הורות אחרת – טובים השניים מן האחד
להיות הורים זהו אחד האתגרים המשמעותיים שחווה אדם בחייו. אם בעבר, כדי להיות הורים, היה נהוג להקים קודם למצוא זוגיות ולהתחתן, היום הדברים השתנו. יש לא מעט אלטרנטיבות ליצירת משפחות חדשות, אחת מהן היא הורות משותפת.
ואם הנשים שביניכם שואלות מדוע צריך לבנות שותפות כשאפשר לעשות זאת לבד דרך בנק הזרע? ובכן, בהורות משותפת יש הרבה יתרונות שלא ניתן למצוא באלטרנטיבה של חד הוריות.
אז למה כדאי הורות משותפת?
ראשית, הילד זוכה לשני הורים – אבא ואמא, כדרך הטבע. הוא לא גדל עם חסך שיקשה עליו ככל שיתבגר, הוא לא יצטרך לחשוב ולתהות מיהו אבא שלו, ממי ירש מחצית מהגנים ואם אולי הוא דומה לו.
שנית, אבא ואמא הם שני מודלים שונים בחיי הילד, כאשר מכל אחד מהם הוא מקבל ולומד דברים אחרים על החיים. בצורה כזו הילד מקבל תפיסת עולם רחבה, הנותנת מקום ליותר תכונות וליותר דרכי התנהגות וחשיבה. דרך הדמות האבהית והדמות האימהית בחייו, מתחזקים היבטים שונים באישיותו.
בנוסף, תהליך תרומת הזרע הוא תהליך מורכב הכולל, הליך רפואי קר, טכני ומלחיץ. הרבה יותר נעים לעבור פרוצדורה רפואית ביחד עם מישהו, שותף המחוייב להורות בדיוק כמוך ורוצה בילד יותר מכל דבר אחר. ככל שתבנו קשר יפה, חברות שיש בה כבוד ואמינות, כך תצליחו ליצור הורות נכונה ושותפות אמיתית לטובת הילד שילמד דרככם על מערכות יחסים בריאות וחיוביות.
זמן לעצמך, זמן לילד
עוד משהו שצריך לקחת בחשבון –הנטל שמביא עימו גידול ילד. נטל כלכלי ונטל נפשי כאחד. כשעושים זאת ביחד, חולקים את המשימות והמחויבויות - זה הרבה יותר קל לעומת אדם אחד שנושא בעול לבדו ומתקשה להתמודד. חלוקת הזמן בין שני הורים מאפשרת לאזן בין חיים פרטיים לבין הורות שיש בה מאה אחוז זמן איכות, ללא נקיפות מצפון וללא תחושות אשמה. בצורה כזו, השהות שלכם עם הילד מקבלת משמעות עמוקה יותר, מתוך הבנה שיש לכם פרק זמן ספציפי שאתם מקדישים רק לו.
להיות הורה יחיד זו משימה הרבה יותר קשה לביצוע, כי הורים חייבים עזרה – המלאכה והאחריות רבות מידי בשביל אדם אחד. ואתם הרי זקוקים גם קצת זמן לעצמכם, לא?