פיצה היא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר. הפיצה שהחלה את דרכה כמאכל איטלקי מסורתי עברה שינויים כשהגיע לארצות הברית יחד עם המהגרים האיטלקים והתגלגה לגרסה המוכרת לנו כיום.
כמובן שהפופולריות של הפיצה לא פסחה גם על ישראל. הגל הנרחב של פיצריות שכונתיות שהיהו נפוצות בשנות השמונים פינה את מקומו ולאחר הפופולריות של הבאגטים והפרוזן יוגורט שבה הפיצה למעמדה כמזון המהיר המועדף בישראל, אבל הפעם בגרסאות משופרות.
לדוגמה כאשר מחפשים פיצות בתל אביב מגלים כי ישנן לפחות 70 פיצריות בעיר עצמה. כמובן שבנוסף יש להביא בחשבון שבנוסף לפיצריות ישנן גם מסעדות רבות המגישות פיצות בתל אביב לצד מאכלים איטלקיים אחרים.
משלוחי פיצות הם נפוצים בכל רחבי העולם ואמנם מדובר על תואר לא רשמי אבל ככל הנראה תל אביב היא בירת המשלוחים העולמית. אין עוד עיר שתושביה יכולים להזמין כמעט כל דבר עד לפתח ביתם וכשיש מי שקונה יש מי שמספק. תל אביב מציעה כנראה את המבחר הגדול ביותר של משלוחי פיצות בישראל וכל אחד יכול למצוא פיצה שתקלע לטעמו - עבה או דקה, עגולה או חתוכה למרובעים, במבצעים של 1+1 או לפי משקל, רגילה או עמוסה בתוספות.
פיצה היתה ונותרה אחד המאכלים הפופולריים ביותר להזמנה במשלוח. ניתן לחלוק אותה, היא שורדת את המסע טוב יחסית ומדובר באוכל שקל ונוח לאכול בזמן שצופים בטלוויזיה או גולשים באינטרנט. בימים של משחקי ספורט המשודרים בטלוויזיה או פרקי גמר של תוכניות קשה לעתים אפילו למצוא משלוחי פיצות זמינים בעיר.
הטרנד האחרון בעיר הוא פיצות גורמה העשויות מרכיבים משובחים ומציעות מגוון של רטבים ותוספות בשילובים מפתיעים. כמובן גם שאפשר להזמין פיצה מאחת מהרשתות הגדולות והבינלאומיות ועדיין ניתן למצוא גם את הגרסאות המתקתקות מעט עם הרבה גבינה צהובה שהולכות טוב עם טרופית.
בנוסף לפיצות הגורמה טרנד נוסף של פיצות בתל אביב הוא למעשה דווקא חזרה למקורות ואפייה של פיצות באופן המסורתי בתנור עצים, מה שמעניק לפיצה טעם שאין לו תחליף.