לא כל הנבחנים יכולים להבחן במתכונת הרגילה של בחינת אמיר. ישנם המון נבחנים עם מוגבלויות רפואיות ופיזיות שנמנעת מהם האפשרות להבחן במתכונת הרגילה. לנבחנים אלו חוברו בחינות בתנאים המתאימים לצרכיהם ע"מ שגם הם יוכלו לקחת חלק בעולם האקדמיה הישראלי.
לא מדובר במגבלות הנובעות מחרדה או מחסך בלימודים אלא במגבלות של ממש. ישנו צוות מיוחד שמטרתו לאתר את אותם נבחנים הזקוקים לתנאים מיוחדים ולבחון כיצד ניתן לספק להם את אותם תנאים מבלי לפגוע באופי הבחינה עצמה. תנאים אלו באים לידי ביטוי במספר צורות: מתן הארכת זמן, בחינה ממוחשבת ולא בחינה בכתב, הפסקות מוקצבות במהלך הבחינה, השמעת חלקים מהבחינה במקום קריאתם ע"י הנבחן, הגדלת הגופן שבו נכתבה הבחינה (מקל על הקריאה) וכן תנאים פיזיים שונים שנועדו להקל על מגבלויות מיוחדות כמו חירשות או עיוורון.
הבחינות המותאמות לא נערכות כל הזמן כמו הבחינה הרגילה אלא הן נערכות שלוש פעמים בשנה בסמוך למועדי דצמבר, אפריל ויולי. בבחינה מותאמת אין אפשרות לבחור את מועד הבחינה ממגוון תאריכים נבחרים אלא מרכז הבחינות הארצי נותן תאריך אחד בכל מועד בחינה שאליו יש להרשם. כדי להרשם לבחינה יש למלא את הטופס להרשמה לבחינה ולצרף מסמכים מתאימים בנוגע למוגבלות עצמה. יש לשלוח את המסמכים בפעם אחת ולא בכמה פעמים שכן הם עלולים ללכת לאיבוד וכל הוספה של מסמך לבקשה קיימת יעלה לכם כסף. לאחר קבלת הטפסים ישנה ועדה מיוחדת שבוחנת את הבקשה שלכם להרשמה לבחינה המותאמת ומטרתה להחליט מי מהנבחנים זכאי להקלות ומי לא. ניתן לערער על החלטת הועדה עד לסיום מועד ההרשמה אליה, גם ערעור יעלה לכם תוספת של כסף, קחו את זה בחשבון!
הטיפים עבור הכנה לקראת מבחן אמיר נכתבו באדיבות ביה"ס האמריקאי המבצע קורסי הכנה לקראת בחינת אמיר.