יינות ישראלים בתערוכת היין הבינלאומית:
את טעימת היינות בתערוכת היין הבינלאומית לא עשיתי לבד, הזמנתי לסיבוב הטעימה שנפרש על שלושה ימים חלק מלקוחות המסעדה אשר יחוו דעתם מהפן הלא מקצועי. כשאני כותב על יין מסויים אני רואה לנגד עיני את הטועם הממוצע שמגיע למסעדה ומבקש להתרגש מיין, לא תמיד הוא מבין מה כתבו עליו הביקורות, לא תמיד הוא מבין את הסבר המלצר ויש הרגשה של חוסר אונים מול התפריט. הפעם התבוננתי בפניהם של הטועמים וניסיתי לקלוט את תחושתם כשהם לוגמים את היין. את המגע הראשון של הנוזל הנפלא הזה על לשונם ואת התחושה שהוא נותן להם כשהוא מחליק בגרון. הרבה אנשים מחייכים ומאושרים פגשתי בתערוכה. שתהיה לכולנו רק שנה של יינות טובים ואוכל משובח.
שף אלון גונן-
אל בריו – אוכל טוב ויין משובח
איש הענבים: ארועים ברמה אחרת
יקב בשן קברנה סובניון כרמון 2006:
24 חודשי חבית, 14 אחוזי אלכוהול.הגפנים גדלות על אדמת בזלת בגובה 430 מטר,
צבע אדום אטום נוטה לשחור בוהק ומבריק, בהרחה בוקעים המון פירות בשלים נוטים לריבתיות, ריחות של תבלינים ארומטיים נפלאים של טימין , פלפל אנגלי ומעט ציפורן שפותחת את בלוטות הרוק באופן מיידי והיין מתגלה כלעיס באופן מדהים, טעמי החבית מאפשרים לטעמי הקפה הקלוי שפורץ לאזן את המנטה והוא הזכיר לי את
הפרלין AFTER 8 המשובח שהיה מוגש במחלקות עסקים של SWISS AIR בלבד.
שילוב המנטה מרענן מאוד את היין והסיומת שלו מאוד חמאתית ומאוד מעודנת . זה יין מורכב ועשיר בטעמים, הוא לא יין ששותים כבדרך אגב, היין מבקש תשומת לב מרובה והשקעה. ישתבח בבקבוק וללא ספק יחזיק מעמד עוד תקופה ארוכה. יופי של יין.
Trio winery - 2008
קברנה סובניון עם מעט פטיט ורדו, ללא עץ, 13.5 אלכוהול.
יין פירותי, חמאתי, עפיצות נעימה, ריחות טובים של פירות יער צעירים המעניקים רעננות וניקיון ליין.
79 שקלים מחיר לצרכן (משפחת שקד דאגה לנו ליופי של קיץ עם היין הזה)
- TRIO WINERY the secret
קברנה סובניון ומרלו מהרי ירושלים- שנה בחבית עץ.
יין מורכב יותר מקודמו, בעל גוף, חמאתי ונעים לשתיה עם עפיצות מתונה, פירותי מאוד וניחוחות של תבלינים שמעקצצים את הלשון וגורמים לחיוך של אושר- יופי של יין.
יקב אמפורה- קברנה סובניון 2005:
24 חודשי חבית 14.5 אחוזי אלכוהול.
היין שמנוני בכוס ומחליק יפה בגרון, עפיצות גבוהה. היין לעיס מאוד, פירותי מאוד. היין ללא ספק עוד צריך להתיישן בבקבוק ולדעתי יש לו פוטנציאל למשוך עשור. זהו לדעתי היין הטוב ביותר שעשה יקב אמפורה .
60-60 שיתוף פעולה בין יקב צ'ילאג לסוסון ים:
צבע אדום מימי, חסר חומציות ואין כל כך גוף ליין, טעמי הפירות שבהרחה היו מבטיחים אך נעלמו במהרה בערבול הכוס. יין בסה"כ קליל ונחמד אם יוגש מצונן קלות לצד מנות קלילות.
יקב סוסון ים: גרנש-מרוודו-סירה ( 30% ) 2008 : יין עמוס תבליני פרובנס, ניחוחות נהדרים שמגרים את החיך לאוכל טוב,היין ממלא את חלל הפה בשמנוניות נהדרת וטעמי המרווה והשומר הם פשוט חגיגה. סיומת מעט ריבתית עם חמיצות שמאזנת. היין צריך כמה דקות בכוס על מנת להפתח ולשחרר את האלכוהול שבו. יופי של יין.
יקב סוסון ים זינפנדל 2007 עם 10% פטיט :
הזן החם הזה קיבל קוביית קרור מהפטיט אשר ריכך אותו ואיפשר לטעמי הפירות הנפלאים שלו להתחבר לעוצמת העץ. היין שמנוני ומורכב מאוד. עפיצות נעימה והוא זינפנדל מהנה ביותר.
יקב אדיר: קברנה סובניון 2007: שנה בחבית, שנה בבקבוק. 14% אלכוהול.
טעמי פירות בשלים, חמאתי, יין חזק שנשאר בחלל הפה ומתפתח. יש תחושת עיקצוץ קלה על הלשון כנראה מנסיון השתלטות של החבית על היין. יין מורכב מאוד ומהנה ביותר.
אדיר מרלו 2007:שנה בחבית ושנה בבקבוק גם כאן אחוזי האלכוהול 14% - מרלו בעל מתיקות. מאוזנת ועפיצות מאוד נעימה. היין חמאתי מאוד ובעל גוף חסון. אחד המרלו הטובים שיש על המדפים.
יקב בנימינה : זינפנדל 2007: 14 חודשי עץ 14% אלכוהול.
יין פירותי, העץ כמעט ולא מורגש, אחוזי האלכוהול עושים חסד עם היין הזה ומאפשרים ליהנות ממנו ולתת לפרי לומר את דברו, טעמי הפירות מתפתחים עם כל לגימה, העפיצות כמעט ולא מורגשת. היין מציף את הפה בטעמים של תבלינים עדינים ופירות יער צעירים. יין חביב ללא יומרות אשר ילווה כל ארוחה טובה.
יקב רימון: יין רימון מבעבע קלות.
צר לי על שמיץ הרימון נכנס לקטגוריה של יין.
זה לא יין, זה מיץ רימונים סחוט והפעם הכניסו לו קצת גז.
קווה לעניים במחיר מופקע.
יקב רקאנטי :יסמין לבן 2009
אמרלד ריזלינג וסובניון. יין קליל ונחמד, ללא משחקים. טעמים טרופיים מרעננים. לחגוג עליו בקיץ.
יקב ברקן:שיראז רזרב 2006
בטעימה היין מאוד מאוד קשה לשתיה. לדעתי הוא חייב לנוח לו מינימום חצי שנה עד שנה בבקבוק, היין לדעתי לא מוכן לשתיה, חמיצות גבוהה ולא מאוזנת, ריחות לא ברורים ומשתנים. היין חייב מנוחה. לא ברור לי למה היקב הוציא את היין עכשיו. מנסיון של שנים עברו עם יינות ברקן שיצאו טרם זמנם לשוק ההפתעה הייתה נפלאה לאחר תקופת יישון בבקבוק.
יקב טוליפ: סירה רזרב 2007
16 חודשים בחבית , 15 אחוזי אלכוהול.
יין שדקנטר עשה לו פלאים. אם בטעימה הראשונה
היין היה לי קשה, הרבה פרי בפה וחמיצות גבוהה, אז לאחר כמה דקות בדקנטר היין נפתח ובקעו ממנו טעמי שוקולד נפלאים. היין מאוד חמאתי ומעניק תחושה נעימה בשתייתו העץ הפסיק להשתלט ואחוזי האלכוהול העניקו לסירה אפשרות להתפתח בכוס ולזרוק כל הזמן עוד ועוד טעמי פרי בשל .
יקב טוליפ בלק טוליפ 2006 :
קברנה סוביניון (60%) , מרלו (20%), קברנה פרנק (13%) ופטיט ורדו (7%) , 4 הזנים הקלאסים ספגו 30 חודשי חבית והגיעו יחד ל15 אחוזי אלכוהול.
היין כמעט ואטום למראה עם צבע שחור בוהק נפלא, טעמי פירות בשלים וטעמי ווניל שמוסיפים עידון ליין הכבד והחמאתי הזה. היין מאוד מורכב לשתיה ומתגלים בו עוד ועוד טעמים ותבלינם עם כל לגימה. יין לעיס מאוד ומבחינתי הוא כמו תבשיל קדרה משובח שחומרי הגלם שבו נבחרו בקפידה וניתן לו את כל הזמן שהוא היה צריך על מנת להתמזג יחד. גדולת שף טוב היא להבין שכשיש חומר גלם טוב, זמן, והבנה אז לא תמיד צריך להתערב ולתת לחומר הגלם לומר את דברם ואז מתקבל תבשיל שמרגש עד דמעות.
במקרה של בלק טוליפ אני חושב שדמעות היינן תיבלו את היין נפלא.
יקב טפרברג:קברנה סובניון רזרב 2007:
זהו יין עם עמוד שידרה וגוף מוצק, חמיצות גבוהה ונעימה, יין עגול ובשל, חמאתי מאוד ונעים לשתיה. טעמי הפירות ממלאים את חלל הפה ומעניקים תחושת אושר.
יופי של יין.
יקב טפרברג קברנה סוביניון רזרב 2006 :
בעל צבע ארגמן בוהק ומלא. ריחות פרי עשירים בניחוחות טובים המון פרי עם מעט פלפל ירוק, קקאו מריר, עץ קלוי וטעמי וניל הממלאים את חלל הפה באושר, פירות בשלים מאוזנים סיומת חמאתית עם טעמי שזיף בשל בסוף. יין טוב מאוד, יהיה משובח הרבה יותר בעוד שנתיים שלוש.
יקב 72 ,א.ל.ד קברנה ,מרלו,שירז 2007:
יקב בוטיק של יקב רימון, מערכת יחסי הציבור מצוינת החל מהבקבוק הראשון.
מוטיב קבלי, 72 זה גם ע"ב שמות מושג המהווה לפי הקקבלה מפתח לשפע וברכה.
טעמי וניל נפלאים והם מורגשים גם בריח, יין כבד, חמאתי, עשוי נפלא ומוקפד מאוד. אחד היינות הטובים שנטעמו בתערוכה.
היקב מתמחר את היין ב 180 שקלים לבקבוק.
יקב בן חיים: מרלו רזרב 2006:
יין אלגנטי, גוף מעודן, קטיפתי, טעמי פירות שמתפתחים עם כל לגימה, יין אציל מאוד.
ההוספה של הפטי סירה והקברנה פרנק מביאים את היין הזה לדעתי לאחד הטובים והמרגשים שיש על המדפים כיום.
יקב ססלוב : שיראז קברנה 2006
בעל צבע ארגמני סגול. ריחות של פירות שחורים בשלים, ריבתיים משהו, חבית עץ מאוד דומיננטית אשר מתבלת את היין בתיבול עשיר ומלא. טעם הקפה מאוד מורגש ומעלה חיוך נעים על הפנים, גוף מלא, היין חמאתי אך מעט מריר בבליעה. יין עולם חדש עשוי טוב.
יקב כרמל הסדרה האזורית פטיט סירה 2006 :
צבע סגול עמוק ומהנה לעין. ריחות עשירים של פרי בשל עשירים מאוד, טעמי מנטה אניס וליקריץ ממלאים את החיך ברעננות טובה. העץ מחבק את הזן הדומיננטי והוא נעים מאוד. הפה מתמלא בטעמים מורכבים ועשירים, מתיקות נעימה ומאוד ממוקדת בלשון. יופי של טאנינים, קצת אלימים, אך הסיומת חלקה ונעימה והטאנינים מתרככים. פטיט סירה במיטבו שיחזיק מעמד עוד שנים רבות.
יקב אלכסנדר סנדרו קברנה מרלו 2008:
צבע עמוק ואטום, בערבול בכוס היין מאוד שמנוני ומפיץ ניחוחות עמוקים של פירות בשלים, ריח האדמה עם מעט הטחב מתמזג נפלא עם טעמי העץ הקלויים והמעושנים משהו. היין מאוזן ועגול, הפירות הבשלים מעניקים ליין גוף חסון ומאפשרים לו לשחרר טעמי חמצמצות ופלפל, מה שהופך את היין למאוד מעניין, פרי בשל עם תיבול חמצמץ, מפתיע בכל לגימה. סיומת טובה וארוכה.היין צעיר ומצפה לו השתבחות טובה.
יקב סגל רכסים דישון קברנה סוביניון 2005:
צבע עמוק ובשל, פירות בשלים ומורכבים מעט ריבתיים. גוף בינוני שמאפשר לפרי להתפתח ולשחרר טעמי פלפל. יין אלגנטי אשר מעניק חווית שתייה נעימה ומתמשכת. יין טוב מאוד ומהנה מאוד.
יקב דלתון שיראז 2008 :
צבע אדום עמוק בוהק. ריחות מורכבים ומלאים של פרות שחורים שנקטפו טרי טרי, הפרי עובד כל הזמן וממלא את הפה בטאנינים שופעים אך נעימים, רמת אלכוהול ועץ מורגשים ובאף יש מעט עשן וטוסט קלוי. גוף טוב ועשיר. סיומת מהירה אך די חמאתית המעניקה מתקתקות נעימה. שיראז טוב, בעל פוטנציאל.
יקב דלתון: זינפאנדל 2007:
שנה בחבית עץ אמריקאית, 15.5 אחוזי אלכוהול.
היין קשה לשתיה, טאנינים מוצקים אשר לא נרגעים גם אחרי חצי שעה בכוס, טעמי הפירות הבשלים המתבקשים מהזן הזה נבלעים בעץ ובאלכוהול בלי שום רחמים על השותה. טעמי הווניל והקינמון האמורים להגיע מהחבית האמריקאית מאוד מינורים ולא נותנים תחושה נעימה בשתיית היין.
יקב טפרברג קברנה סוביניון רזרב 2006:
צבע ארגמן כמעט אטום ומאוד יפה. כבר בהרחה ובטעימה האף והפה מתפוצצים בריחות של פירות טובים, שוקולד מריר וקקאו חזק, הווניל מעט משתלט על הסיומת שהיא ארוכה וריבתית. יין צעיר טוב מאוד.
יקב כרמל Mediterranean 2007:
יין שהוגדר על ידי מערכת יחסי הציבור של היקב כ"יין ישראלי"
אני אתעלם מקביעה זו ואתעלם מעשרות הכתבות ששיבחו שסוף סוף יקב עשה יין ישראלי.
אין יין ישראלי כפי שאין אוכל ישראלי. יש זנים שלמדנו לאהוב ולאמץ ולשים עליהם גושפנקה ישראלית, נו הרי אנחנו עם כובש לא לשכוח.
אני אנתח את היין על פי מרכיביו ועל פי טעמי האישי ללא קשר לשם שניתן לו.
היין מורכב מ 37% ענבי קריניאן, 26% ענבי שיראז, 20% ענבי פטיט וורדו, 15% ענבי פטיט סירה ו 2% ויונייה.
צבעו סגול עמוק וכל האשמה היא בפטיט סירה ובפטיט וורדו שעושים עבודה נפלאה, השיראז מעניק אלגנטיות ותבלינים טריים ואפילו וניל בקע מהשיראז הוותיק. הכבוד הוא לקריניאן שהעניק גוף חסון וטאנינים עוצמתיים שמאפשרים רכות וחמאתיות ליין. היין מעניק חווית שתייה מהנה ואלגנטית, Mediterranean 2007 הוא לא יין ישראלי . הוא בסה"כ יין טוב שימשיך להשתבח בבקבוק ויגרום לעונג רב.
שעות הפעילות של החנות הן:
ראשון עד חמישי: משעה 9 עד שעה 17
ימי שישי וערבי חג: משעה 8 עד 14
טלפון חנות: 04-6251266
http://www.adomolavan.co.il