חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פצעי לחץ ( pressure ulcers \ decubitus ulcers)

מאת: ירון גונדאבריאות גיל הזהב11/05/201012148 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אחד הסיבוכים העלולים להתפתח עקב ישיבה או שכיבה ממושכת, ללא תנועה או תזוזה הוא פצע לחץ. זהו סיבוך מאוד כואב וקשה שבדרך כלל מתרחש באנשי גיל הזהב, המרותקים למיטה בשל מצב בריאותי אקוטי או כרוני (כמו בחולים סיעודיים). פצעי לחץ לא מטופלים עלולים להוביל להתפתחות מחלות זיהומיות ואף למוות.
מניעת פצעי לחץ הינה קלה ופשוטה ויכולה להוריד את אחוזי הזיהומים והתמותה עקב פצעי לחץ.
מהו פצע לחץ?
פצע לחץ מוגדר כפצע כיב (ulcer) בגוף אשר נגרם עקב לחץ מתון וחיכוך לאורך זמן. ישנם מספר גורמים העלולים לתרום להתפתחות הופעת פצעי לחץ, כגון: הפעלת לחץ - בעיקר בישיבה או שכיבה ממושכת באותה תנוחה. נשים משותקים אשר תנועות גופם מוגבלת ותלויה באחרים.קשישים סיעודיים. חולים המרותקים למיטה. שפשוף ממושך. הפעלת חיכוך בעיקר מקומות שבהם העור מונח על בליטת עצם. מתחה ממושכת. הפעלת מאמץ גזירה, מצב המתרחש בעיקר באנשים היושבים בכיסא גלגלים אשר לא תואם להם.
מקומות שכיחים להיווצרות פצעי לחץ כוללים: הירכיים, הגב התחתון, הישבן, הקרסוליים, העקבים והמרפקים.
דרגות פצעי לחץ
ישנם ארבע דרגות להתפתחות פצעי לחץ, זיהוי מהיר של פצע לחץ בדרגה הראשונה יכולה לעזור למניעת סיבוכים.
דרגה 1: זהו השלב הראשוני של התפתחות פצע לחץ, המאופיין באזור עור פגוע, דלקתי, חם יחסית לשאר הגוף, העור יהיה לבן יותר, מצב המאפיין את התחלתו של נמק עקב אסכימיה (חוסר אספקת דם וחמצן). דרגה 2: בשלב השני נוצר הרס נוסף של שכבות העור הפנימיות יותר, אך עדיין הפצע נחשב שטחי ומאופיין על ידי עור דלקתי, ורדרד.
דרגה 3: בשלב השלישי ישנה פגיעה מלאה בכל שכבות העור וברקמות התומכות מסביב לאזור הפצע, אך למרות זאת עדיין לא קיימת פגיעה בשרירים או עצמות. דרגה 4: זוהי הדרגה הקשה והכואבת ביותר, שלרוב נגרמת עקב הזנחה קשה והיא מאופיינת על ידי הרס מוחלט של כל שכבות העור והרקמות מסביב, כגון: העצמות, השרירים, הגידים.
דרכי טיפול ומניעת פצעי לחץ
טיפול רפואי נכון, יעיל ומהיר יכול למנוע את הרס הרקמות והעור ואף למנוע סיבוכים הנוצרים עקב פצעי לחץ. פצע לחץ עלול להיווצר תוך שלוש שעות בלבד של ישיבה או שכיבה ללא תנועה!
מניעת פצעי לחץ כוללת: שינוי מצב ישיבה או שכיבה כל מספר דקות או במקרים בהם האדם מוגבל, סיעודי ומשותק, הצוות בבית החולים אמור לעזור לאדם או שכיום ישנם מנופים העוזרים להזיז את האדם. שמירה על היגיינה אישית והגנה על העור באמצעות סבונים אנטיבקטריאלים, קרמים למריחה על העור הנגוע, מזרנים וכריות מיוחדות, הגנה על העור בפני רטיבות וחומציות שתן על ידי חיתולים, שכיבה במיטה בזווית של 30 מעלות, בדיקה יומית באופן עצמאי או על ידי רופא.
הטיפול בפצעי לחץ כולל: טיפול תרופתי בתרופות המצריכות מרשם רפואי כגון: דיאזפאם, באקלופן או דנטרולן סודיום. התערבות כירורגית בבית חולים, תוספי תזונה ושמירה על הפצע היגייני בשל זיהומים פוטנציאליים העלולים לחדור.
אביזרים מונעי פצעי לחץ
ניתן למצוא מספר רב של אביזרים בעזרתם ניתן למנוע פצעי לחץ או לעזור לאדם הסובל מפצעי לחץ. האביזרים כוללים: כריות אורתופדיות, כיסאות ישיבה, מזרונים מיוחדים ( עם מנוף לתזוזת האדם, עם סיליקון וכדומה).

