בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר. האחרונים יכולים לנהל שגרת חיים נורמלית, אך סובלים מלקות קלה שלא מאפשרת להם מגורים עצמאיים. הדילמה בין 2 המסגרות מתעצמת לנוכח המחירים. דווקא כאשר החוסה קשה, וזקוק למסגרת בהתאם, התשלום הוא שנתי והוא מגלם מחיר של שכירות עבור החדר וטיפולי מדריכים ועובדים סוציאליים. כאשר החוסה סובל מלקות קלה, הוא צריך מסגרת עם השגחה מופחתת. מסגרת כזו היא היקרה מבין השתיים, משום שהדירה שהאפוטרופוס מסדיר היא בית בבעלות. הבעלות עוברת אליו ולחוסה שלו ולכן המחיר יקר משמעותית. אם נוסיף לכך, המחיר אף יקר מזה של דירה רגילה באותה עיר, משום שנדרש תשלום גם לסגל ולצוותי העובדים הסוציאליים.
בחירת דיור מוגן עבור חוסים קשים
הבחירה הרלוונטית לחוסים מעין אלו היא מסגרת מוגנת בה המגורים יכולים להיעשות לבד או בשותפות עם חוסים אחרים. החבילה הראשונה, מטבע הדברים, יקרה מרעותה, אך שתיהן מבוססות על שכירות ולא על קנייה. מדי שנה מחדשים חוזה שמבטא גם את מחיר החדר כל חודש וגם את שירותי הטיפולים והפעילויות השונות להם זכאי החוסה במהלך שהותו במבנה דיור מוגן.
בחירת דיור מוגן עבור חוסים קלים
חוסים קלים יכולים לנהל את שגרת חייהם באופן אדוק פחות אך עדיים לא באופן חופשי לחלוטין, בבית משלהם בעיר או במושב. ההסדר הכי טוב בשבילם הוא הסדר בו הבית שהם גרים בו הוא בית בבעלות אך הוא נמצא בשטח בו מתנהל דיור מוגן. המדריכים מספקים ייעוץ ועזרה בהתבקשם – לחוסים השונים ופורסים בפניהם סל של פעילויות, חוגים וטיולים שונים. לרוב, חוסים אלו מסוגלים לעבוד ולהתפרנס בזכות עצמם ולכן הן מקבלים גם ייעוץ לגבי מציאת מקום עבודה חדש בסמוך לדיור המוגן. חשוב לציין כי מסגרת זו היא מסגרת של קניית דירה ולא של שכירות. לכן, אם הגעתם למסקנה שזה מה שמתאים לדייר שלכם, ואינכם יכולים להרשות זאת לאור מצבכם, מומלץ לבדוק אפשרויות מימון והלוואה שונות למקרים אלו.