האזור בו אנו מבלים את רוב זמננו במטבח הוא אזור הכיורים.
המטבחים של היום הינם בעלי תפקידים שונים עבור אזורים שונים, לפי החלוקה שלהם, דבר זה הפך את אזור הכיורים לאזור עבודה מולטי פונקציונאלי.
בשל הטרנד החדש יחסית בו בעלי בתים מעוניינים כי המטבח יהיה אטרקטיבי וגם יעיל וקל לתחזוקה, בהתאם לכך התפתחו עיצובי הכיורים במטבחים שהינם בעלי סטייל המשתלב עם יתר העיצוב במטבח וכן שימושי.
דבר זה יצר את הצורך בכיורים המיוצרים על מנת למלא פונקציות שונות, כך למשל כיורים מפלדת אלחלד יכולים לשמש לשטיפת כלים וגם אזור לחיתוך דברי מזון.
החומרים אשר הינם הטובים ביותר עבור כיורי מטבח כוללים פלדת אלחלד אשר נחשבת היגיינית ביותר כמו גם בעלת טרנדיות, עם החומרים המסורתיים יותר נמצא כיורי קרמיקה אשר זמינים בכל מיני צבעים, גדלים וצורות.
בעלי בתים שיש להם אי במטבח מתקינים בדרך כלל כיורים גדולים יותר כדי ליצור אזור לשם הכנת אוכל.
בשל כלי המטבח הגדולים , כיורים כפולים אינם מספקים מקום עבודה נוח דיו ולכן אינם מתאימים לעבודה במטבח.
הטרנד החדש הם כיורים יחידים אשר מספקים מקום עבודה נוח ומרווח.
שלושת העיצובים עבור כיורי מטבח אשר מתחילים להראות במטבחים ברחבי העולם הם כיורים בעלי מראה תעשייתי , בעלי מראה מסורתי/ ישן וכן בעלי מראה כפרי כאשר חלק מבעלי הבתים רוכשים כיורים מחומרים מותאמים אישית.
חומר נוסף ממנו עשויים כיורים היום הינו גרניט פורצלן, חומר זה בעל יתרון של עמידות טובה במיוחד לכל עבודות החיתוך, למגע תכוף של מים וחומרים חמים ולכן הוא מתאים ביותר לעבודה במטבח.
כיורים מעין אלה זמינים בגדלים ועומקים שונים , הינם יקרים ואינם מגיעים בפיניש מבריק.