המבחן משמש למטרת מיון והתאמת מועמדים המיועדים להתחיל את לימודי הרפואה. תחומי העניין העיקריים בהם מתמקד המבחן הם כישוריו האישיים של המועמד (מוטיבציה אישית, תקשורת בין אישית, יכולת הבעת חוות דעת על נושאים מסוימים ועוד).
קהל היעד
מבחן מור מיועד למועמדים להתחיל לימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב, טכניון, ולמועמדים המיועדים להתחיל לימודי רפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים.
מה זה בעצם מרכז ההערכה ומה תפקידו?
זהו המרכז שבו מתבצע מבחן מור. המרכז מורכב ממגוון מומחים, יועצים חיצוניים ואנשי מקצוע, הבאים מהתחום ונחשבים למקצוענים בו. תפקידם של אנשים אלו, להעריך את רמת הביצוע של המועמדים. מוסדות להשכלה גבוהה, שולחים מועמדים מטעמם למרכז ההערכה, על מנת לקבל חוות דעת נוספת על המועמד שלהם ללימודי הרפואה, וכך להיות בטוחים לגביו.
מסגרת מבחן מור
מבחן מור מתבצע בתאריך מסוים שנקבע לפי לוח זמנים ערוך מראש, ומתרחש במרכז הערכה. בנוסף למבחן, ישנם כמה מבדקים נוספים אותם על המועמד לעבור. משך זמן יום מבדקים זה, הינו בערך כ-7 שעות.
ציון
ציון מור נע בין 150-250 נקודות. 200 הוא הציון הממוצע, עם סטיית תקן של 20.
הציון מתפרסם כמה שבועות לאחר מועד המבחן על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה, ומועבר למרכז הלימודים האקדמי שמטענו ביצע המועמד את המבחן.
חישוב הציון משוקלל מ-60 אחוז סימולציות, 20 אחוז שאלון שיפוט אישי, 20 אחוז תוצאות שאלון אישי.
מבנה ותוכן המבחן
ביום המבחנים במרכז הערכה עובר המועמד בכ-8 שמונה תחנות שונות במהלך היום.
תחנות אלו כוללות בתוכן סימולציות שונות, עבודה על דינאמיקה קבוצתית, ושאלוני אישיות.
חלקי המבחן
- שאלונים - על המועמד לנתח שלושה מצבים שונים, בפרק זמן של כארבעים דקות. המצבים יתארו בעיות שונות מהחיים הרגילים, ויהיה עליו להציג פתרון מתוכנן ומנומק לכל אחת מהבעיות.
- שאלון אישי - חלק זה בא לבחון את יכולת המועמד להתמודד עם מצבים שונים מן העבר שלו. השאלון מכיל כעשרים שאלות, משך זמן חלק זה כ-90 דקות.
- סימולציות וראיון אישי - חלק זה בעל שלוש תחנות. משך זמן כל תחנה הוא כשבע דקות לכל היותר. על המועמד להתמודד עם בעיות ודילמות שונות מעולם הרפואה. שלב התחקור מגיע לאחר מכן, ובו נדרש המועמד לנמק את התנהגותו במהלך הסימולציה. בחלק זה כמו גם בחלק הקודם, לא נבדקות תשובות נכונות או טעויות, אלא אופן קבלת ההחלטות ויכולות הניתוח של המועמד.
- סימולציה קבוצתית - בחלק זה ישנן שתי תחנות, משך זמן כל תחנה כחצי שעה.
סימולציה זו באה לבחון את יכולת המועמד לעבודה בתוך קבוצה, יכולת שיתוף הפעולה שלו עם שאר המועמדים, רמת המעורבות או אי המעורבות, משקל המועמד במציאת הפתרון ועוד.
- ראיון אישי - ראיון זה יעסוק בעברו של המועמד, ויכולת ההתמודדות שלו עם המצבים השונים שעבר בחייו. משך זמן הראיון כעשר דקות בלבד.
איך מתכוננים למבחן מור?
אין אפשרות לרכוש חומר לימוד למבחן מור, מפני שהמבחן בנוי מסיטואציות שונות בהן נבחנת ההתנהגות האישית של כל מועמד. כמובן שצריכים להיות מרוכזים ומוכנים, ולהתייחס ברצינות לאופי והמבנה הייחודי של המבחן.
מומלץ להגיע מוכנים ולדעת כמה שאפשר אודות המבחן, הדמיות שונות, סימולציות, וכל דרך אשר יכולה לעזור בהכרת מבנה המבחן והייחודיות שלו.
הדרך הטובה ביותר להגיע מוכנים ברמה המקסימאלית למבחן, היא דרך קורס הכנה מקצועי ומלא למבחן. בין הקורסים הטובים המוצעים בשוק כיום, הוא קורס ההכנה למבחן מור של בית הספר האמריקאי.