חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות יקב בנימינה : אנשים שאוהבים יין

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול05/05/20101538 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הרבה נאמר על יקב בנימינה בשנה האחרונה לאחר שרשת חצי חינם רכשה אותו. רבים הרימו גבה, רבים יותר חשבו שהנה בא הקץ על יקב בנימינה ואותו יקב וותיק הופך להיות חלקת נדל"ן באחד האזורים היפים ביותר בארץ. אני החלטתי לפני שנה וחצי לא להביע דעה בנושא ונתתי לזמן את הזמן שלו ושימים יגידו. בשקט ובצנעה הצליח אילן חסון, מנכ"ל היקב, להעביר את היקב מהפכה תעשייתית ממוחשבת תוך התחשבות מתמדת בגורם האנושי ששום דבר בלעדיו לא יצלח. הכרם, הכורם, הייננים, אנשי השיווק, כולם יחד מובילים את בנימינה להיות אחד מבין היקבים הטובים בארץ.

מבין כל היקבים הגדולים, אותם אלה שמחזיקים את התעשיה ומקנים לה משענת ועמוד שדרה נמצאים יקבי רמת הגולן, יקבי כרמל, יקב טפרברג יקבי ברקן, סגל ויקב בנימינה.
אלו יקבים בקטגוריית ייצור של מעל מיליון בקבוקים בשנה והם מהווים את חוסנה של התעשיה בארץ.

לא פשוט לנהל יקב שמייצר כמות אדירה של בקבוקים. אולי קל לייצר יין אך לשווק כמות אדירה של בקבוקים זו כבר אופרה אחרת. מערך שיווק ומערך הפצה, מערך יחסי ציבור והרבה כסף זורם לטובת פרסום, שווק, יחסי ציבור ותצוגת היין במסעדה ובבתי המלון.
לכל יקב יש את הייחוד שלו, יקב רמת הגולן שמשקיע בסביבה, (כדוגמת נשרי גמלא). יקבי כרמל שמשקעים במיתוג תרבות היין בחנות ומרכז תרבות בזכרון יעקב בראשותה של רותי בן ישראל.

יקבי טפרברג שעוברים מהפך וצועדים ברגליים איתנות ליקב מודרני אשר ממתג את עצמו כיין איכותי בארץ ובעולם ויקב בנימינה אשר עובר מהפך הן תעשייתי והן שיווקי.
הצצה ליקב החדש פותחת בפני המבקרים בוהק של מיכלי נירוסטה אדירים, מיכון ממוחשב אשר מאפשר לייננים ששון בן אהרון ואסף פז ליצור ולהפיק רק את המיטב ממה שהכורמים שלהם מגדלים.

יקב בנימינה חורט על בקבוקו כי יצירת יין איכותי משלב בתוכו אהבת אדמה, יצירתיות אנושית, מסורת וטכנולוגיה מתקדמת.

אזורי הגידול של יקבי בנימינה אוצרים בתוכם את הסיפורים המרתקים של אדמות הארץ.
הטרואר השונה מהצפון לדרום מורגש כבר מהלגימה הראשונה.

טרואר רמת הגולן: אדמת הבזלת השחורה, הלילות הקרירים בקיץ והגשם החורפי.
טרואר הגליל העליון מעניק לגפן שילוב של אדמת בזלת וטרה רוסה אדומה, מזג האוויר בקיץ הינו חם ויבש ובחורף קר וגשום.
טרואר הגליל התחתון מעניק לגפן מגוון קרקעות: אדמה חרסתית, גיר, חמרה ועוד. גם כאן מזג האוויר יבש עם לחות מתונה.
טרואר השומרון מצטיין באדמה ים תיכונית חרסתית וקיץ חם ים תיכוני מובהק, חם מאוד בימים וקריר בערבים.
הרי ירושלים משופעים באדמת טרה רוסה עם קיץ קריר בלילות וחורף גשום וקר מאוד.
אזור שמשון מצטיין באדמה חרסתית, גירנית ועשירה מאוד במינרלים. חורף קר עם לחות נמוכה יחסית.
הר הנגב עם אדמת לס, לילות קרים ואקלים יבש.
הכורמים של יקב בנימינה מגלמים באישיותם ובעבודתם את השורשיות הישראלית ואת אהבת האדמה. ההשקעה בכרם ובהענקת חומר הגלם הטוב ביותר ליקב היא זו שמאפשרת לייננים ליצור את פרי יצירתם. ללא שיתוף פעולה והבנת הטרואר והגפן הנכונה, השתולה במקום הנכון, דבר זה לא יכול היה להתבצע.
ברגע שתשומת הלב עוברת לבית הגידול ולא ישר למוצר הסופי בבקבוק כל תפיסת ייצור היין משתנה.
להאכיל עדר בקר בתערובת כולם יכולים ועושים, אך לדאוג שהבקר ייצא למרעה טבעי, לא יקבל אנטיביוטיקה ברמות מטורפות, יושקה במים איכותיים ויקבל תשומת לב פרטנית ולא עידרית היא זו שבסופו של דבר מעניקה לקצב או לשף את הבשר האיכותי שיעלה על שולחן הלקוח.
אני תמיד טוען ששף טוב לא צריך להשקיע הרבה אם יש לו חומרי גלם משובחים.
ביקב בנימינה עובדים בדיוק על פי המתכון הזה ולראיה הם השיקו את סדרת יוגב כאות וכהערכה לכורמים שלהם לאנשי האדמה אשר בוצרים רק את המיטב ותרומתם למוצר הסופי מתחיל תחת ידיהם.

התמורה הטובה לכסף:
יוגב קברנה סובניון מרלו:
היין הוא בלנד של קברנה סוביניון (50%) מהכרם של אלי היימן בכרמי יוסף ומרלו (50%) מהכרם של דרור אלירז במושב לכיש.
היין בעל ארומות פרי אופייניות לקברנה ומרלו, פרי אדום ותיבול עדין בעל גוף בינוני סיומת מהנה.

יוגב סובניון בלאן שרדונה
סוביניון בלאן מהכרם של אהרון פדידה במושב כרם בן זמרה.
15% שרדונה מהכרם של אבשלום קרניאל בכפר תבור.
15% שרדונה מהכרם של אבי יהודה בנוה אילן.
היין בעל גוון ירקרק בהיר, ניחוחות טרופים של שרדונה ישראלי קלאסי ועשבוניות קלה מהסובניון בלאן היין בעל חומציות מרעננת ומהנה. גוף בינוני וסיומת בינונית ומהנה.



בנימינה יוגב קברנה סוביניון / שיראז
50% קברנה סוביניון מהכרם של צבי שוסיוב בכרמי יוסף.
50% שיראז מהכרם של האחים ראובן ואברהם בירגר בכפר קיש.
היין בעל ארומת פרי אופיינית, פירות יער ומעט שזיף, החבית מורגשת ומתמזגת טוב. היין בעל גוף בינוני, חמאתי מאוד, חומציות מרעננת ותיבול קל של פלפל ווניל.

בנימינה יוגב קברנה סוביניון
הרכב הזנים: 100% ענבי קברנה סוביניון מהכרם של משה פשרמן בקיבוץ מבוא חמה.
היין מתקיף בארומות פרי אדום האופייניות מאוד לקברנה סוביניון הגדל באזור קר. טעמו של היין מורכב, עשיר, מתפתח ומתובל מעט. בעל סיומת אלגנטית ומאוזנת.
בנימינה יוגב קברנה סוביניון \ פטיט ורדו
עירוב של זני הענבים קברנה סוביניון 80% ופטיט ורדו 20%. אשכולות הקברנה סוביניון נבצרו בכרם שבמושב שרון, אשכולות הפטיט ורדו נבצרו בכרם שבמצפה רמון. הענבים הובאו לידיי עירוב ומיצוי מעניין של פרי וחבית, היין עשיר בטעמים ובצבע, חמאתי ובעל סיומת נעימה.

יוגב קברנה סוביניון זינפנדל 2008
היין בעל גוון ורוד עז ונקי, ריחות של תות שדה טרי, פירות טרופיים ומעט תיבול. היין בעל גוף קל עם חומציות רעננה.

עלה באתר בתאריך 6.05.2010

http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413306 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148563 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica