מדוע חשובה הכנה לצו הראשון?
הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הוא גורם מרכזי ביותר בשיבוץ המועמד לצה"ל. לציון הדפ"ר משקל רב בקב"א הכללית. הקב"א מחושבת על ידי מספר גורמים, כאשר הדפ"ר הוא המשמעותי ביותר מביניהם. אצל הגברים ציון הדפ"ר מהווה כ-50% מציון הקב"א. אצל נשים הוא מהווה כ-60%.
מה צריך להביא ליום צו ראשון?
- צו ההתייצבות עצמו.
- מסמך מזהה שלכם - ת.ז, דרכון, רישיון נהיגה.
- שאלות רפואי מלא וחתום על ידי רופא המשפחה. בנוסף יש להביא אישורים רפואיים רלוונטיים.
- במידה ויש - תוצאות בדיקת שתן כללית עדכנית לתקופה של עד שלושה חודשים בטרם יום ההתייצבות.
- פרטים ההורים.
- פרטים קופת החולים.
- תעודה עלייה במידה ויש.
- דרכון זר במידה ויש.
למרות כל הסידור והארגון בצבא, יום ההתייצבות לצו הראשון הוא ברבים מהמקרים יום איטי ומסורבל. יש להכין את עצמכם טוב ליום המתנה ארוך, עמוס בתורים, הדורש התרוצצות בין מקום למקום.
o מומלץ להביא עמכם כריך ושתייה, או להצטייד בכסף ולקנות בשק"ם. תוכלו להביא איתכם גם נגן מוזיקה ואוזניות על מנת שיעזרו לכם במהלך ההמתנה מתור לתור.
o מומלץ להגיע מוקדם בבוקר. 7:30 היא שעה מצוינת. לא חשוב מהי השעה המצוינת בצו, הגיעו מוקדם. כך ניתן לחסוך את התורים העמוסים וההתקהלות הרבה. לסיים את היום כמה שיותר מהר ולחזור לאזרחות.
יום המא"ה
לאחר יום ההתייצבות לצו הראשון, כאשר נקבעו כבר הפרופיל והקב"א, נותרה עוד תחנת מיון נוספת. הכוונה למיון תעסוקתי. אל תחנה זו מגיעים בעיקר כל הבנים והבנות שנמצאו כבלתי כשירים לתפקידים לוחמה מסיבות בריאותיות או סיבות אחרות. יום זה מבוצע נכון להיום, על ידי מכון אדם-מילוא בתל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע, ומתקיים במתקן אזרחי.
- זימון זה נשלח למועמדים בסוף כיתה י"א או בתחילת כיתה י"ב.
הגעה ולקיחת חלק ביום המא"ה היא חשובה ומשמעותית ביותר. במידה ולא תגיעו, לא תוכלו לקבל מנילה המתאימה לרצונות ולכישורים שלכם. בעת ההגעה תחולקו לקבוצות. יום המא"ה מתחיל בשעה שמונה בבוקר ונמשך עד השעה חמש אחר הצהריים.
במהלך יום המא"ה נבחנות מספר יכולות מרכזיות של המועמד -
- כישורים טכניים.
- הבנת הוראות.
- יכולת עבודה בצוות.
- יכולות פיקוד והדרכה.
- יכולות מתן שירות.
מומלץ להתכונן ולהגיע מוכנים כמה שאפשר ליום זה.
התחשבות הצבא בבעלי לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז- חלק חשוב בהכנה לצו ראשון.
כבר בעת הצו הראשון, בלשכת הגיוס מתייחסים בכובד ראש לכל המועמדים לשירות הביטחון הסובלים מלקויות למידה שונות ובעלי הפרעות קשב וריכוז. יחד עם זאת, ההקלות הניתנות בלשכת הגיוס (אם בכלל), אינן דומות בהכרח לאלה הניתנות בבתי הספר. שיקול הדעת וההחלטה נתונים בידי החוליה הפסיכוטכנית בלשכת הגיוס. ישנן הקלות מסוימות שלא ניתנות כלל וכלל בלשכת הגיוס, כמו למשל - בחינה בעל פה והקראת שאלון.
על מנת שתוכלו לעבור מבדקים המתאימים ליכולות שלכם, מומלץ שתביאו עמכם ללשכת הגיוס, את האבחון העדכני שבראשותכם.
אבחון עדכני, הוא אבחון תקף שנעשה החל מכיתה ז'. האבחון חייב להימסר במלואו, אם ייחסר דפים מסוימים לא יוכל להתקבל. אבחונים ממדינה זרה ובשפה זרה, יתקבלו רק לאחר תרגום לעברית על ידי פסיכולוג חינוכי ומומחה בתחום. בנוסף, לאחר תרגום האבחון כהלכה, חובה עליו להיות חתום על ידי נוטריון. תהליך זה כרוך בעלויות גבוהות, ויש לשקול היטב את הכדאיות שבלהתחיל אותו.