חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכונים לבישול בריא ודל שומן

כולם יודעים שכדי לרזות צריך להפחית את כמות הקלוריות בתפריט בצורה הדרגתית. אבל אחת הבעיות היא שלא תמיד אנחנו שמים לב לכך שהאוכל שלנו עשיר בשומן ובקלוריות. אפילו מזון בריא עלול להכיל כמות גבוהה של שומן. אז איפה מתחבאים השומנים במזון? וכמה שומן מומלץ לשלב בתפריט?

השומן עתיר הקלוריות מתחבא בכל מיני מזונות שאנחנו צורכים, אפילו במזון בריא, ומכשיל לנו את הדיאטה. למדו איפה לחפש אותו. 

מחקרים בעולם המערבי הראו שמרבית האוכלוסייה לא מצליחה לשמור על כמות השומן היומית המומלצת ושצריכת השומן בתפריט היומי מגיעה עד 40% מסך כל הקלוריות כאשר ההמלמה עומדת על עד 30% בלבד.

אחת הבעיות היא חוסר המודעות למזונות עשירים בשומן ובקלוריות. יש מזונות מובהקים שקיבלו את תואר הכבוד 'משמינים' ואנחנו יודעים להיזהר מהם או לפחות לצרוך אותם במידה מופחתת.

התואר 'בריא' לא מבטיח מזון חסר קלוריות או מזון שאפשר לאכול ללא הגבלה. בהגדרה של 'מזון בריא' מתכוונים לציין שהוא מכיל רכיבים תזונתיים שחיוניים לתפקוד גופנו כמו ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד. זה לא אומר שאין בו שומן, וגם אם מדובר בחומצות שומן חיוניות - עדיין יש לצרוך אותן במידה בעת שמירה על דיאטה.

חומוס וטחינה למשל נחשבים לממרחים בריאים מאוד שעשירים בוויטמינים, במינרלים ובחומצות שומן חיוניות. עם זאת, שיעור השומן בהם הוא בדרך כלל 30%-20%. גם חומוס לייט/ קל מכיל 14%-12% שומן, לכן מומלץ לשלב אותם בתפריט היומי בשל יתרונם התזונתי - אך במידה.

שמן הזית נחשב לבריא כי הוא עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות, אך השאלה היא כמה צורכים. כפית שמן זית מכילה 45 קלוריות, ובכף יש 140-130 קלוריות. לכן ממש לא מומלץ לשפוך ממנו בהגזמה לקערת הסלט או לתבשילים.

 דוגמאות להכנת מתכונים דלים בשומן:

חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים 

המתכון הבא מיועד לאנשים רעבים, שאינם רוצים לטרוח רבות במטבח וחושקים במנה בשרית, בריאה, מזינה, דלת קלוריות . מתכון של שושי שטיינוביץ 

מספר מנות: 4 

מצרכים    

4 מנות חזה עוף כל אחת כ- 180 גר'.

חצי כוס עלי בזיליקום ועלי קורנית טריים, ללא הגבעולים.

1/4 כוס לימון סחוט טרי

2 כפיות קמח מלא

כפית שמן זית

כף שום טרי, קצוץ דק.

1/2 כוס מים או ציר עוף ללא שומן

כפית פלפל 4 עונות לקישוט או מעט צילי קצוץ

אופן הכנה

 מנקים ומסדרים מנות חזה העוף. משטחים קלות.

•לזרות על כל חזה מעט מלח פלפל. לזרות על כל חזה חצי כפית קמח מלא.

•למרוח כפית שמן במחבת טפלון מחומם עם מברשת סיליקון.

•ל"טגן" כל מנה 2 דקות מכל צד. להוציא מהמחבת.

•להוסיף כפית שמן

•לטגן שום עד תחילת השחמה. יש להקפיד לא לחרוך את השום, למניעת מרירות.

•להוסיף לימון ומים, להביא לרתיחה במשך 2 דקות

•להוסיף עשבי תיבול טריים, מלח פלפל לפי הטעם.

•להוסיף פלפל 4 עונות או צ'ילי

•לטבול כל חזה ברוטב לעוד דקה מכל צד. להקפיד לא לבשל יותר מדי, אך לוודא שהמנה מבושלת.

•להגיש כל מנה עם כף רוטב ומעט עשבי תיבול

לוקוס אפוי עם עגבניות שרי ושום 

לוקוס אפוי עם עגבניות שרי, שום, קורנית ושמן זית, וקרם חומוס בצד. התאמת גורמה למנה מרוקאית קלאסית המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה, "אוליב", מלון שרתון 

 מספר מנות: 3 

מצרכים     

חומרים לדג:

800 גר' פילה לוקוס נקי מאדרות

16 עגבניות שרי קלופות וחתוכות לפילה עגבנייה

1/2 כפית קורנית קצוצה

2 שיני שום קצוצות

8 כפות שמן זית

חומרים לסלסת זיתים:

8 זיתים סורים מגולענים וקצוצים

1/4 צרור כוסברה קצוצה

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

חומרים לקרם חומוס:

1/4 כוס חומוס שהושרה לילה שלם ומבושל עד לריכוך מלא

1/3 כוס טחינה גולמית

שן שום קצוצה

מיץ לימון מלימון 1

מלח, פלפל, כמון, 4 כפות שמן זית

אופן הכנה  

הכנת הדג:

חותכים פילה לוקוס למנות של 200 גר' כל אחת, מתבלים במלח ופלפל. מתבלים את פילה עגבניות השרי עם מלח, פלפל, קורנית ושמן זית ומסדרים על גבי הדג בצורה של קשקשים. מניחים על גבי מגש עם נייר פרגמנט ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך -12-15 דקות.

סלסת זיתים:

מערבבים את כל המצרכים , מתבלים במלח, פלפל ושמן זית

קרם החומוס:

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים במידת הצורך.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אתר "מוטק'ה" הוא רשת חברתית לאוכלוסיית הגיל השלישי המספק שירותי הכרויות לגיל הזהב, מידע אודות פעילויות, טיולים ואירועים שונים. כמו כן, פורטל "מוטק'ה" מציע תכנים מגוונים וייחודיים כמו איכות חיים, בריאות, מתכונים, תרבות ועוד

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מערכת מוטק'ה

מאת: מערכת מוטק'ההכרויות24/05/101773 צפיות
הרבה פעמים איכות החיים של בני האדם הולכת ויורדת עם הגיל. אבל זה לא הכרחי. יש אנשים מבוגרים שאיכות חייהם ירודה, בעוד שאצל אחרים היא גבוהה מאוד. הסיבה לכך היא שלא הגיל הוא הגורם המשפיע על איכות החיים.

מאת: מערכת מוטק'הטיולים משפחתיים28/02/101596 צפיות
טיול עם הנכדים ללא הוריהם הוא חוויה שונה לחלוטין מטיול של שלושת הדורות ביחד. טיול כזה יכול להוות הנאה גדולה, אולם הוא כרוך גם באחריות רבה ועלול לעייף מאוד. כמו בכל נושא, גם כאן תכנון נכון הוא עניין חיוני

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205696 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica