חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

השקת יינות סגל סדרת רכסים - יינן: אבי פדלשטיין -שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול17/08/20101696 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
השקת יינות סגל סדרת רכסים:
יינן: אבי פדלשטיין
אם ליינן יש מספיק ביצים לגרד לשטן בביצים אז היין יכול להיות מעולה אפילו שהוא מזן הארגמן
שף אלון גונן

בהשקת סדרת רכסים של סגל  הושקעה מחשבה שונה.
לא עוד טעימת יין ולאחריה יוגש אוכל כזה או אחר, לא עוד ארוע קוקטייל לצד היין הפעם הלכו סוף סוף על הדבר האמיתי. ישב לו היינן עם שף ניני ממסעדת "מקום של בשר" והחליט להעניק חוויה שונה ונכונה ליינות הנבחרים. הרי כולם מדברים על זה שיין מוגש עם אוכל ושתי החוויות הללו צרכים להיפגש על שולחן הסועד ולכן ככה תתנהל ההשקה של היינות הללו, כל טעימת יין תוגש עם מנה שמתאימה לסוג היין, לעוצמת היין, לריח ולטעם שישלים את המנה שתוגש איתו.

שרדונה 2008 ממרום גליל:
יין קליל, גוף בינוני, חמיצות מעט גבוהה, בסה"כ יין שהתאים לקרוסטוני גרבלקס הסלמון והטרטר בקר שהוגשו כקוקטייל פתיחה בחצר המסעדה. יין מרענן לימות הקיץ החמים.

מרלו 2006 דובב:
ריחות תותים צעירים ופירות יער בוסריים לצד פירות יבשים ממלאים את האף. אם ציפיתי לקבל מנת מתיקות בגלל ריח הפירות היבשים הופתעתי מחמיצות מה ביין שלאחר כמה דקות ערבול בכוס התמתנה ושיחררה טעמי וניל נפלאים שעשה למרלו טוב, 20 אחוז חביות אמריקאיות זה הסוד של היין הזה.
עם כוס היין הזה הוגשו: פרוסות פילה בקר לצד שקדי עגל ונתח קצבים קטנטן ומשובח. כל זה נעטף ברוטב של ציר בקר עשיר.
היין הוגש עם בשר קל יחסית אך פה התגלתה מחשבה עמוקה בבחירת המרלו למנה הזו. שילוב של בשר קל ללא שומן לצד ציר בקר עשיר וסמיך בדיוק כמו ריחות פירות יבשים ווניל עם חמיצות של פירות יער. יופי של מנה ויופי של בחירה.

ארגמן 2007 דובב: "יין חסר תקדים"
היין אטום ובעל צבע שחור בוהק, ריחות ריבת פטל לצד פלפל שחור שאפילו מעקצץ באף וגורם לחייך. המון וניל פורץ בערבול הכוס, תרומת החביות האמריקאיות, לצד ריח של סלמי מעושן קלות ועוד ועוד טעמי פלפל חריף מתפוצצים בחלל הפה מי שמכיר את הטעם העז של פלפל החלפיניו המקסיקני ימצא רמזים ביין הארגמן.
היין לעיס מאוד ובעל מרקם כבד מאוד. היין מאוד מורכב וקשה מאוד לנתח אותו כי הוא כל הזמן מעניק טעמים חדשים ומורכבים.
לצד היין הוגש נתח פריים ריב בתוספת גרטן, הנתח הוגש עשוי נא והיה שומני ועסיסי. הצלע הוגשה ללא תיבול של פלפל שחור והיין השלים את חווית החריפות כמו כפפה ליד.

קברנה סובניון 2007 דישון:
ריחות של אקליפטוס, פלפל שחור ומעט עור מאוד ברורים ומאוד חדים זה יין שמאפשר לכל ריח להיות דומיננטי וברור. יין רענן מאוד וללא טעמי פירות כבדים או ריבתיים. טעמי שוקולד, וניל ומעט שקדים טחונים ממלאים את חלל הפה. היין מורכב ועסיסי במיוחד. חמיצת מינורית שמעניקה ליין איזון במתיקות שמורגשת בחיך. אחוזי אלכוהול של 13.8 מרגיעים את היין ולא הופכים אותו לבומבסטי אלא ליין קלאסי עם סיומת ארוכה ומשובחת.
לצד היין הונח נתח פורטרהאוס עבה, שמן ועסיסי. גם כאן בחירת היין למנה היוותה ניצחון נוסף ליינן ולשף המסעדה. טעמים נקיים של בשר טוב לצד יין אלגנטי.



הועלה באתר: http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121394 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121518 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121339 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121395 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121553 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121473 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121527 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172827 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142620 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143025 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144517 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413552 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148239 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148576 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica