הורות משותפת – איך מגשימים ביחד את החלום?
היום כבר אין הגדרה אחת למושג משפחה. אם נסתכל סביבנו נגלה סוגים מגוונים של משפחות שלתוכם נולדים ילדים.
ישנן משפחות חד הוריות מבחירה, ישנן משפחות בראשן ניצבת זוגיות חד מינית וישנן משפחות שנולדות כתוצאה מקשר שנרקם בין גבר ואישה שמעוניינים להביא ילד לעולם ביחד ועם הזמן התא המשפחתי המצומצם עשוי להשתנות עם מציאת זוגיות של אחד מההורים או שניהם והרחבת המשפחות.
משפחה חדשה או אלטרנטיבית מביאה עימה יתרונות וחסרונות, כמו בכל מודל משפחתי, שהרי אין מצב אחד מושלם לגידול ילדים.
הרעיון שעומד מאחורי הורות אחרת מאפשר לאנשים להגשים את הזהות ההורית שלהם שלא במסגרת התא המסורתי – של גבר, אישה, חתונה וילדים.
לבד או ביחד?
לצד הורות יחידנית המבוססת על פניה לבנק הזרע וקבלת תרומת זרע אנונימית קיים פתרון של הורות משותפת – לפיו גבר ואישה חוברים יחדיו להגשמת חלום משותף.
במודל כזה, הילד גדל בשני בתים ומחלק את זמנו בין אבא ואמא, כשכמובן כדאי לשלב גם בילויים איכותיים משותפים.
איך אפשר לסמוך על אדם אחר שיגדל איתכם את הילד? אין כמו הכרות ממושכת כדי לעמוד על טיבו של אדם, למעשה, כמו שמכניסים כל אדם לחיים שלנו – בין אם בן זוג או בין אם חבר חדש.
הורות משותפת וחברית
המטרה שניצבת מול עיניכם היא למצוא את האבא או האמא הטובים ביותר לילדכם, אבל מעבר לכך, תבחרו במי שאתם מרגישים איתו בנוח, מישהו שיכול להיות חבר, שותף לדרך ארוכה.
הורות משותפת – איך מגשרים על פערים?
אם יהיו ביניכם חילוקי דעות, וכמובן, אי הסכמות הן דבר נפוץ בכל משפחה או מערכת יחסים, תמיד אפשר לפתור זאת על ידי פניה לבעלי מקצוע מתאימים, פשרות והבנה שצריך ללכת כמה שיותר לקראת השני.
מעבר לכך, לא מומלץ להתחיל בתהליך של הורות משותפת ללא בניית הסכם שייתן מענה לכל הבעיות, המצבים והתרחישים שעשויים לצוץ בעתיד.