 



תגיות המאמר: פצעי לחץ


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הקניון הוירטואלי http://www.bari-p2.co.il/ "העיקר הבריאות" -כל מוצרי הבריאות במקום אחד במחירים ההוגנים ביותר בשוק.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ירון גונדא

מאת: ירון גונדאתוספי מזון11/05/101363 צפיות
מקור המילה ויטמין בלטינית הוא ויטה=חיים. הויטמינים נחוצים לאדם על מנת שגופו באופן כללי, והמערכות, איברים ותהליכים פיזיולוגים שונים המתרחשים בגוף, יוכלו להתרחש באופן נורמאלי וללא הפרעות. הויטמינים הינם חומרים אורגנים החיוניים לגוף האדם, כיוון שאין הגוף יכול לייצר אותם בכוחות עצמו.

מאת: ירון גונדאאורטופדיה ופיזותרפיה11/05/101318 צפיות
במהלך היום אנחנו יושבים במשרד, יושבים בבית מול המחשב או מול הטלוויזיה, יושבים לאכול, נשים העובדות בתור קוסמטיקאיות, רופאים\ות וכדומה. השעות הארוכות שאנו מבלים ביום בישיבה, היא מצב אינו טבעי לגופנו, מצב שעלול לגרום לנזקים בריאותיים.

מאת: ירון גונדאבריאות ורפואה כללי11/05/101302 צפיות
אין אף רופא בעולם אשר יכול להתווכח עם חולה אשר טוען שכואב לו, גם באם הכאב הוא אינו פיזי. מחלות והפרעות רבות גורמות בנוסף לתסמינים הפיזיים גם לכאב נפשי. כאב נפשי כמו כאב פיזי הוא אמיתי.

מאת: ירון גונדאטיפול בעור11/05/102547 צפיות
לאחרונה פורסם ברחבי העולם, העיתונים והאינטרנט, מקרה לא נעים ואף מזעזע של "איש העץ". מי מאיתנו שראה את תמונתו של האיש המסכן, חייב להודות שחש כאב בטן קל.

מאת: ירון גונדאבריאות ורפואה כללי11/05/101778 צפיות
אחת הבעיות הפיזיולוגיות הנפוצות באוכלוסייה הכללית היא בעיית ה"גב התפוס"-כאבי גב. מחקרים מראים שכ-80% מהאוכלוסייה הכללית תחווה בשלב כלשהוא בחייה כאב גב.

מאת: ירון גונדארפואה סינית11/05/101190 צפיות
רפואה סינית היא בעצם אוסף של שיטות שנועדו לטפל בגוף האדם ומשתמשים בהן כבר למעלה מ 5000 שנה. לרפואה הסינית שיטות ייחודיות משלה לגילוי ואבחון בעיות בריאותיות וטיפול בהן.

מאת: ירון גונדאסרטן11/05/101780 צפיות
תזונה טובה, מאוזנת ובריאה חשובה בכל גיל על מנת לשמור על התפתחות וגדילה תקינה ועל איזון ובריאות הגוף. חוסרים במרכיבי מזון או ויטמינים ומינרלים עלולים לגרום לתופעות, בעיות ומחלות גופניות רבות. מזון רפואי הינו מזון הניתן במרבית המקרים לחולי סרטן ולאנשי גיל הזהב.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191892 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198616 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191720 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191676 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191917 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181252 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181417 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica