רוטב עגבניות ועשבי תיבול לפיצה ולזניה:
בסיר מטגנים 3 בצלים קצוצים וכפית שום.
מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומבשלים עד שאין נוזלים.
מוסיפים 1 קופסא של עגבניות מרוסקות.
מבשלים עוד כ 10 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל , 2 כפות סוכר חום והרבה בזיליקום טרי קצוץ.
מוסיפים כ 50 גרם חמאה מערבבים טוב ומבשלים עוד 10 דקות.
פורטל פיצריות הגדול בישראל
בצק פיצה:
מערבבים 1 ק"ג קמח, 1 שקית שמרית, 1 כוס מים, 3 כפות שמן זית ומעט מלח. לשים לבצק ומניחים לתפיחה במשך שעה.
מרדדים לבצק דק.
מורחים מעל ברוטב עגבניות ומפזרים גבינה מלמעלה ( צהובה, פרמז'ן, מוצרלה) .
ניתן להוסיף תוספות שונות כגון: תירס, טונה, אנשובי, פטריות, זיתים ועוד.
אופים בתנור חם 200 מעלות עד שהגבינה נמסה והבצק שחום.
פורום פיצות הטוב בישראל
אפשר לנסות לבדוק עוד כמה מתכונים בריאים וטובים..
לרוטב פשוט
מגררים עגבניה אדומה מוסיפים רסק עגבניות שמן זית ומעט מים
מתבלים בשום פלפל מלח אורגנו וקורט סוכר.
מכניסים לתנור חם מאד 4-5 דקות.
אפשר גם רק לפזר מעל זעתר שומשום מלח גס ושמן זית ,לאפות ולאכול עם לבנה עגבניות ובצל טרי וכמה זיתים בלאדי.
משמין אבל טעים
אם תרצו פיצה עבה יותר תכפילו חומרים
כוס וחצי קמח
כף סוכר
קורט קטן מלח
כפית שמרים יבשים
120 סמ"ק מים
כף שמן זית
מערבבים את כל היבשים , מוסיפים נוזלים . מעבדים לבצק חלק ומקמחים.
מתפיחים על משטח מקומח עם מטלית מקומחת מעל.
מוציאים אויר . משטחים על משטח מקומח לעובי דק שיכסה את התבנית
לקמח גם את התבנית.
ואם לא בא לך ממש פיצה אז הנה מה שאני עושה:
קוצץ עגבניה ובצל מוסיף אורגנו יבש ושום כתוש. מתבל במלח ופלפל ושמן זית
מערבב הכל לשעה. מסנן מנוזלים ,ומפזר מעל הבצק. מגרר מעל מעט פרמזן.
ולתנור.
אגב זמן ההתפחה לפני התנור.
0 זמן אם רוצים פריכות נטו
10 דקות אם רוצים פריכות וקצת אווריריות.
לבצק עבה 10 דקות התפחה למעט אווריריות