במהלך השנים האחרונות הולכת וגדלה המודעות גם במערב, לגבי אורחות חיים בריאים, יותר ויותר אנשים בוחרים בדרכים הטבעיות כדי לחיות באופן טוב יותר. על כן בישול בריא, הפך להיות אף הוא לכוכב במטבחים רבים.
בישול בריא – גם טעים וגם בריא.
כל מי שמעוניין להפוך את מטבחו למטבח של בישול בריא, צריך לדעת כי ישנם מספר כללים בסיסיים שיש לפעול לפיהם. בהמשך המאמר אנחנו נשבור את הסטיגמה שיש לעיתים לגבי בישול בריא. מזון בריא יכול להיות בהחלט גם טעים להפליא.
אחד הדברים הראשונים שעלינו לדעת כשאנו רוצים לקחת על עצמנו, את הזנת משפחתנו על ידי בישול בריא, הוא: כי חסל סדר מאכלים עטירי שומנים רוויום, טיגון עמוק ועוד. מעתה נשתדל לקנות כמה שיותר מוצרי מזון טבעיים ובלתי מעובדים, כדי שנוכל להשתמש בהם לסעודות בישול בריא אותן נכין.
פעמים רבות אנו קונים בשר קפוא ופחיות שימורים המכילים תוספים ומרכיבים מלאכותיים שאינם בריאים כלל. בישול בריא יבטיח לנו ולילדינו אוכל שהוא גם טעים וגם בריא.
אז קדימה בישול בריא ממתין שתתנסו בו:
כלל ראשון של בישול בריא הוא ירקות. הרבה ירקות מכל מיני מינים וצבעים. ירקות הנם עשירים בויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף ומונעים התפתחותן של מחלות רבות. בישול בריא מתבסס על אכילת ירקות טריים ונקיים, בתוך סלט ירקות עשיר או אפילו בפני עצמם. ישנם כאלה שאף יקנו ירקות אורגניים בלבד, שאין בהם חומרי הדברה. בישול בריא, כולל גם בישול ירקות במים, או על ידי אידוי, הקפצה של ירקות יחד עם נתחי עוף, בישול או אפייה של ירקות בתנור בסגנון אנטי-פסטי - אלו דרכים נהדרות של בישול בריא עם ירקות, בעיקר כתוספות או בארוחות בוקר.
בישול בריא דוגל באכילת קטניות למיניהן, כגון: קינואה, בורגול, עדשים, שעועית, כוסמת ועוד רבים וטובים אחרים. הקפידו שתמיד תהיה בידכם טחינה גולמית ושמן זית, תבלינים כיד הדמיון הטובה. ואתם בהחלט יכולים לאכול גם בשר ודגים, בישול בריא, אינו בהכרח "להיות צמחוניים".
הילדים שלי למשל אינם מוכנים לוותר על השניצל המטוגן של אמא, וגם אין שום סיבה שיוותרו. בישול בריא מבחינתי מתחיל בכך שאני קונה חזה עוף טרי, של תרנגולות חופש, כדי להיות בטוחה שהוא נקי מהורמונים וחומרים מזיקים אחרים. אני טובלת אותו כמיטב המסורת בפירורי לחם שמאז שאנו מקפידים על בישול בריא, נעשים כאן במטבחנו משאריות הלחם שלנו, מוסיפה תבלינים, כגון: פפריקה, מלח, פלפל שחור, שום וכמובן שטובלת גם בביצה. הטיגון על פי אמונתי של בישול בריא, נעשה במחבת יצוקה, עם מעט שמן זית ותאמינו לי שאין כמו השניצלים שלי.
עם השנים ועם הניסיון משפחתי למדה שאמא יודעת לשלב בין בריאות לטעם ובעזרת בישול בריא, כל יום מוגשות אל השולחן ארוחות בריאות – גורמה.