תקופת ההיריון היא אחת התקופות המרגשות ביותר בחייה של כל אשה. בזמן תשעת חודשי ההריון גופה של האישה עובד שינוי גדול, כשהאם העתידית נושאת את העובר ברחמה. רבים נוהגים לתעד את תשעת החודשים המופלאים הללו בתמונות, על מנת לשמור אותם כמזכרת עבורם, ועבור הילד או הילדה.
צילום הריון הוא אתגר מיוחד, ורבים בוחרים להשתמש בצלם או צלמת מקצועית, על מנת לייצר אלבום תמונות של צילומי הריון מקצועיים ואיכותיים. ניתן כמובן גם לערוך סט צילום הריון בעצמכם, בעזרת מצלמה ביתית פשוטה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכל צלם או צלמת הריון:
1. תיעוד לאורך זמן במהלך ההיריון, החל מהחודש הרביעי בד"כ, חלים שינוים משמעותיים תוך פרק זמן קצר בגופה של האישה. מומלץ בהחלט לחזור ולצלם תמונות אחת לחודש, כדי לשמור תיעוד של כל התקופה. ע"פ רוב, בחודש השביעי נראה כבר ההיריון בצורה המלאה והברורה ביותר – ובחודש זה מומלץ לערוך סשן צילומים מרכזי, ארוך ומוקפד.
2. בחירת בגדים מתאימה – בזמן צילום הריון לא מומלץ לבחור בבגדי הריון, שמהווים אמנם בחירה נוחה ליומיום, אך בדרך כלל לא מסייעים בהבלטת הגזרה של המצולמת, ואינם תמיד מחמיאים לה בצורה הטובה ביותר. נשים רבות בוחרות להצטלם בהריון בביגוד מינמלי שחושף את גופן באופן טבעי, כמו למשל בצילום הידוע של דמי מור. אם אתן רוצות להצטלם בבגדים, נסו להקפיד על בחירת צבעים רכים ופסטלים, שמשתלבים באווירת ההיריון.
3. זירת הצילום – אם בחרתם בצלמת הריון מקצועית, ניתן בהחלט לצלם את התמונות בסטודיו מקצועי שמאפשר יצירת רקע מושלם לצילום. רבים עם זאת מעדיפים להצטלם במרחב הביתי או בצילומי טבע. במקרה כזה מומלץ לבחור ברקע שאינו בולט ולא יאפיל על מרכז התמונה – שהוא כמובן האישה ההרה.
4. הכנה משפחתית – אם לאישה ההרה יש כבר ילדים, מומלץ בהחלט לשלב אותם בתהליך הצילומים, ולייצר צילומים משפחתיים. גם את הבעל לא חייבים להזניח – ובהחלט אפשר ורצוי לשלב גם אותו בחלק מצילומי ההיריון, אחרי הכל, גם לו היתה איזה יד ורגל בעניין, לא?
או שפשוט ניתן לקחת קורס צילום ולעשות זאת בחיק המשפחה.