קינוחים מתוקים מהירים, קלים להכנה בטעם נפלא.
1. מתכון פונדו שוקולד
המתכון הכי קל, הכי פשוט להכנה, טעים להפליא ומתאים במיוחד למפגש חברתי (קטנים וגדולים) באוירה שמחה ומתוקה.
מצרכים:
1 חבילה שמנת מתוקה, 2 חפיסות שוקולד מריר, שליש כפית נס קפה (לא חובה), מעט ברנדי (לא חובה).
הכנה:
מכינים חתיכות מיני פירות (תותים, תפוחים, בננות, אגסים וכו'), מרשמלו, עוגת שוקולד פשוטה קנויה, ופלים ועוד כל מיני רעיונות כיד הדמיון המתוק.
מחממים על האש הנמוכה ביותר את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד שנחתכו והנס קפה, עד למצב שהשוקולד נמס (לא צריך סירים כפולים עם מים להמסה – פאסה). מכבים את האש ומוסיפים את הברנדי.
זה הכל. אם יש כלי פונדו אז ממקמים אותו במרכז השולחן כשסביבו צלוחיות הרכיבים לטבילה ומדליקים מתחת כדי שישאר חמים. אם אין כלי פונדו, גם כלי אחר יעשה את העבודה עם מתקן נר מתחתיו שישמור עליו חם.
2. מתכון גלילים מתוקים
גלילים מתוקים ניתן להכין על בסיס שוקולד או על בסיס תמרים. מכינים אותם בצורת גליל ואז חותכים פיסות בעובי של כ-1 ס"מ כך שמתקבלות מעיין עוגיות עגולות, מתוקות ודחוסות. הם די דומים בטעם לכדורי שוקולד אבל צורת החיתוך משווה להם מראה מתוחכם יותר.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם פירורי ביסקוויטים, חצי כוס קוקוס, 100 גרם אגוזים קצוצים, חצי מיכל שמנת מתוקה (15%), 30 גרם חמאה, שקית תמצית וניל, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות קקאו, חצי כפית קפה נמס, 1 כף ליקר אייריש ברנדי.
הכנה:
ממיסים את קוביות השוקולד, הקקאו, הקפה, הסוכר והוניל עם שמנת והחמאה על אש נמוכה תוך כדי בחישה ללא רתיחה. כשהשוקולד נמס מכבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים עם הביסקויטים, האגוזים והקוקוס.
מכניסים למקרר לצינון עד שמתקשה. יוצרים 2 גלילים וחותכים אותם לפרוסות בעובי של ס"מ.
הגלילים המתוקים ייטרפו עוד לפני שתספיקו לשמור את המתכון במועדפים... ואם בכ"ז ישאר משהו – לאחסן במקרר.
3. מתכון פרפה תפוזים מנגו
עוד מתכון מתוק שהינו קל, מהיר להכנה וטעים להפליא, רק שכאן יש לזכור להכינו לפחות יממה מראש, מומלץ אפילו יומיים.
מצרכים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים, 2 מיכלים של תרכיז מיץ קפוא תפוזים או מנגו (סה"כ 400 גרם תרכיז), קופסה של 400 גרם חלב ממותק, 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%, רבע כוס סוכר וקליפת תפוז מגורדת.
הכנה:
שמים בקערה את החלמונים, תרכיז המיץ, החלב המומתק וקליפת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם מחתית מכמות הסוכר עד שמתבל קצף נוקשה.מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר עד שהקצפת יציבה.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת המיץ ואח"כ מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
שופכים לתבנית (קוטר 26) , מכניסים למקפיא ומוציאים להגשה רק אחרי כ-30 שעות.
מומלץ להגיש בצלחות בתוספת סלט פירות – פשוט מעדן!
4. מתכון עוגת קינמון
עוגה זו מהירה, מצויינת ושופעת מחמאות. היתרון שלה היא שניתן לקחת ולהגיש אותה בכל מקום. היא הולכת מעולה עם קפה, תה, בבית, בפיקניק, בים, באויר ובכלל.
מצרכים:
לעוגה: 200 גרם חמאה, כוס וחצי סוכר, 3 ביצים, גביע וחצי של שמנת חמוצה, 2 וחצי כוסות קמח, שקית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
לציפוי (בצלחת נפרדת): מערבבים לתערובת אחידה: שלושת רבעי כוס דחוסה בסוכר חום, 100 גרם אגוזים קצוצים וכף קינמון.
הכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו (50 שניות) ומערבלים יחד את כל חומרי העוגה (ללא הציפוי). יוצקים חצי מהבלילה לתבנית משומנת ועליה כחצי מתערובת הציפוי. שובכים את החצי השני של הבלילה ולמעלה את שארית הציפוי. אפיה של כ-50 דקות בחום של 175 מעלות
המתוקים המיוחדים שלנו:
זרים מתוקים
זר שוקולד