לכאורה מדובר בדבר פשוט. מישהו תוקף מישהו אחר, גורם לו חבלה, נפילה או נזק פיזי, אך גם במקרים של תקיפה, יש דרגות שונות, החל מ- תקיפה סתם, ללא כל גרימת נזק, תקיפה עם חבלה או תקיפה עם נשק כלשהו. ההבדל מהותי, לא רק באשמה, אלא גם בהליך המשפטי ובעונש וכן, גם אנשים שבכלל לא התכוונו לתקוף, יכולים למצוא עצמם נאשמים בכך, לא מאמנים, בבקשה !
בן זוגי לשעבר תקף אותי פיזית בעת ריב על מזונות הילדים ובעקבות כך נקעתי את רגלי. הגשתי עליו תלונה במשטרה ועל פי מה שהבנתי אם הוא יואשם הוא ירצה תקופת מאסר ממושכת. האם זה הגיוני ?
ישנן סוגי תקיפות שונות כגון תקיפת עובד ציבור, תקיפה כדי לבצע פשע, תקיפה כדי להתנגד למעצר, תקיפה לשם גניבה ועל כל אחת מהן דין מאסר שונה וזאת בהתאם לחומרת התקיפה.
יש להבין כי גרימת נקע ברגל היא תקיפה שגורמת לחבלה של ממש ודין תקיפה כזו הוא שלוש שנות מאסר, כמו כן יש להבין כי עובר עבירה כלפי בן משפחתו לרבות בני זוג לשעבר דינו כפל העונש הקבוע לעבירה (דהיינו שש שנות מאסר).
במרבית המקרים לא ניתן לבטל תלונה שכבר הוגשה למשטרה אך חשוב לקחת בחשבון שהענישה החמורה בנושא היא משום האלימות הגואה והרצון לשים לה סוף ועל כן היא מוצדקת.
אני וחבריי לכיתה "בירכנו" כמקובל בבית ספרנו ילדה שחגגה באותו היום את יום ההולדת השבע עשרה שלה בזריקת ביצים וקמח על גופה. הילדה לא לקחה את הדברים בהומור והגישה ביחד עם אמא תלונה במשטרה, האם יכולים להאשים אותנו בתקיפה ?
תקיפה היא הכאת אדם, נגיעה בו, דחיפתו או הפעלת כוח על גופו במישרין או בעקיפין בלי שהסכים לכך או שהסכים לכך עקב מרמה. תקיפה כוללת הפעלת כוח על ידי חום, קור, גז, חשמל, ריח או כל דבר אחר שיכול לגרום לנזק או לאי נוחות.
מן הדברים הנ"ל ניתן להסיק כי אם הנערה חשה אי נוחות מכך ששברתם עליה ביצים ושפכתם עליה קמח אזי הדבר נתפס כתקיפה. אם לא נגרמה חבלה של ממש ולא נגרם לגופה שום נזק פיזי ורק נזק נפשי נחשבת התקיפה כ תקיפה סתם ודינה הוא מאסר של שנתיים.
אני ואשתי טיילנו לתומנו בטיילת העיר כאשר שני גברים התקרבו אלינו וניסו לגנוב את התיק של אשתי תוך איומים וצעקות. אחד מהם טלטל את אשתי בעוד היא אוחזת את תיקה ובאיזה שלב דחפתי אותו כדי שישחרר אותה, הוא נפל על הרצפה וחבט את ראשו בחזקה בסלע וכעת הוא מאשים אותי בתקיפה. אני בסך הכול הגנתי על אשתי, מה ביכולתי לעשות בנידון ?
כאשר אדם מבצע תקיפה לשם הגנה על עצמו על אדם אחר מפני שימוש בכוח שלא על פי דין עליו מבצע האדם שתבע אותו עליו להוכיח כי בעת שתקף אותו לא חרג ממידת הנחיצות הסבירה לאותה מטרה וכי היחס בין הנזק שגרם לאדם שתבע אותו לבין הנזק שניסה למנוע לא היה בלתי סביר.
זאת אומרת שאם אדם ניסה למנוע נזק ובכך גרם לנזק לאדם אחר עליו להוכיח כי הנזק שנגרם הוא סביר ולא חורג ממידת הנחיצות.
המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחברת אינה נושאת באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי משפטי ו/או אחר לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים