יקב דומיין ונטורה: ביקורת יין מאת שף אלון גונן
שרדונה 2009:
זמן יישון בחבית: 10 חודשים.
14 אחוזי אלכוהול.
בהרחה : היין דל בארומות ויש השתלטות מסיבית של עץ שטומן בקירבו טחב לא נעים.
בטעימה: חמיצות מוגברת וטאנינים גסים וחזקים, האלכוהול משתלט ולא עזר קירור היין על מנת לנסות לעדן את תחושת האלכוהול שגרמה לתחושת צריבה גסה בגרון, לעומת זאת ניסיון לחמם מעט את היין גם לא הצליחו לעלות בו סימנים לפירותיות מתבקשת משרדונה. (טבק- אשכולית- תפוח- מלון- ליים- אפרסק- תאנים -מלפפון).
היין הפתיע אותי בדבר אחד שחשבתי שכבר טעמתי הכל והנה בא לו יין שיכול להתהדר בכל כך הרבה פגמים (גם פגמים טכנולוגים, גם פגמים שמקורם בחמצון ולא פסח אפילו על פגמים מיקרוביאליים(