצב בו אחדמבניהזוג רוצה להחזיק בילדיםבכדי להפחית את גובה המזונות.
מגורים –האב חייב לדאוג לכך שלילדיויהיה היכן לגור ולכן הוא מחויב לשלם חלק בדמי השכירות. ההשתתפותעבור דמי השכירות של ילד אחד עומדת על30 אחוז,עבור שני ילדים האב משתתף בסכום של 40 אחוזואם מדובר על שלושה ילדיםויותרהאב ישלם50 אחוז.