אם נאמר לילד את המילה תורן הוא מיד ייזכר בתורן הגבוה שראה על האוניה כאשר טייל עם הוריו בנמל יפו או בנמל קיסריה , אולם כדאי לזכור שהיום תרנים לא משמשים רק כעמוד תצפית שנמצא על האוניה ואינם משמשים רק כעמוד שעליו תולים את המפרשים של האוניה.
היום בעידן של טכנולוגיית בניה מתקדמת אנו מוצאים סביבנו סוגים שונים של תרנים הנבנים בטכנולוגית בניה מתקדמת ואשר משמשים למטרות שונות.
כולנו מכירים את תרני התאורה הגבוהים הנמצאים לאורך הכבישים , או את תרני התאורה שמאירים את גינת השעשועים או את הפארק העירוני.
תרנים משמשים היום גם כעמודים שעליהם מותקנים שלטים מסוגים שונים, יש תרנים שעליהם מותקנים שלטי הכוונה למכוניות בנוגע למסלול הנסיעה, ויש תרנים שעליהם מותקנים שלטי פרסומת, ויש גם תרנים שעליהם מותקנים מסכי טלויזיה ענקיים או שלטים אלקטרוניים מתוחכמים , וכך הלאה והלאה.
שימוש נוסף שיש היום לתרנים הוא שימוש הקשור לתחום התקשורת, היום כאשר התקשורת אינה תקשורת קווית אלא תקשורת אלחוטית ותקשורת סלולארית יש צורך בהתקנת מתקני תקשורת ואנטנות על תרנים גבוהים. כולנו מכירים את התרנים הגבוהים שעליהם מותקנות אנטנות סלולאריות. יש תרנים עם אנטנות סלולאריות על מבני ציבור ויש תרנים עם אנטנות סלולאריות על רכסי הרים, ועוד.
תרנים נוספים התרנים שיש להם את השימוש המסורתי של הנפת דגלים הנמצאים בבסיסי צה"ל השונים, במוסדות מדינה שונים, ובמבני ציבור שונים.
התקנת תרנים הייתה בעבר תחום פרוץ וכל אחד התקין תרנים כפי שנראה לו, אולם היום התקנת תרנים
יש לה נהלים ותקנות ברורים שעל פיהם יש לבצע את העבודה.
במשרד התמ"ת ומשרד התחבורה יש גופים שתפקידם לספק תקנות והוראות בכל מה שקשור להתקנת תרנים, וכן לפקח על החברות המספקות שירותים של התקנת תרנים.
כל תורן יש לו תהליך התקנה אחר בהתאם למקום שבו הוא נמצא ולשימוש שנועד לו, תורן שנועד להיות מוצב על הקרקע יותקן באופן אחר מאשר תורן שנועד להיות מותקן על גג בנין גורד שחקים.
אז בפעם הבאה כשהילד שלכם ישאל אתכם מה זה העמוד הזה שיש עליו אנטנה או שיש עליו שלט גדול ומאיר עיניים תאמרו לו שזהו תורן אבל לא תורן של אוניה.