רבים מבעלי העסקים מודעים לכך שעולם העסקים מתפתח בקצב מואץ והתחרות היא קשה. מצב זה מביא את בעלי העסקים הותיקים לנסות למצוא דרכים לפרוץ את השוק באמצעות כניסה לנישות ייחודיות מהן יוכלו לפתח תחומי עיסוק לעסק הקיים.
עבור עסקים קטנים המצב הוא חמור יותר על אחת כמה וכמה. חרף העובדה שעסקים קטנים הינם משמעותיים ביותר לכלכלת המדינה, בשנים האחרונות עקב המיתון הגלובלי אנו עדים לכך שיותר ויותר עסקים פושטים רגל.
חלק מהסיבות לכישלונם של עסקים רבים הם: חוסר ניסיון של המקימים, תכנון אסטרטגי לקוי, חוסר הצלחה בגיוס משקיעים, אי התאמה בין הרעיון ליכולות הטכנולוגיות, אובדן לקוחות, חובות לספקים ולהוצאה לפועל, תכנון פיננסי לקוי ועוד.
בניגוד לעסקים גדולים וותיקים, עסקים קטנים חווים תנודות קטנות במשק שיכולות לגרום לנזקים בלתי הפיכים ולסגירת החברה. כתוצאה מכך, יותר ויותר בעלי עסקים פונים להכוונה מקצועית במטרה למצות את כל ההזדמנויות לצמיחה כלכלית ולהישרדות בתנאי השוק הקשים.
מה כוללים שירותי יעוץ עסקי?
תחקור של מצב העסק,המוצרים, שוק, מתחרים.
בדיקת צורת התפעול של מערך השיווק והמכירה ניתוח המצב וליווי בפיתוח עסקי
פיתוח ויזמות של תחומי עיסוק חדשים בחברה.
ליווי מיזמים שיוצאים לדרכם ולעתים גם השקעה בחברות מתאימות
יעוץ בנושאי אסטרטגיה שיווקית.
הכנת תוכנית עסקית
ליווי אסטרטגי בגיוס משקיעים מעקב וליווי צמוד של נציגי החברה
אילו סוגי ייעוץ עסקי קיימים?
ייעוץ עסקי למתן הכוונה – יעוץ עסקי מסוג זה מטרתו לספק השקפה אובייקטיבית וכוללנית יותר על העסק ויעדיו.
מטרתו של יעוץ עסקי מסוג זה אינה קבלת החלטות עבור הארגון. בכל אופן חשוב להבין כי בסופו של דבר מי שמקבל את ההחלטות הוא בעל העסק או מי מטעמו אחראי על כך. הייעוץ מספק נקודת מבט אובייקטיבית על העסק לאחר בחינת תזרים המזומנים, בחינת המשקיעים, לקוחות העסק וההוצאות למול התחרות בשוק והמצב הכלכלי. החברה המבצעת את הייעוץ מנתחת את מצבו של העסק ומספקת המלצות לייעול והבראה כמו גם למציאת משקיעים או אפשרויות מימון אחרות.