מכונת הכביסה, היא אולי אחד המכשירים היותר פעילים שיש לנו בבית. קשה לדמיין את החיים שלנו בלעדיה, וקשה עוד יותר לדמיין מה עשו אנשים לפני שהומצאה. כשמכונת הכביסה פתאום מתקלקלת, ומותירה אותנו עם ערמות על גבי ערמות של בגדים מלוכלכים הממתינים לכביסה, זו יכולה להיות טרגדיה לא קטנה – מעבר לעוגמת הנפש שיש בכל הסיטואציה, יש גם את כל העניין של ההוצאה הכספית של תיקון המכונה, שיכול במקרה הגרוע, אפילו להגיע לסכומים של כמה מאות שקלים – עניין די מעצבן, בהתחשב בעובדה שמדובר בסכומי כסף שבכלל לא תכננו להוציא...
בקיצור – כאשר מכונת הכביסה שלנו מקולקלת, זה יכול להיות עסק ביש די רציני... אבל כדי להרגיע – נדגיש ונבהיר, שבד"כ אם מדובר במכונת כביסה שהיא יחסית חדשה, לא צפוי שיתקלקל בה משהו בשנים הראשונות. כנ"ל גם אם מדובר במכונת כביסה שהיא תוצרת פירמה יוקרתית (כמו MIELE לדוגמא). בד"כ תקלות מתחילות לצוץ אחרי כמה שנים טובות של שימוש במכונה. תחשבו על זה כמו אוטו חדש או מחשב חדש שלא עושים בעיות בשנים הראשונות – כך גם עם מכונת כביסה – טבעי שגם היא לא תתקלקל לנו בשנים הראשונות, ומה שבעצם משחק כאן תפקיד זה הוותק שלה ותדירות השימוש בה.
היה ומכונת הכביסה שלכם כן החליטה לשבוק חיים או להתקלקל – זה זמן טוב לקרוא לטכנאי. כשמזמינים טכנאי מכונות כביסה, היות ורובנו לא ניחנו בחוש טכני או בידע מפותח בכל מה שקשור לקלקולים ובעיות במכונות כביסה – אנו נאלצים בלית ברירה לסמוך על רמת האמינות שלו ועל היושרה שלו. כשזה קורה - רבים מאיתנו מוצאים את עצמם מתחבטים בשאלה איך באמת יודעים שהבעיה שהטכנאי אבחן זו אכן באמת הבעיה? איך יודעים שהוא לא עובד עלינו או ממציא לנו תקלות רק כדי לסחוט מאיתנו יותר כסף? בדיוק בשביל זה אספנו כמה דוגמאות לתקלות נפוצות במכונות כביסה ודרכי ההתמודדות איתם – כדי שבפעם הבאה כשמגיע אליכם טכנאי תיקון מוצרי חשמל כדי לתקן – תדעו בדיוק על מה הוא מדבר...
- אם המכונה לא נדלקת או נכבית בפתאומיות, כנראה מדובר בקצר חשמלי או כבל חשמלי פגום – מומלץ לקרוא לטכנאי מוסמך, ולא לנסות לתקן זאת לבד.
- אם המים במכונה לא מתחממים – פירוש הדבר שגוף החימום של המכונה התקלקל.
- אם המכונה רועדת, מרעישה או זזה מהמקום – פרוש הדבר שיש בעיה בבולם זעזועים שלה או ברצועה.
- אם מכונת הכביסה לא סוחטת, פירוש הדבר שיש בעיה במשאבה או סתימה בצינור הניקוז.
- אם מכונת הכביסה לא מוציאה מים, פירוש הדבר שהפילטר סתום – יש להוציא אותו מהמכונה, לנקות אותו, ואח"כ שוב להחזירו (בשביל זה גם אין צורך בטכנאי – כל אדם פשוט יכול לעשות זאת).
- אם תוכנית הכביסה לא מגיעה לסופה, פירוש הדבר שיש בעיה בטיימר או בעיה במשאבה.
- אם המכונה לא צורכת מרכך כביסה, יש להוציא את מגירת אבקת הכביסה לנקות אותה, ולהחזירה שוב למקום.
- אם יש הצטברות של אבנית במכונה, או במגירה של אבקת הכביסה (בעיה שכיחה כמעט אצל כל המכונות, הודות למים הקשים בישראל) – מומלץ אחת לחודש, לנקות את המכונה באמצעות חומרים מיוחדים להסרת אבנית. אם הבעיה אינה נפתרת מומלץ לקרוא לטכנאי.
- אם יש בעיות בסיבוב של התוף במכונה (מרעיש, לא מסתובב, משמיע צלילים מוזרים וכו'), פירוש הדבר שיש בעיה במיסבים של המכונה או בעיה ברצועה.
- אם יש סתימה במשאבה או באחד הצינורות של המכונה, אין צורך בהחלפת חלקים. צריך פשוט לקרוא לטכנאי שישחרר את הסתימה בצורה כימית או מכאנית, ואז בד"כ גם הבעיה נפתרת (בד"כ גם עלות של "תיקון מכונות כביסה" שכזה היא עלות יחסית זולה – של ביקור).