לימודים בחו"ל מציעים לימודים איכותיים לצד הזדמנות לחוות חיים מרתקים מעבר לים. אומנם מומלץ להתחיל בתהליך הגשת המועמדות חצי שנה ואפילו יותר לפני תחילת שנת הלימודים, כדי להספיק לשפר ציוני בגרות לפי הצורך, לרכוש שליטה בשפה המקומית (למשל, לעבור קורס לימודי השפה את מכינה ללימודי השפה), למלא את הטפסים הדרושים ולנסות להגיש במקביל בקשה למלגת לימודים או מחיה. בנוסף, לימודים בחו"ל ועמם המעבר לארץ זרה מצריך הכרות עם התרבות המקומית, מציאת דירה, עבודה ואפילו בסיס לחיים חברתיים שיתלוו אל לימודים בחו"ל. לפניכם מספר דברים שחשוב לארגן ולברר לפני ובהגיעכם למקום בו אתם מתחילים לימודים בחו"ל :
הכרות עם מוסד הלימוד: על אף שקבלתם תשובה חיובית כבר בארץ ואתם יכולים להתחיל את שנת הלימודים עם יתר תלמידי המוסד, כדאי להגיע לחו"ל זמן קצר לפני הלימודים כדי לבקר במוסד הלימודים ולהכיר אותו מקרוב, בין אם מדובר בהכרות גיאוגראפית – היכן חדרי הלימוד, אולמות ההרצאה, הספרייה ובין אם הכרות עם נציגים של המוסד, מועצת התלמידים וכדומה. בדרך זו יהיה לכם קל יותר להתאקלם בלימודים.
הכרות עם אזור המגורים: לימודים בחו"ל מצריכים פתרונות דיור. אומנם ניתן כבר בארץ לברר על דיור במעונות או בדירות סטודנטים, אבל לפעמים קל יותר לעשות את הסידורים האלה כשאתם כבר מגיעים אל לימודים בחו"ל ועשיתם הכרות גיאוגראפית עם אזור בית הספר. כך תדעו אילו אזורים קרובים יותר למוסד הלימודים, אילו אזורים נגישים מבחינת תחבורה ציבורית למוסד הלימודים, למרכזי קניות ובילוי וכולי ויהיה לכם קל יותר למצוא דירה ולחתום על חוזה שכירות כשאתם רואים את הדירה ומסיירים בה. כשמדובר בדירות עם שותפים קל יותר להשתלב כשאתם מבקרים בדירה ופוגשים את השותפים פנים אל פנים. בררו אילו קווי אוטובוס או רכבת מגיעים לבית הספר, הצטיידו במפה מעודכנת לצורך היכרותכם בעיר, חפשו לוקיישנים חשובים כמו מכבסה, סופרמרקט, בית הדואר המקומי, בנק מקומי וכדומה.
מציאת עבודה: כמובן שחשוב לבדוק מראש כמה שעות במסגרת ויזת סטודנטים של לימודים בחו"ל אתם רשאים לעבוד ורק לאחר מכן לחפש מקום עבודה. ברגע שתגיעו לחו"ל יהיה לכם קל יותר לענות למודעות דרושים, לעבור ראיונות עבודה ולחפש מקום עבודה קרוב למוסד הלימודים או כזה שמציע לכם לוח זמנים שמשתלב עם מערכת השעות שלכם. בדקו אם מוסד הלימוד מציע עבודה בקמפוס או תוכניות התמחות לסטודנטים בתחום הלימוד שלהם.
חיים חברתיים: במידה ויצאתם אל לימודים בחו"ל בגפכם חשוב מאוד לחפש חברה. אתם יכולים להתחיל באיתור הקהילה היהודית המקומית דרך בית חב"ד המקומי או דרך חיפוש באינטרנט אחרי גופים שמציעים פעילויות לקהילה היהודית או לישראלים בחו"ל. בנוסף, בדקו בקמפוס אילו פעילויות חברתיות מוצעות לסטודנטים. אם תשתלבו בנבחרת הספורט, מועצת הסטודנטים וכולי יהיה לכם קל יותר להתחבר ולהכיר חברים חדשים.