יום חמישי 15.07 שעות הערב, החום נשבר, ריחות של קיבוץ באויר. בגן המקסים המוביל ליקב צרעה ערוכים שולחנות לבנים עם הררי אשכולות ענבי יין שנבצרו בבוקר, יקב צרעה מארח את אמני הסדרה הבינלאומית לאופרה בניהולה האומנתי של ג'ואן דורנמן מהמטרופוליטן אופרה בניו יורק הכולל קטעים של מוצארט, פוצ'יני, ורדי ועוד.
בכניסה ליקב נמזגות כוסות של שרש 2009. יין לבן העשוי מבלנד של 85 אחוזי גוורצטרימנר ו 15 אחוזים שרדונה. היין צלול ובעל ריחות של פריחה נפלאה, מתיקות מאוזנת והוא מוביל אותנו הישר לערב קסום של הרמוניה נפלאה בין מוזיקה, יין ואוכל.
כל שנותר זה להסתובב בין האנשים שהחלו לגדוש את היקב במיטב בגדיהם ולגלות כי יקב צרעה מארח זו הפעם השנייה את האופרה וכנראה שזה הופך למסורת מרתקת של השקת היינות השנתית ואירוח חברי מועדון היקב אשר נהנים משירה קלאסית של אומנים מוכשרים.
התוכניה כוללת אריות נפלאות מתוך כרמן, הספר מסביליה ועוד ועוד, לאחר האופרה נמזגים לכוסות שאר יינות היקב המושקים השנה: גבעת החלוקים 2008 - ליין ניחוחות של עשבי תיבול וטעמים אדמתיים. היין הופק מענבי קברנה סוביניון מכרם גבעת החלוקים, מהגפנים הוותיקות ביותר של היקב.
המנה הראשונה מוגשת לשולחן ומורכבת מעלי חסות רעננים עם תאנים טריות, מעל פוזרו הררי גבינת רוקפור של משק הגבינות יעקובס המשובח.
כוס היין השלישית שנמזגת היא הרי יהודה 2008 - היין מורכב מענבי קברנה סוביניון (90%), ופעם הראשונה ליין זה – ענבי סירה (10%) אשר גדלו על טרסות עתיקות בעלות הרכב אדמה של סלע גיר ובליית סלע העשירה במינרלים. היין מאוזן, חמאתי מאוד בעל אופי שחור, מינרלי וסיומת ארוכה ונעימה. עם היין הוגשה מנה של דג סלמון אפוי בתנור עם תבלינים ארומטיים לצד אורז פאייה ואספרגוס שתובל במעט שמן זית ועשבי תיבול טריים.
לאחר המנה העיקרית ולאחר שהקהל היה ספוג ביין משובח עלו חברי האופרה להדרן נפלא של מוצארט אשר עם מוס השוקולד והטרמיסו שהוגשו לשולחן חתם את הערב במין שלווה ורצון עז לחבק את ערן פיק היינן ולצפות להפתעותיו בשנה הבאה והשמועות אומרות שאכן יהיו.
יקב צרעה זה ללא ספק אופרה אחרת לגמרי.
פורס באתר היין אדום או לבן
http://www.adomolavan.co.il
http://tzorawines.com/