מבחן מור הוא מבחן מיון והתאמת מועמדים לקראת לימודי הרפואה, שמטרתו העיקרית היא אפיון המועמד, על סמך משתנים אישיים נוספים שלא ניתן לבדוק אותם באמצעות הבחינה הפסיכומטרית או מבחני הבגרות. המשתנים הנבדקים הם בעיקר כישורים בין אישיים, תקשורת בין אישית, רקע אישי, מוטיבציה ועוד.
מסגרת מבחן מור
המבחן מיועד המועמדים להתקבל ללימודי רפואה בטכניון שבחיפה, באוניברסיטת תל אביב ולמועמדים ללימודי רפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים.
תוכן המבחן
מבחן מור כולל בתוכו בין היתר מספר ראיונות אישיים, דינאמיקות קבוצתיות, סימולציות אישיות וקבוצתיות ועוד. בנוסף לאלו, על המועמד למלאות שאלון אישי ושאלון שיפוט והחלטה. המבחן שם דגש רב על צורת ההבעה של המועמד לגבי דעותיו האישיות וחוות הדעת שלו. כלומר, אין שום צורך ברכישת ידע מיוחד לקראת יום המבחן, ולא נבדקות תשובות נכונות או שגויות. עם זאת, חשוב מאוד להכיר את אופי ומבנה המבחן, ולהגיע מוכנים ככל האפשר.
- למבחן מור דרושה הכנה מקצועית. מומלץ מאוד להירשם לאחד מקורסי ההכנה המוצעים בשוק. קורס ההכנה של בית הספר האמריקאי נחשב לקורס מובחר ומקיף ביותר, בעל רזומה עשיר של תלמידים מרוצים (חלקם כבר רופאים).
מועדי המבחן
המבחן מתקיים כארבע פעמים בשנה, ומתקיים בעיקר באחד מחודשי הקיץ.
ציון
ציון מור תקף לשנה העוקבת למועד המבחן. כלומר, מועמד שמעוניין לגשת שוב למבחן, יצטרך לחכות כשנה ממועמד המבחן האחרון אליו ניגש. ציון המבחן נע בין 150-150 נקודות. הציון מתפרסם כמה שבועות לאחר מועד המבחן, באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה.
- ממוצע הציונים המינימאלי של המבחן (לקבלה ללימודי רפואה), עולה כל הזמן. המשמעות היא עלייה בדרגת הקושי. מועמד שעבר את המבחן בשנה מסוימת, לא בטוח שיצליח לעבור את המבחן שוב בשנה הבאה.
- המשקל הניתן למבחן מור, משתנה בין מוסדות הלימוד האקדמיים.
דוגמא -
אוניברסיטת תל אביב - 50% מהווים ציוני הבגרות והבחינה הפסיכומטרית, ו-50% מבחן מור.
טכניון - 70% בגרות ופסיכומטרי, 30% מבחן מור.
על סמך נתונים אלו, חשוב מאוד לתכנן מראש היכן תרצו ללמוד, ולעבור את המסע הארוך עד למקצוע המבוקש. מומלץ לבחור במוסד המקנה חשיבות גבוהה ככל האפשר למבחן מור.
קורס הכנה למבחן מור
בית הספר האמריאי עורך את קורס מור הטוב ביותר בארץ! 95% ממי שעבר קורס מור בבית הספר האמריקאי התקבל ללימודי רפואה!
מי אחראי על מבחן מור?
הגוף האחראי על המבחן הוא מ.ס.ר (מרכז ארצי לסימולציה רפואית). המרכז הוסמך על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה.
הרשמה למבחן עולה כ-750 שקלים, ונעשית באמצעות המרכז.
מבחן מור שינה את כל מערך הקבלה ללימודי הרפואה בישראל. בעבר ההסתמכות הייתה על סמך ציונים מקצועיים בלבד. שיטה זו כיום הייתה גורמת לכך שעשרים אחוז מהסטודנטים שהתקבלו ללימודי רפואה באונ' תל אביב, לא היו יכולים להתחיל הלימודים בכלל.
המבחן מכיל בתוכו סיטואציות בהם נמדד המועמד במספר היבטים (חמלה, אמפתיה וכו'). בנוסף, המבחן בוחן מקרוב את העבר של כל מועמד וניסיון החיים שלו. המטרה היא לגרום למועמד לפתח את רמת התקשורת הבין אישית עם הסביבה. דרך מידע על עברו של המועמד ניתן ללמוד על דפוסי ההתנהגות שלו והיכולת שלו בהתמודדות עם סיטואציות שונות בחייו. מבחן מור עונה על הצרכים של מוסדות הלימוד באיתור מועמדים בעלי כישורים בינאישיים גבוהים לצד הצטיינות בלימודים.