אנשים מכל העולם מגיעים לנפוש בים המלח וליהנות מציפה ללא מאמץ במים המלוחים במיוחד. המושג נופש בים המלח הוא קצת מטעה כי ים המלח הוא לא בדיוק ים... זהו אזור ללא מוצא שנוצר במשך אלפי שנים, כאשר נהר הירדן המשיך לשפוך מלח ומינרלים. משום שלא היה שום מוצא לזרם הנהר, ריכוז של מלחי ים המלח המשיכו להצטבר. ריכוז הצלח הגובה בים המלח היא הסיבה שאנחנו צפים במים, בדרך כלל ללא כל מאמץ. ים המלח ממוקם על חוף ירדן, ישראל, הגדה המערבית ומהווה גבול טבעי בין ישראל וירדן.
אבל נופש בים המלח יכול להיות גם חוויה היסטורית ולימודית מרשימה. לים המלח יש היסטוריה עשירה, שמעט מאוד אנשים מודעים לה. במשך אלפי שנים, אנשים מכל רחבי העולם נסעו מאות קילומטרים למקום הזה מסיבות רבות. מספר ערים עתיקות אותרו סביב ים המלח, ומאמינים שיריחו וסדום היו ממוקמות באזור לפני החורבן שלהן. אזורים נוספים מסביב לים היו מאוכלסים במשך יותר מאלפיים שנה על פי רישומים היסטוריים עתיקים ובמגילות שונות שהתגלו בשנות הארבעים ובשנים שלאחר מכן. רוב המגילות הללו נמצאו בקומראן. בנוסף, נמצאו מספר טקסטים עתיקים, רבים מהם מתוארכים בתקופות של עד אלף שנה לפני לידתו של ישו.
וכמובן, נופש בים המלח יכול להיות גם חוויה בריאותית. מבין כל 120 המינרלים שקיימים בים המלח, בסביבות שבעה מינרלים נמצאו כמועילים בטיפול בעור. טיפול הוליסטי המבוסס על מלחי ים המלח ומינרלים מקובל גם באמצעות מוצרי קוסמטיקה מסחריות. אנשים מאמינים כי קליאופטרה שמרה את האזור הזה בסוד כדי לעשות אמבטיות פרטיות. גם כאשר דוד המלך שלט באזור, בני המלוכה שלו נהגו לנסוע קילומטרים כדי לטבול במימיו המרפאים.
סידן, ברום ונתרן ניתן למצוא בשפע בכל מוצרי טיפוח העור המכילים מלחים ובוץ מים המלח. סידן פועל על נקבוביות העור ומחזק את העצמות והתאים בגוף האדם. נתרן עוזר לשמור על זוהר הנעורים של העור. הוא גם מסיר את תאי העור המתים, ובכך מאפשר לתאים חדשים לעלות. נתרן גם מונע מנקבוביות העור להתייבש.
אז קחו לכם סוף שבוע ובואו לגלות את קסמו ההיסטורי הבריאותי והמפנק של ים המלח נופש נעים!