כאשר שני רכבים נקרים לסיטואציה של תאונת דרכים, וכל אחד מהרכבים שייך לנהג שלו, הסיטואציה היא פשוטה מאוד, יחסית. שני הנהגים מחליפים פרטים ומכאן חברות הביטוח של שניהם מתחילות לעבוד.
הבעיה היא כאשר אחד מהרכבים אינו שייך לנהג, אלא זהו רכב שכור שהנהג שלו שכר לתקופה. במקרה שכזה יש להבין לעומקה את הסיטואציה ולראות את התמונה הכללית באשר לנתונים של מפעילי הפוליסות השונות.
במידה ואנו נוהגים ברכב שכור ומבצעים בתאונת דרכים, אנו חייבים, כמו בכל תאונת דרכים, להחליף את הפרטים עם נהג הרכב השני ולהודיע לחברת השכרת הרכב על התאונה על מנת שיופעל הביטוח עצמו. חשוב לדעת כי בכל השכרת רכב אנו רוכשים גם פוליסה מסוימת, של ביטוח חובה ועוד אם אנו רוצים וצריכים.
לכן, בהתאם לפוליסת הביטוח שרכשנו ביחד עם הרכב שהשכרנו, כך נוכל להתמודד עם הסיטואציה הביטוחית המסוימת שאליה נקלענו.
על פי רוב מומלץ להשתמש גם בפוליסת ביטוח שבה יש גם ביטוח רכב מקיף וביטוח צד ג', על מנת שהכיסוי יהיה מקסימאלי. במידה ויש איזושהי בעיה עם הפוליסה עצמה ועם חברת הביטוח, ניתן לערער בערכאות משפטיות ולברר את העניין מן הפן המשפטי, אך לרוב הדברים ברורים ומסורים, ועל שוכר הרכב לדעת בדיוק מה הוא שוכר, עם אלו תנאים וכיוצא בזה.
במידה והנזק נגרם על ידי הרכב השכור, על חברת הביטוח, או החברה המשכירה, לשלם את כל הפיצויים המדוברים, ובמידה שהאחראי בתאונת הדרכים הוא הרכב שאינו שכור, יש לדעת זאת כאשר מחליפים את הפרטים, או במקרה ומפעילים את הביטוח, על מנת שחברת ההשכרה תוכל לדעת יותר טוב כיצד להתמודד עם המצב.
לגבי האשמה בתאונה, אין שום טעם להאשים את מי שאינן נהג ברכב, משום שחברת השכרה מעניקה שירותי השכרת רכב ופוליסות הביטוח מותאמות לכל עסקת השכרה באשר היא, ולכן הנהג שנוהג ברכב הוא האשם, במידה והוא באמת זה שפגע.
אך בניגוד לפוליסת ביטוח שיש ברכב רגיל, גם עולה גם סוגיית ההשתתפות העצמית, ולשם כך יש לבדוק בפוליסות השונות כאשר שוכרים רכבים, מהי השתתפות העצמית של שוכר הרכב, במידה שיש דבר כזה ומהי ההשתתפות העצמית של חברת ההשכרה, אם יש צורך בכך.
מדובר בסיטואציה שיש לבדוק אותה לעומק כאשר נכנסים אליה, והפעולות הננקטות, בין אם הרכב השכור הוא הפוגע ובין אם הרכב השכור הוא הנפגע, הן פעולות שאמורות להיות מוסכמות מבעוד מועד, ברגע ההשכרה עצמו.
יש אחריות על כל נהג ונהגת שרוצים לשכור לעצמם רכב למספר ימים, או תקופה ארוכה יותר, לבדוק את מהות עסקת ההשכרה עצמה. כמובן שגם נציגי החברה שמשכירים את הרכב צריכים ליידע על כל פרט חשוב וקריטי בעסקה ברגע שזו נחתמת כבר. אנו ממליצים לבדוק את כל הפרטים מראש והכי חשוב - לנהוג בזהירות על מנת שנוכל למנוע תאונות דרכים!