יקב הר אודם 2010 מאת השף אלון גונן
יקב הר אודם הוא היקב הצפוני ביותר ברמת הגולן. היקב מתהדר במרכז מבקרים יפהפה במושב הר אודם. הרבה ירוק מסביב ובתקופה הזו אפשר למצוא עצים עמוסים בדובדבנים אדומים וצהובים אשר פזורים בכל מושב הר אודם.
משפחת אלפסי הקימה יקב בוטיק מתוך מחשבה כי ייצור יין מאז ומעולם היה חלק בלתי נפרד ממורשת ישראל. מיכאל אלפסי הוא אדם מאמין, מאמין כי היין שהוא מייצר ברמת הגולן הוא עוד קשר היסטורי למדינת ישראל, עוד קשר אשר חובק את אזור הצפון המדובר להחזרה עם מדינת ישראל, היין שלו הוא נציג ושגריר בעולם אשר מהדר שולחנות בארצות הברית ובאירופה. בשקט בשקט היקב הזה קוצר מדליות וכיקב משפחתי הוא קובע את מקומו עם עוד יקבים איכותיים משפחתיים אשר מייצגים אותנו נאמנה בארץ בעולם. משפחת קסטל, משפחת בן חיים, משפחת ססלוב, משפחת אלפסי.
יקב הר אודם ערך השקה של יינותיו במסעדת הקנטינה בתל אביב. על הארגון עמלו משרד יחסי הציבור AZOULAY PR & MORE אשר הקנו לאירוע אופי משפחתי כאשר כל בני משפחת אלפסי השתתפו והסתובבו בין הקהל שפקד את המקום.
הרבה תהפוכות שיווקיות עבר יקב הר אודם בחמש השנים האחרונות עד אשר לדעתי הוא הבין כי יש הבדל עצום בין לייצר יין משובח ובין למכור יין משובח. לייצר יין מאוד פשוט למכור יין זו משימה לא פשוטה כלל וכלל. יקב הר אודם מיתג את בקבוקיו בתווית חדשה, עדינה יותר, קלאסית ואיכותית. צירף לשירותיו איש שיווק מקצועי וסוף סוף מקשיב למשרד יחסי הציבור שלו בראשות רעיה בלחסן אשר דואגת לעדן את האופי המושבניקי של מיכאל וחלוקת התפקידים הברורה ביקב עושה לו רק טוב.
רשמי הטעימה של היינות שנטעמו בארוע מובאים כאן כפי שטעמתי אותם ביום ההשקה באווירת החג של של משפחת אלפסי, מזג אוויר נפלא עם אוכל קליל של מסעדת קנטינה ועם המון אנשים שמחים.
קברנה סובניון 2007 (סדרת הר אודם):
יין בעל ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום כמעט אטום, היין לעיס מאוד וחמאתי מאוד, עפיצות נעימה ממלאה את חלל הפה, היין עוצמתי ואחוזי האלכוהול הגבוהים 14.3 גורמים למתיקות שלא באמת קיימת ביין.
החבית תרמה ליין מעט טעמי טוסט קלוי וטעמי קקאו קלילים.
היין מתאים למנות של סטייקים עסיסיים, דגי טונה ולוקוס צרובים בגריל, ולצמחונים תבשיל של פטריות פורטובלו על בסיס שמנת ועשבי תיבול.
מרלו וולקני 2008:
היין מפיץ ניחוחות טובים של פירות שחורים בשלים, צימוקים,שזיפים מיובשים, ובאף יש תחושה של ריבתיות. בטעימה, היין פשוט לקח אותי למקום אחר ואם ציפיתי להמשך ריבתיות בגלל הטאנינים הרי שהמרלו הצפוני שוב התגלה כמרלו הפכפך. עפיצות ארוכה מידי, והאיזון החומצי מגיע לכוס אחרי דקות ארוכות של עירבול. מרירות קלה מתגלה בבליעה ואני מודה שיש כאלה שאוהבים את זה. אחוזי אלכוהול גבוהים מידי למרלו אשר הופכות את היין לבומבסטי מידי.
היין צריך לידו מאכלים עתירי שומן כמו שוק טלה, תבשילי כבש וקדרות.
יין שירז וולקני 2008 השקה ראשונה של היקב:
ענבי השירז נבצרו בגליל העליון. היין מפיץ ריחות פרחים. בטעימה, היין מתובל מידי ונותן תחושה של תבלינים חריפים (פלפל שחור,צ'ילי מיובש), פירות יער צעירים ודובדבנים מעט חמוצים ממלאים את חלל הפה. עפיצות נעימה משחררת בחלל הפה מעט, אבל מעט מידי לטעמי, טעמי שוקולד וחבל - שילוב של חריפות עם שוקולד בדרך כלל עושה טוב גם ליין וגם לאוכל.
חסר לי משהו ביין הזה ואני חושב שעוד קצת מחשבה ופחות ייעוץ טכנולוגי היו נותנים ליין קורטוב של נשמה שהייתה עושה לו רק טוב.
יין הדגל של היקב:
אלפסי 2006- בלנד קברנה ומרלו:
היין נמזג לכוסות מבקבוק מגנום.
יין עוצמתי ובעל שילוב מצוין של זנים אצילים. ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום חזק. היין שמנוני ומחליק באופן מושלם בגרון. עפיצות נעימה וחומציות המאזנת את טעמי הריבה שהיין משחרר עם כל לגימה, יין לעיס מאוד וממכר מאוד.
אני לא אומר את זה הרבה אבל זה יין שלא צריך אוכל לידו.
שיכר דובדבנים:
אם כבר לסיים ארוחה טובה אשר הקינוח הוא עוגות שוקולד דחוסות או גבינות כחולות ללא ספק שיכר הדובדבנים מעפיל על כל דמוי פּוֹרְט שמייצרים בישראל.
חמיצות מאוזנת, מתיקות מרעננת. הקיץ הולך להיות מעניין אם נרסק לתוך "הייבול" קרח כתוש ושתי מנות של שיכר דובדבנים.
המאמר פורסם באתר : http://www.adomolavan.co.il