חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בישול מולוקולרי

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול28/06/20102561 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מסעדת אל בולי בספרד והשף העומד בראשה פראן אדריה, השף המזוהה ביותר עם הבישול המולקולארי בעולם. אדריה מאמין כי היעוד של שפים כיום היא ליצור מנות בנות זמננו שייהפכו להיות קלאסיות לאלו שיבואו אחרינו. נאמן לתפישה זו הפך אדריה את מסעדת אל בולי לסדנת ניסוי עבור טכניקות חדשות. בין הטכניקות שיצר היא טעם משתנה של המנה לפי טמפרטורה שונה, תבשיל שחלקו חם וחלקו קר, קצף אוורירי, ביטול ההפרדה בין מתוק למלוח בתפריט וטכניקות נוספות.
אין היום מקום שאפשר ללכת וללמוד בו בישול מולקולארי. מידי פעם יש סדנא כזו או אחרת שמארגנת אוסם על מנת לקדם את מוצריה ולתת לשפים כיוון התבוננות שונה.

אני נתקלתי בבישול המולקולארי לאחר שסעדתי במסעדתו של שף אל בולי בספרד. אכן החוויה הייתה מדהימה. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות כשהמנות הגיעו לשולחן. כ 17 מנות טעימה של דברים מטורפים שנראים קצת מפלצתיים וקצת שערותיים ( שערות סבתה) ובעלי מרקם נימוח של ג'ל שערות.
החוויה הייתה עצומה כאשר פופקורן קפוא מתפוצץ בפה עם טעם של מיץ עגבנייה או פטריית פורצ'יני עסיסית או אטריות בעלי טעם של מרק זנב שור משובח ושלא תטעו לא היה בצק באטריות שהוגשו פשוט נוזל מצומצם של מרק משובח שעבר תהליך כימי פשוט יחסית והתמוסס בפה כאורגזמה אמיתית.

יצאתי מהמסעדה בתחושה שאני לא מבין באוכל בכלל והתחושה הייתה שאני מבוגר מידי להתעסק אם בישול מולקולארי " אולי כדאי לתת לילדים השפים הצעירים להשתעשע " מלמלתי לעצמי.
אבל יצר הסקרנות ויצר החדשנות גרמו לי להתחיל לעשות ניסיונות על מתכונים קיימים ולהגיש זאת לאורחי המסעדה מידי פעם.

פופקורן של יין קברנה סוביניון על נתח קצבים

התהליך מבוסס על ידי הוספת חנקן נוזלי על מנת להקפיא נוזלים או מאכלים שונים ולתת לו טקסטורה קפואה המתמוססת בפה עם מגע חם.
להכנת הפופקורן צריך:
מיכל חנקן נוזלי
מיכל קצפת עם בלון גז
יין אדום משובח עדיפות ליין שלא עבר סינון
גרם של קלציום לקטט לליטר נוזל
גרם של אלגיאנט לליטר נוזל
( שני החומרים הללו יתנו מרקם ג'לטיני לאחר הפשרת הפופקורן)

אופן הכנת הפופקורן:

1 בקבוק של יין קברנה שנוסיף לו את אבקת האלגניאט ואת אבקת הקלציום, נערבב טוב במטרפה ונשפוך את היין למיכל ההקצפה ונדחוס בו מיכל גז.
בקערת מתכת נשפוך ליטר של חנקן נוזלי ופשוט נירה את היין ממיכל ההקצפה לתוך החנקן הנוזלי לאחר כמה שניות נוציא את היין והוא יהיה קפוא ובצורת פופקורן.
להכנת המנה:
נתח קצבים משובח במשקל 250 גרם לפחות
שלושים גרם חמאה גרם חמאה מלוחה
2 כפות שמן זית

לחמם מחבת ברזל להוסיף חמאה ושמן זית ולחכות שהחמאה תהיה חומה להניח את נתח הקצבים דקה מכל צד לפלפל ולהמליח ולהניח על צלחת הגשה .
לקחת חופן פופקורן יין ולהניח על הסטייק החם ולהגיש מייד
לאחר כשתי דקות יתחיל הפופקרן להנמס על הסטייק בצורת מרקם ג'לטיני עדין ונמוח

צורת ההגשה מרגשת והעניין שהיין נוזל לאיטו על הסטייק ממרקם קפוא למרקם ג'לטיני מאוד עושה עניין בארוחה.
בתאבון

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121394 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121518 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121339 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121395 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121553 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121473 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121527 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172827 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142620 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143025 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144517 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413552 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148239 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148576 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica