פנייה להליך של גישור במסגרת ניהול הליך גירושין, הנה אלטרנטיבה שעל פי רב, נכונה ויעילה, ותוכל בסיומו של אותו הליך גירושין, להגיע למצב דברים בו יחתמו הצדדים לאותו הליך גירושין, על הסכם גירושין אשר כולל בתוכו הוראות אשר יסדירו את כלל העניינים הנובעים מעצם טיבם וטבעם בהליך של גירושין.
הליך של גישור אשר יסייע לצדדים בסופו של יום, לחתום על הסכם גירושין כולל כאמור, יסייע לצדדים, למעשה, אף לשמר סוג של מערכת יחסים תקינה בעתיד, עבור הילדים המשותפים, אשר נקרעים בין שני העולמות.
ישנן מספר דרכים לפנות להליך של גישור במסגרת ניהול הליך גירושין וביניהם, האחת, הנה פנייה עצמאית של הצדדים למגשר, עוד בטרם הפנייה להליך של גירושין. השניה, בדרך של הפניית הצדדים בהליך של גירושין להליך של גישור, על ידי בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים אשר יושבים כערכאה שיפוטית באותו תיק גירושין אשר מונח בפניהם.
צדדים אשר החליטו לפנות להליך של גירושין בדרך של גישור, בין אם באופן עצמאי ובין אם באמצעות הפנייתם על ידי בתי המשפט או בתי הדין, הנם לרב, אלו אשר מעוניינים לסיים את מערכת הנישואין בדרכי נועם עד כמה שניתן, תוך מזעור הנזקים לילדים המשותפים אשר נפגעים מאותו הליך גירושין אשר בסופו יוביל לפירוק התא המשפחתי.
במסגרת הליך של גישור, הצדדים מנסים למעשה, לגבש יחדיו ומתוך הסכמה הדדית, הסכם גירושין כולל והוגן כלפי שני הצדדים, כך שלבסוף, כל אחד מהצדדים ירגיש מרוצה ושלם עם החלטתו לפנות להליך של גירושין בדרך של הסכמה.
הליך הגישור מתנהל באופן שבו, בתחילה מתקיימת פגישת היכרות בין הצדדים למגשר, תוך פירוט הסיבות אשר הביאו את הצדדים לאותו הליך גישור, לאחר מכן, יכול מאוד והצדדים ינהלו מפגשים פרטיים עם המגשר ולאחר מכן שוב פגישות משותפות, אשר בהן המגשר למעשה עורך סיכום של דרישות הצדדים והפערים הקיימים ביניהם ולבסוף מסייע להם למצוא פתרונות משותפים אשר יגרמו להם בסופו של ההליך לחתום על הסכם גירושין.
לסיכום, חשוב לציין כי, במידה והנכם מנהלים הליך של גישור, במסגרת ניהול הליך של גירושין בבתי המשפט ובבתי הדין, הרי שאין בכך כדי לגרוע ו/או לפגוע בזכויות של מי מהצדדים. לכל היותר הליך גישור לא יצלח, והצדדים ימשיכו לנהל את אותו הליך גירושין שבגינו נשלחו לגישור, בערכאות השיפוטיות.
*** המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.