במצב דברים בו בני זוג, פנו להליך של גירושין, בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות וכפועל יוצא, בדרך של הגשת תביעת גירושין, הרי שעל אותה תביעת גירושין לכלול בתוכה טענות ו/או עילות אשר נחשבות עילות גירושין אשר מוכרות בדין העברי.
שכן, על פי הדין העברי, במצב דברים בו מי מבני הזוג מעוניין לפנות להליך של גירושין, עליו להוכיח כי קיימות באמתחתו עילות גירושין, אשר מוכרות בדין העברי, שאם לא כן, קיים סיכוי סביר כי, בית הדין הרבני, אליו הוגשה אותה תביעת גירושין, ידחה אותה.
כמו כן, יובהר כי, בתי הדין הרבניים, לא יהיו נכונים לקבל טענות גירושין בדבר חוסר התאמה או היעדר אהבה, שכן, טענות אלו לא נחשבות עילות גירושין אשר מוכרות על פי הדין העברי, ומשכך, לא ניתן לקבלן.
במצב דברים שבו מי מהצדדים אשר פנה להליך של גירושין באמצעות הגשת תביעת גירושין, ואשר הצליח להוכיח במסגרת אותה תביעה, עילות גירושין, או אז ניתן יהיה לחייב את הצדדים להתגרש זה מזו, אולם יחד עם זאת חשוב להבהיר כי, גם אם ניתן פסק דין אשר מורה לצדדים להתגרש זה מזו, לא ניתן יהיה לחייב את הצד שלא מעוניין להתגרש, לעשות זאת. זאת היות וטקס הגט עצמו, הנו טקס אשר נעשה מתוך רצון חופשי והסכמה הדדית של הצדדים.
ברמת העיקרון, חשוב להדגיש כי, ככל שתביעת גירושין תכיל בתוכה יותר עילות גירושין, כך סיכוייה של אותה תביעת גירושין להתקבל, יהיו גבוהים יותר.
להלן, עילות גירושין אשר מוכרות בדין העברי ואשר בעל יוכל לטעון כנגד אשתו, במסגרת תביעת גירושין אשר תוגש מטעמו :
1. היותה של האישה עקרה וכפועל יוצא, היעדר יכולתה להוליד ילדים משך תקופה של למעלה מעשר שנים.
2. התנהגותה של אישה אשר עוברת על דת משה תוך גרימת מצב דברים בו אף בעלה עובר על דת משה בגללה (גורמת לבעלה לאכול אוכל לא כשר).
3. התנהגותה של אישה. היינו, מצב דברים בו האישה משפילה את בעלה, תוך שהיא מתעללת בו נפשית.
4. אישה אשר בגדה בבעלה וזינתה תחתיו.
5. אישה אשר מסרבת לקיים יחסי אישות עם בעלה.
6. אישה אשר הסתירה מבעלה מומים אשר היו קיימים אצלה עוד קודם לנישואין, ניתן יהיה לחייבה בפסק של גירושין.
להלן, עילות גירושין אשר מוכרות בדין העברי ואשר אישה תוכל לטעון כנגד בעלה, במסגרת תביעת גירושין אשר תוגש מטעמה :
1. היות הבעל מסרב לקיום של יחסי אישות עם אשתו.
2. היות הבעל אלים כלפי אשתו.
3. היותו של הבעל עקר וכפועל יוצא, היעדר יכולתו להוליד ילדים משך תקופה של למעלה מעשר שנים.
4. בעל אשר הסתיר מאשתו מומים אשר היו קיימים אצלו עוד קודם לנישואין, ניתן יהיה לחייבו בפסק של גירושין.
*** המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.