הרבה נאמר על יקב בנימינה בשנה האחרונה לאחר שרשת חצי חינם רכשה אותו. רבים הרימו גבה, רבים יותר חשבו שהנה בא הקץ על יקב בנימינה ואותו יקב וותיק הופך להיות חלקת נדל"ן באחד האזורים היפים ביותר בארץ. אני החלטתי לפני שנה וחצי לא להביע דעה בנושא ונתתי לזמן את הזמן שלו ושימים יגידו. בשקט ובצנעה הצליח אילן חסון, מנכ"ל היקב, להעביר את היקב מהפכה תעשייתית ממוחשבת תוך התחשבות מתמדת בגורם האנושי ששום דבר בלעדיו לא יצלח. הכרם, הכורם, הייננים, אנשי השיווק, כולם יחד מובילים את בנימינה להיות אחד מבין היקבים הטובים בארץ.
מבין כל היקבים הגדולים, אותם אלה שמחזיקים את התעשיה ומקנים לה משענת ועמוד שדרה נמצאים יקבי רמת הגולן, יקבי כרמל, יקב טפרברג יקבי ברקן, סגל ויקב בנימינה.
אלו יקבים בקטגוריית ייצור של מעל מיליון בקבוקים בשנה והם מהווים את חוסנה של התעשיה בארץ.
לא פשוט לנהל יקב שמייצר כמות אדירה של בקבוקים. אולי קל לייצר יין אך לשווק כמות אדירה של בקבוקים זו כבר אופרה אחרת. מערך שיווק ומערך הפצה, מערך יחסי ציבור והרבה כסף זורם לטובת פרסום, שווק, יחסי ציבור ותצוגת היין במסעדה ובבתי המלון.
לכל יקב יש את הייחוד שלו, יקב רמת הגולן שמשקיע בסביבה, (כדוגמת נשרי גמלא). יקבי כרמל שמשקעים במיתוג תרבות היין בחנות ומרכז תרבות בזכרון יעקב בראשותה של רותי בן ישראל.
יקבי טפרברג שעוברים מהפך וצועדים ברגליים איתנות ליקב מודרני אשר ממתג את עצמו כיין איכותי בארץ ובעולם ויקב בנימינה אשר עובר מהפך הן תעשייתי והן שיווקי.
הצצה ליקב החדש פותחת בפני המבקרים בוהק של מיכלי נירוסטה אדירים, מיכון ממוחשב אשר מאפשר לייננים ששון בן אהרון ואסף פז ליצור ולהפיק רק את המיטב ממה שהכורמים שלהם מגדלים.
יקב בנימינה חורט על בקבוקו כי יצירת יין איכותי משלב בתוכו אהבת אדמה, יצירתיות אנושית, מסורת וטכנולוגיה מתקדמת.
אזורי הגידול של יקבי בנימינה אוצרים בתוכם את הסיפורים המרתקים של אדמות הארץ.
הטרואר השונה מהצפון לדרום מורגש כבר מהלגימה הראשונה.
טרואר רמת הגולן: אדמת הבזלת השחורה, הלילות הקרירים בקיץ והגשם החורפי.
טרואר הגליל העליון מעניק לגפן שילוב של אדמת בזלת וטרה רוסה אדומה, מזג האוויר בקיץ הינו חם ויבש ובחורף קר וגשום.
טרואר הגליל התחתון מעניק לגפן מגוון קרקעות: אדמה חרסתית, גיר, חמרה ועוד. גם כאן מזג האוויר יבש עם לחות מתונה.
טרואר השומרון מצטיין באדמה ים תיכונית חרסתית וקיץ חם ים תיכוני מובהק, חם מאוד בימים וקריר בערבים.
הרי ירושלים משופעים באדמת טרה רוסה עם קיץ קריר בלילות וחורף גשום וקר מאוד.
אזור שמשון מצטיין באדמה חרסתית, גירנית ועשירה מאוד במינרלים. חורף קר עם לחות נמוכה יחסית.
הר הנגב עם אדמת לס, לילות קרים ואקלים יבש.
הכורמים של יקב בנימינה מגלמים באישיותם ובעבודתם את השורשיות הישראלית ואת אהבת האדמה. ההשקעה בכרם ובהענקת חומר הגלם הטוב ביותר ליקב היא זו שמאפשרת לייננים ליצור את פרי יצירתם. ללא שיתוף פעולה והבנת הטרואר והגפן הנכונה, השתולה במקום הנכון, דבר זה לא יכול היה להתבצע.
ברגע שתשומת הלב עוברת לבית הגידול ולא ישר למוצר הסופי בבקבוק כל תפיסת ייצור היין משתנה.
להאכיל עדר בקר בתערובת כולם יכולים ועושים, אך לדאוג שהבקר ייצא למרעה טבעי, לא יקבל אנטיביוטיקה ברמות מטורפות, יושקה במים איכותיים ויקבל תשומת לב פרטנית ולא עידרית היא זו שבסופו של דבר מעניקה לקצב או לשף את הבשר האיכותי שיעלה על שולחן הלקוח.
אני תמיד טוען ששף טוב לא צריך להשקיע הרבה אם יש לו חומרי גלם משובחים.
ביקב בנימינה עובדים בדיוק על פי המתכון הזה ולראיה הם השיקו את סדרת יוגב כאות וכהערכה לכורמים שלהם לאנשי האדמה אשר בוצרים רק את המיטב ותרומתם למוצר הסופי מתחיל תחת ידיהם.
התמורה הטובה לכסף:
יוגב קברנה סובניון מרלו:
היין הוא בלנד של קברנה סוביניון (50%) מהכרם של אלי היימן בכרמי יוסף ומרלו (50%) מהכרם של דרור אלירז במושב לכיש.
היין בעל ארומות פרי אופייניות לקברנה ומרלו, פרי אדום ותיבול עדין בעל גוף בינוני סיומת מהנה.
יוגב סובניון בלאן שרדונה
סוביניון בלאן מהכרם של אהרון פדידה במושב כרם בן זמרה.
15% שרדונה מהכרם של אבשלום קרניאל בכפר תבור.
15% שרדונה מהכרם של אבי יהודה בנוה אילן.
היין בעל גוון ירקרק בהיר, ניחוחות טרופים של שרדונה ישראלי קלאסי ועשבוניות קלה מהסובניון בלאן היין בעל חומציות מרעננת ומהנה. גוף בינוני וסיומת בינונית ומהנה.
בנימינה יוגב קברנה סוביניון / שיראז
50% קברנה סוביניון מהכרם של צבי שוסיוב בכרמי יוסף.
50% שיראז מהכרם של האחים ראובן ואברהם בירגר בכפר קיש.
היין בעל ארומת פרי אופיינית, פירות יער ומעט שזיף, החבית מורגשת ומתמזגת טוב. היין בעל גוף בינוני, חמאתי מאוד, חומציות מרעננת ותיבול קל של פלפל ווניל.
בנימינה יוגב קברנה סוביניון
הרכב הזנים: 100% ענבי קברנה סוביניון מהכרם של משה פשרמן בקיבוץ מבוא חמה.
היין מתקיף בארומות פרי אדום האופייניות מאוד לקברנה סוביניון הגדל באזור קר. טעמו של היין מורכב, עשיר, מתפתח ומתובל מעט. בעל סיומת אלגנטית ומאוזנת.
בנימינה יוגב קברנה סוביניון \ פטיט ורדו
עירוב של זני הענבים קברנה סוביניון 80% ופטיט ורדו 20%. אשכולות הקברנה סוביניון נבצרו בכרם שבמושב שרון, אשכולות הפטיט ורדו נבצרו בכרם שבמצפה רמון. הענבים הובאו לידיי עירוב ומיצוי מעניין של פרי וחבית, היין עשיר בטעמים ובצבע, חמאתי ובעל סיומת נעימה.
יוגב קברנה סוביניון זינפנדל 2008
היין בעל גוון ורוד עז ונקי, ריחות של תות שדה טרי, פירות טרופיים ומעט תיבול. היין בעל גוף קל עם חומציות רעננה.
עלה באתר בתאריך 6.05.2010
http://www.adomolavan.co.il