אומגה 3 היא קבוצה של חומצות שומן אשר אינן מיוצרות ע"י הגוף אך חיוניות לתפקודו הבריא.
לכן, יש לצרוך אומגה 3 ע"ב יומי באמצעות התזונה.
תזונה עשירה בחומצות שומן אומגה 3 מיטיבה עם הלב והעורקים, תהליכי חשיבה וזיכרון ועוד.
המקור הנפוץ ביותר לאומגה 3 הוא שמן דגים למרות שאומגה 3 בצורתו הטבעית הוא צמחי.
מאחר ורוב האוכלוסייה חסרה אומגה 3 בתזונה המודרנית, שוחרי בריאות רבים נוטלים תוסף מזון אומגה 3 ע"ב קבוע.
תוספי המזון אומגה 3 רבים, ומתחלקים לאומגה 3 ע"ב שמן דגים ואומגה 3 צמחי.
שמן הדגים מדלל את הדם ועשוי להכיל כספית או PCB.
תוסף מזון נפוץ נוסף הוא שמן פשתן.
תוסף המזון שמן פשתן, למרות היותו עשיר מאוד באומגה 3 צמחי, מתחמצן בנקל ומכיל אלרגנים ורעלנים צמחיים.
מכון ולקני פיתח, בראשותו של ד"ר נתיב דודאי, מקור צמחי חדש לאומגה 3 והוא שמן המרווה.
ישנם מעל 2000 זנים שונים של מרוווה.
שמן המרווה שפותח במכון ולקני הוא מיצוי של זרעי מרווה מרושתת.
שמן המרווה הוא יציב ביוחד וטעמו טוב.
שמן המרווה מכיל, בנוסף לאומגה 3 צמחי, ויטמינים ונוגדי חמצון.
שמן המרווה אינו מכיל זיהומים מן האוקיינוסים ו\או רעלנים ואסטרוגנים בדומה למקורות צמחיים אחרים לאומגה 3.
שמן המרווה נלקח כתוסף מזון בקפסולות ע"ב יומי.
לסיכום, תוספי מזון אומגה 3 קיימים עשרות שנים בשוק תוספי המזון.
שמן פשתן ושמן דגים הם המקורות הנפוצים לאומגה 3 צמחי ודגי.
מכון מחקר ישראלי פיתח מקור צמחי חדש לאומגה 3 והוא שמן המרווה.
שמן המרווה ממוצה מזרעי מרווה מרושתת שפותחה במכון.
שמן המרווה כתוסף מזון אינו נמכר בבתי הטבע אלא ע"י ספקים מורשים של "אומגה 3 הדור החדש".