חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מטרות זמניות כמו כסף- מושלמות?

מאת: הרב יוסף ויצמןאקטואליה18/03/20091461 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למה המטרות זמניות אינן מושלמות? למה מטרות כמו כסף קריירה ומשפחה הם לא מושלמות?

תשובה: בואו נתבונן בכמה מטרות זמניות שאנשי העולם בוחרים על מנת להשביע את רעבונם למשמעות ונהיה בבחינת איזהו חכם הרואה את הנולד , ונבדוק האם המטרות הזמניות הנפוצות בעולם גורמות להשביע את הנפש הצמאה למשמעות.
אנחנו לא רוצים להיות כאותו אחד שנסע שש שעות לאילת,  פתאום מתברר לו שמה שהוא מחפש נמצא בכלל בצפון ברמת הגולן.
הגיוני שלפני שהאדם בוחר יעד, שיבדוק מה יהיה לו אחרי ההגעה ליעד והאם זה יספק אותו.

(הערה חשובה: המטרות שלהלן הן לא מושלמות כאשר הן בפני עצמן אבל כאשר מוסיפים את הנקודה היהודית הקשורה לעולם הנצח, חלק ממטרות אלו יכולות להיהפך למטרות בעלות משמעות אמיתית ונצחית)
מטרה: תואר וקריירה

בוא נתבונן בסטודנט שקרע את עצמו יומם ולילה כדי להוציא את התואר הנכסף, והנה מגיע היום המיוחל והוא מקבל את התעודה, אשאל אותך מה הרגע המאושר ביותר בחייו? - קבלת התואר, כמה זמן נמשך הרגע הזה? דקה, שתיים, רגע זה נגוז וחלף דקה אחת של אושר, 4 שנים של קריעה.
ונניח שמטרת הסטודנט הייתה להיות להצליח בתור רופא / עורך דין / רואה חשבון, זו כבר מטרה יותר ארוכת טווח, נניח הסטודנט שלנו קיבל את התואר הנכסף, מתחיל לעבוד וזוכה להכרה והצלחה ואז? הנה הוא רופא מוצלח ואז?... מה הוא עושה אז? האם נגמר לו החיים עכשיו? האם להתאבד כי הוא השיג את מטרת חייו?

בדיחה: פעם מדריך שכנע קבוצת מטיילים לעלות איתו על פסגת הר גבוה. המטיילים התאמצו הזיעו קרעו את עצמם עלו ועלו עד שהגיעו... ואז אמר המדריך: "תראו כמה שהנוף יפה שם למטה".

אמרו הטיילנים: "אם כל כך יפה למטה, למה העלית אותנו למעלה?!"

אדם עולה ועולה למעלה ואז "כובש" את הפיסגה, ואז מה הלאה?

מטרה: כסף

מטרה נוספת שהרבה אנשים רודפים אחריה היא המטרה "לעשות כסף" ולהיות "מיליונר". בוא נפנה לרודף נעצור אותו רגע ונשאל? נניח שהתעשרת, יש לך הכול, בית ענק עשרות עוזרים ומשרתים, מטוס פרטי ואז? האם תוכל לאכול כמו 2 אנשים? האם תוכל לשכב על מיטה גדולה פי שתיים? אחרי מה תרדוף? בוא נתבונן קדימה שאל את העשירים האם הם מאושרים? האם זה שיש להם עושר חומרי גורם להם להיות מאושרים?

מטרה: הנאה

גם המטרה של רדיפת ההנאות בחיים אנשים הרואים את ההנאה מהחיים כצו הראשון שלהם, לעולם לא יוכלו להיות מאושרים מפני שההנאה היא לכל היותר אמצעי אך ורק אמצעי. היא מגרה את החושים לזמן מה ואז היא חולפת בהותירה אחריה רק תאווה שאינה יודעת שבעה עוד ועוד.
כאשר "הנאה מן החיים" נעשית למטרה, היא חדלה להביא אושר, מפני שברגע שמשיגים אותה כבר מרגישים אי שביעות רצון, ומחפשים הנאה נוספת חדשה ומרגשת יותר.
נניח שרצית לטעום גלידה פונץ' בננה והנה קנית גביע ועוד גביע ועוד אחד ואז? לא יצא לך מהאף?
המחקרים מראים שככל שמשתמשים בהנאה גשמית, הצורך עולה למינון יותר גבוה אבל ההנאה פוחתת עד שנמאס לך אין לך חשק לזה, זהו, הפסקת עברת לארטיקים אכלת אחד ועוד אחד טעמת מכל מיני טעמים ושוב אותו תהליך שבסופו אתה "רעב" להנאה הראשונה שהייתה לך כשטעמת את הארטיק הראשון, וכך זה בכל הנאה, כולל אלו שהן מסוכנות לבריאות, כגון אלכוהול, סמים וכו'.
 (שלא יובן שהיהדות נגד הנאות אלא הן אמצעי למטרה יותר נעלה לא כמטרה בפני עצמה)

מטרה: למען הצבא והמדינה

כאשר אדם חי למען מטרה מסוימת, נמדד כל רגע חולף בשאלה עד כמה קידמה אותו עשייתו לקראת המטרה. אם יתברר שהמטרה הייתה שקרית או מוטעית יחוש האדם שכל הטרחה, ולמעשה כל חייו, בוזבזו לשווא.
לדוגמא: לא מעטים מאלה שהאמינו ברעיון הקומוניסטי והשקיעו את כל מרצם אונם והונם למען חיזוקה של ברית המועצות, מצאו את עצמם שבורים וחסרי ערך כשברית המועצות התפוררה.
איזו משמעות יש לחייהם של חיילי בבל או רומא או יוון שנתנו את חייהם למען עוד פיסת קרקע זו או אחרת? כמה סבל ודם נשפך למען אותם כיבושים שכיום יש בהם רק עניין לאוהבי עתיקות והיסטוריה?
משל למה הדבר דומה? לאדם שמתבגר ומסתכל לאחור על שנות ילדותו שבהן רב עם חבריו עד זוב דם על ג'ולות או גרעיני משמש (גוגואים) במבט מבוגר וכולל הוא מבין שאותם מריבות הן  חסרי משמעות.
נקודה למחשבה: חייל שנולד לעם א' מוכן למסור את נפשו כדי להרוג את חיילי עם ב'
אילו היה נולד מעבר לגבול האם לא היה מוכן באותה מידה להלחם ולמסור את חייו עבור עם ב' כדי להרוג את חיילי עם א' , על כמה חיילים שמענו שערקו לצד האוייב רק בגלל סיבות רדיפת האמת ואידיאולוגיה?
מדוע מי שגר בתל אביב לרוב הוא אוהד מכבי תל אביב ולעומתו הנולד בחיפה אוהד מכבי חיפה?
ומה יקרה כאשר התל אביבי יעבור לגור בחיפה?
אם נתבונן נבין שהמשמעות ששואבים בני האדם מתחושת ההזדהות עם הסביבה שגדלו והתחנכו בה, אינה משמעות עליונה ומוחלטת הנשענת על ערך אובייקטיבי ובלתי משתנה. זוהי משמעות חלקית בלבד שבאה לספק את הצורך בשייכות ואת הצורך בהזדהות הקיימים אצל כל אדם, אם כן הערכים החברתיים אינם מטרה אלא אמצעי.

מטרה: לחיות למען המשפחה

יש השואבים משמעות לחייהם מלהיות אב טוב או אם דואגת ומסורה. כל מעייניהם מסורים לילדיהם והם שואפים להעניק להם כלים לעבור את החיים בקלות וללא סבל. הם מוכנים לסבול ולטרוח ימים ושנים רק כדי  שהילדים לא יידעו מחסור, נשמע אנושי וערכי, הלא כן?
בכל זאת, מבט בוחן יותר מעלה את השאלה: האם זהו מותר האדם מן הבהמה? האם החתולה הדואגת לגוריה עושה זאת בפחות מסירות? האין הדאגה לילדים אינה אלא אינסטינקט הטבוע בהורים?
נקודה למחשבה: ההיסטוריה האנושית מורכבת ממיליארדי הורים וממאות דורות שחיו למען ילדיהם. איזו משמעות יש לטרחתו הטבעית של הורה פלוני שחי לפני עשרה דורות ואפילו לפני 100 שנה? מי זוכר לו זאת כיום? מי מכיר את שמו? אילו אחד מהם היה מתאמץ פחות, האם היינו יכולים להבחין בזאת כיום, לאחר שנים רבות?
ועוד נקודה למחשבה: נניח שמשמעות החיים היא הדאגה, המאמץ והיגיעה למען הילדים, אם כן אנחנו חיינו למען ילדינו, וילדינו יחיו יתאמצו ויתייגעו למען ילדיהם, ובניהם למען בניהם וכן הלאה, כיצד ייראה ירגיש אותו דור מאושר שבשבילו טרחו וסבלו כל הדורות בהיסטוריה?

מטרה: למנוע מלחמות עולמיות, למנוע רעב בעולם כמה שיותר אנשים יחיו.

מטרות אלו נשמעות נאצלות, אך אם שמת לב, כולם קשורות לאבטחת העולם הגשמי.
שאלה: ומה רע בזה?

תשובה: כל זה מוגבל וללא מוצא, ואסביר את עצמי, חשוב על השאלה הבאה: האם אתה אוכל כדי לחיות או חי כדי לאכול?

ודאי תענה שאתה אוכל כדי לחיות.
ובכן למה אתה חי? לְמָה אנשים מוציאים את רוב זמנם? כדי להרוויח כסף, לשם מה הם צריכים כסף כדי שיהיה להם מה לאכול ושאר צרכים.
יוצא שגם כשאתה דואג לעולם ממלחמה אטומית ולהציל חיי אדם וכו' אתה בעצם דואג להם כדי שימשיכו לחיות אבל למה?  אם אתה מקדיש את חייך כדי שאחרים יוכלו לחיות אז למה הם חיים? ונניח שהם החליטו כמוך להיות נאצלים ולהקדיש את חייהם כדי לעזור לאחרים להמשיך לחיות, זה הוא מעגל אין סופי ללא תכלית.
זה כמו לאכול כדי לחיות כדי לאכול כדי לחיות כדי לאכול...

בדיחה: לפני המראת מטוס בריטיש איירוויז אומרת הדיילת כולם חייבים לחגור חגורות.
אחד הנוסעים (תמיד יש אחד כזה...) שואל אותה מדוע חייבים לחגור.
עונה לו הדיילת: "אם תהיה תאונה, כל מי שלא יהיה חגור, יעוף מהמטוס".
שואל הנוסע: "ואלו שיהיו חגורים".
עונה הדיילת: "הא הם... ייתרסקו למוות..."

אם בכל מקרה אדם מת בסוף ואין לו מטרה מעל מטרת החיים הזמניים אז האם יש פה רווח ממשי בהארכת חייו?


שאלה: ובכל זאת, לשאוף ולפעול שיהיה שלום בכל העולם האם אין זו מטרה אמיתית ונעלה?

תשובה: יתכן שאלו הן מטרות גדולות מאחרות אבל הן מוגבלות מעצם טיבען, כי הן לא מוציאות אותך מהמבוי הסתום, שהרי בסיכום הסופי נניח שמטרה כזו תתגשם ולא יהיו שום מלחמות, זיהום אוויר או רעב ואז? מה הלאה? האם כולם יהיו מאושרים? האם הם לא דומים לאותו נוסע מיליונר במחלקה הראשונה שלא היה לו לאן לשאוף כבר, יש לו הכול אבל אין לו סיפוק לרצון הפנימי למטרה נעלה ומשמעותית.
לא לחינם המקום עם הכי הרבה מתאבדים זה בשוויץ מדינה שקטה ללא מלחמות ללא אתגרים וכו'
לא לחינם מספרים על אחד מכוכבי הביטלס שהתאבד למרות (או בגלל) שהיו לו מיליוני דולרים ומכתב שהוא השאיר הוא כתב: "היה לי הכל, אבל לא היה לי כלום"
לכן כל מטרה גשמית גדולה או קטנה היא מוגבלת מעצם טיבעה, וגם אם היא נשמעת גדולה כמו לשפר את העולם וכו' היא מוגבלת כי אם באופן תיאורטי היא תתגשם, מה יהיה הלאה?
רק כאשר מטרה גשמית היא אמצעי למטרה יותר גבוהה למטרה נצחית יש לה ערך כי היא משרתת מטרה שאינה נגמרת.


לסיכום: כל מטרה שהיא זמנית ומוגבלת, עתידה שלא לספק את הרודף אחריה, ולכן היא אינה מושלמת.
חשוב מאוד לדעת שרוב המטרות שלעיל באם היו משרתות את המימד האלוקי, המימד הנצחי היו נהפכות למטרות אמיתיות ושלמות יותר, כי המטרות הלא שלימות משמשות כלי והכנה לשלימות הנצחי שאלוקים רוצה שנגיע אליה, בהמשך נסביר מדוע.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הרב יוסף ויצמן שליט"א

מרצה בכיר בארגונים שונים ובמקומות ואירועים פרטיים בכל הארץ  לפי תיאום מראש.

השיחות מרתקות ומאתגרות את הקהל למחשבה ועניין.

ההרצאות מתובלות בסיפורים אמיתיים הנמסרים בצורה מעניינת ובלתי נשכחת.ועוסקים

במגוון נושאים כמו יהדות, פסיכולוגיה , רפואה ומשפטים , זוגיות וחיים יותר טובים

המסר מועבר בצורה בהירה ומובנת למגוון אנשים וגילאים מכל שכבות האוכלוסייה.

משפט המפתח של  ההרצאות הוא : גם הנשמה צריכה אוכל והמח מזון..


הרב ויצמן הינו ראש כולל והמרכז ללימודי יהדות "תורה ודעת"
מחבר הספרים רבי המכר:
"ברית יצחק" - בנושא ברית המילה לפי הצד ההלכתי והרפואי.
"מערכי תורה" בסוגיות שונות בתלמוד.

רחוב אצ"ל 16 בני ברק. טלפון: 052-8144488

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הרב יוסף ויצמן

מאת: הרב יוסף ויצמןשפת האור29/01/128701 צפיות
הפעם הייתי רוצה לדבר על נקודה חשובה לכל אחד ואחת מאיתנו "צדק חברתי" לחלקינו הגדול קשה מאוד אפילו להעלות על שפתותינו את מילת ה"תודה". מדוע? האם זה משדר חולשה? האם זה משדר תלות בזולת?

מאת: הרב יוסף ויצמןהריון ולידה05/01/121213 צפיות
התפתחות המדע והטכנולוגיה סוחפים את בני דורנו לעשות הכל בצורה "יסודית", היום כמעט ואין אישה שתלד מבלי שתערוך בדיקת אולטרה-סאונד.

מאת: הרב יוסף ויצמןיהדות05/01/121230 צפיות
בחנוכה כולנו משחקים בסביבונים האם חשבנו מה טומן בתוכו אותו סביבון? מה ההבדל בין חנוכה לפורים? בין הרעשן לסביבון? מה הלקח שעלינו להפנים לחיי היום יום מהסביבון? מה שכח סמואל על שולחן ההימורים בקזינו?

מאת: הרב יוסף ויצמןרוחניות - כללי05/01/121194 צפיות
יצד נוכל לחגוג במקום את חג ההודיה פעם אחת בשנה ליום ההודיה שנחגוג אותו 365 יום בשנה? מהו תו התקן לחיים מאושרים? כיצד נוכל להגיע אל הפסגה הנכספת? כיצד נוכל להפוך לאנשים טובים יותר? נעלים יותר?

מאת: הרב יוסף ויצמןזוגיות ואהבה05/01/121423 צפיות
דרת נשים? אדרת נשים? שרפת פחי אשפה? יריקות על ילדות בגיל שבע? האומנם אנו הולכים לעימות חזיתי? האומנם אנו לפני מחמת אחים? מה דעת היהדות על כך? מה אמר על כך הרבי מליובאוויטש? כיצד נוכל לגרש את החושך?מה דעת היהדות על כך? להזמנת הרצאות וחוגי בית בנושאים מגוונים ומרתקים במודעות עצמית ופיתוח האישיות בראי היהדות הרב יוסף ויצמן 052-8144488

מאת: הרב יוסף ויצמןאקטואליה03/06/101533 צפיות
המושג 'שלום' פופולרי מאד בימים אלו. מכל עבר ניתן לשמוע אנשים שמדברים על השלום – בינינו לערבים, בינינו לשכנינו, בין בעל לאשתו ואפילו בינינו לבין עצמנו. יתכן והשלום הוא המושג המרכזי ביותר בכל היהדות כולה.

מאת: הרב יוסף ויצמןיהדות18/03/091573 צפיות
יש לשאול מה נשתנה חג החירות שלנו? מדוע מרבים אנו להדגיש בו דווקא את: "הא לחמא עניא", שדווקא בו אנו פותחים בעריכת הסדר? מפני מה נקבע שם החג "חג המצות" על שם לחם העוני? כמו כן, מדוע נצטוינו לספר ביציאת מצרים, בעת שהמצה מונחת לנגד עינינו? האין בכל אלו סתירה לציון חירותנו?

מאמרים נוספים בנושא אקטואליה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה25/08/222641 צפיות
ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית גם כשיש הסכמה של פחות מ-100% מהדיירים עו"ד אלעזר במברגר, ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הבהיר לאחרונה כי ניתן להגיש תוכנית פינוי-בינוי ישירות לוועדה המחוזית, ללא צורך בהסכמתה של הוועדה המקומית דבר שיכול לסייע להזיז פרוייקיים תקועים.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה03/05/222363 צפיות
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה? הנדסאי בנין, אדריכל, מהנדס , קונסטרוקטור או כולם? בקשות כעורך ראשי להיתר בנייה ובאילו מבנים? פסק דין שהתקבל בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי בחיפה מפזר את הערפל ועושה סדר בסוגיה הבוערת. השופטת תמר שרון נתנאל, קבעה כי אדריכלים בלבד יוכלו לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר למבנים של ארבע קומות ומעלה. מהנדסים לעומתם, יהיו רשאים לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר רק כאשר מדובר במבנים פשוטים בשימושים מוגבלים, כשהכוונה היא למבני מגורים, אחסנה ומלאכה בני פחות מארבע קומות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה22/01/221801 צפיות
רישוי זמין ומידע חיוני בעניין הגשת בקשה לתיק מידע להיתר והליכי הרישוי: כחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, ביוזמה הנקראת 'ממשל זמין', הוקם ב-2006 אתר רישוי זמין של מנהל התכנון, אשר מאפשר בקשה להיתר בנייה באופן מקוון לחלוטין. המערכת הוקמה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה16/09/211592 צפיות
בית המשפט לעניינים מנהליים בראשל"צ הורה לאחרונה לבטל שני כתבי אישום שהוגשו נגד עברייני בנייה, בנימוק שהמדינה התעלמה מתיקון מס' 66 לחוק סדר הדין הפלילי, המאפשר לסגור תיקים "קלים" בהסדר וללא מעורבות בית משפט.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה19/08/211595 צפיות
מהו רישוי הבנייה? תהליך רישוי הבנייה מלווה את הבונה משלבי תכנון הבנייה ועד לסיום הבנייה. התהליך מתבצע מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה. ועדות לתכנון ובנייה נמצאות בפריסה ארצית, לכל ישוב ועדה מקומית לתכנון ולבנייה אליה הוא שייך. לרשימת הועדות והיישובים לחץ כאן תהליך רישוי הבנייה מרכב מ 5 אבני דרך מרכזיות: התקשרות עם עורך בקשה - קבלת מידע להיתר- תכנון - קבלת היתר בנייה - מהלך הביצוע האם תמיד צריך לבצע את כל תהליך הרישוי? לרוב עבודות הבנייה יש לבצע את כל תהליך הרישוי ולקבל היתר בנייה, המהווה אישור מהוועדה המקומית לכך שתכנון הבניין תואם לתוכניות המאושרות ולדרישות הוועדה. ישנן מספר עבודות בנייה שמצריכות דיווח בלבד - פטור מהיתר. גם בפטור מהיתר הבנייה חייבת להיות בהתאם לדרישות הועדה המקומית והתוכניות המאושרות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה01/06/211373 צפיות
אז מה זה אגרות בניה והיטלי פיתוח? אגרות בניה והיטלי פיתוח, הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות בתחומן המוניציפלי כגון: כבישים ומדרכות, תיעול, ביוב וצנרת מים. אגרות בניה והיטלי פיתוח אלו נדרש לשלם מי שהוא בעלים של קרקע ו/או מי שמבקש לבנות על קרקע ו/או בעלים המעוניין להוסיף בניה למבנה קיים. לצורך גביית אגרות בניה והיטלי פיתוח יש צורך בהתקיימותן של עילות (“אירועי מס”) המצויות ברוב חוקי העזר ובכללי דמי ההקמה, אשר במועד התממשות

מאת: אברהם פכטראקטואליה26/05/211226 צפיות
איפה ההסברה הישראלית – ישנה, מנמנמת, מגמגמת ובעיקר מפגרת בזמן אמת. למה אין בישראל – שר הסברה? אם יש מקום לשר מים- יש בוודאות מקום לשר הסברה במשרה מלאה. אבל משחקי אגו – מאבק בין משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה – מונעים זה שנים מינוי חיוני של שר הסברה בארץ, אך בעיקר בחו"ל, במיוחד בימים אלה של אנטישמיות מתגברת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica