חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב בן חיים על ציר הזמן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול21/02/20101500 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב בן חיים על ציר הזמן

יקב בן חיים הוא יקב עם אופי: ארבעה ייננים: רותי, אלי, איתי וינון, משפחה של חבתנים שורשית אשר מייצרים יין בסגנון מסוים, מאזור מסוים ועם אופי מאוד מאוד מיוחד. יינות בן חיים הם מהבודדים שבטעימה עיוורת אפשר לזהות שהמקור מיקב בן חיים. מדובר על יינות שהאופי שלהם כל כך מובהק וכל כך ברור - העץ מורגש ביין בצורה הטובה ביותר, חביות עם קלייה מאוד מסוימת אשר מותאמת לענבים שבאים מכרמי המשפחה מכרם בן חיים הרחוקים כ-10 קילומטרים מכרם עלמה ומכרם בן זמרה. הכרם חשוף לרוחות מערביות ומקבל לחות ובריזה על בסיס יומיומי, מה שמעניק לגפן את החוזק והעוצמה שמתורגמים באופן ישיר לענבים ולתירוש המאוד משובח.   היקב מייצר כיום כ-35,000 בקבוקים בשמונה סדרות קבועות ועוד 2 עד 3 סדרות מצומצמות ומיוחדות בקטגוריה של "Cuve du Patron".                                                    
החל משנת הבציר הנוכחית (2009), עבר כל תהליך הייצור למושב "אור הגנוז" בגליל העליון, בסמוך לכרמי היקב.   יינות היקב מאופיינים בכך שהם מיוצרים לפי השיטות המסורתיות של העולם הישן, בשילוב שיטות מודרניות.     מטרת הטעימה   1. להציג את יינות בן חיים כהיותם נושאים בכל הבצירים את אותן תכונות של בית היוצר. 2. לבדוק את יכולת ההתיישנות של היינות, תוך שמירה על מצבם כיינות טובים עד טובים            מאוד, לאורך שנים רבות. 3. לבחון האם ההתבגרות בגיל עושה טוב ליין? ומאיזה שלב בטווח של 12 שנה יש עלייה או ירידה מהותית באיכות? 4. מהו הערך המוסף של התיישנות טובה? ובמה הוא מתבטא?   בקבוצה הראשונה נטעמו היינות GR 2004 ,2003 ,2001: כולם מכילים 85% קברנה סוביניון ותוספות של פטיט סירה ומרלו.   בקבוצה השנייה של הטעימה  GR1998 ,1999 ,2000: גם הקברנה סוביניון כיכב עם 85% והיתר - מרלו ופטיט ורדו.   כל ששת היינות שנטעמו מאוד ארומטיים, וטעמי הפרי היו דומיננטיים. צבע היין שחור וכמעט אטום. היינות מתיישנים בחביות עץ אלון משובחות בשיטת יישון המעניקה טעמי עץ אשר לא מורגשים באופן אלים ביין, וזה מה שלדעתי מייחד את יינות בן חיים. בנוסף, היינות שוהים חודשים ארוכים בחבית, לפעמים אפילו 30 חודשים, העץ משלים טעמי תיבול מאוד עדינים והיין מאוזן באופן יוצא מן הכלל.   לא פשוט לייצר בישראל יינות שמחזיקים מעמד מעל עשור. בקטגוריה הזו אפשר לספור על יד אחת בקושי את היקבים שמכוונים את יינותיהם להישמר טובים יותר מעשור. בן חיים עם גישתו ליין פוגע במטרה בהצלחה - ולראיה היין משנת 1998 - אף על פי שהוא התחיל לקבל צבע חום, הוא בעל גוף וחמאתי מאוד, טעמי הפירות הבשלים הציפו את הפה וללא ספק יש לו עוד כמה שנים טובות לחיות.     מסקנות הטעימה   כל ששת היינות בטעימה בעלי אותו הרכב זני (פרט "לתיבולים" שונים) ומאותו אזור גיאוגראפי - בשטח של 100 דונם, שהם 10 הקטר, בגליל העליון, מתוכם 50 דונמים בהר מירון).   המרכיב המשתנה היחידי בין היינות הוא גיל היין. כל תהליכי הייצור וחומרי הגלם זהים. (אותו אזור גידול, אותו הרכב, אותם ייננים).     התאמת יין לאוכל   התבקשתי על ידי אלי בן חיים בטעימה זו להגיש מנה אשר תתאים ליין הקברנה 2003. לאחר כמה התלבטויות וטעימות החלטתי לבשל תבשיל בקר עם ירקות שורש אשר יבושל עם היין ואף תוגש לצד המנה כוס יין 2003 GR.   התאמת יין לאוכל בעיקר כשמדובר ביין משובח ויקר מצריכה חשיבה מרובה. בישול ביין חייב להתייחס לכמה אלמנטים על מנת להשיג את המרב בבישול: צבע היין, מידת סמיכותו, הארומות שהוא משחרר, הטעמים שהוא ישאיר באוכל (פירותיות, וניל, חמיצות, טעמי תבלין כגון רוזמרין ועוד) וכמובן כמות האלכוהול (אם מחליטים להשרות את הבשר ביין, יש להביא בחשבון את רמת הצבע שתיספג בבשר, כמות הטאנינים אשר תשפיע על ריכוך הבשר והאלכוהול אשר ישחרר מהבשר אנזימים ויבשל את הבשר בעודו סופג נוזל).   ההשריה ביין היא חלק מהבישול, ההתייחסות ליין בבישול היא כהוספת תבלין מאוד דומיננטי לתבשיל. האפקט של הטעם והמראה מאוד קריטיים. בישול ביין מעניק לתבשיל ארומות וצבע וטעמים נפלאים, אך יכול גם לתת חמיצות וארומות שלא מתאימים לתבשיל ספציפי מסוים (לא נבשל דגים ביין אדום, מאחר שהצבע יהיה לא נעים למראה, רמת האלכוהול תגרום לבישול הדג ותגרום לפירוקו לעומת בשר אדום שיש לו סיבים קשים שאוהבים ריכוך טרום בישול).   התאמת יין לאוכל חשובה גם כדי להעניק לסועד את המושלמות בטעימת המנה ולגימת היין, ולכן השילוב חייב להיות מאוזן כל שהיין והאוכל ישלימו זה את זה. אני מתייחס למנת אוכל ולכוס יין כשני ענקים דומיננטיים אשר לכל אחד מהם את היכולות שלו להיות כוכב, אבל הם מבינים שכדי להיות כוכב אמיתי לאורך שנים הם חייבים לחבק אחד את השני .   קדרת בשר   החומרים ל-15מנות:   2 ק"ג בשר שייטל, חתוך לקוביות 1/2 ק"ג בשר צוואר, חתוך לרצועות 3 שורש סלרי,3 שורש פטרוזיליה, חתוכים לקוביות 1 ק"ג גזר, חתוך לטבעות בעובי חצי סנטימטר 1 ק"ג סלק, חתוך לקוביות 20 שיני שום 3 בצל לבן,3 בצל סגול, חתוך לקוביות 4 ס"מ גינג'ר נקי, חתוך ל-4 טבעות 3 עלי דפנה צרור טימין צרור רוזמרין 2 כפיות פלפל שחור גרוס כבה 2 כפיות מלח 2 בקבוקי יין אדום משובח 1/2 כוס שמן זית   אופן ההכנה:   משרים את הבשר לפחות שלוש שעות ביין האדום. מייבשים במגבת. משחימים את הבשר במחבת כבדה עם שמן הזית (כל פעם רבע מהכמות על מנת לקבל השחמה יפה ואחידה ).   לאחר שכל הבשר הושחם – מוסיפים את שורש הסלרי, הפטרוזיליה, הגזר והסלק ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים מעליהם את הבשר ומעליהם את שאר ירקות השורש החתוכים. מניחים מעל את השום, הטימין, הרוזמרין ועלי הדפנה. מניחים אותם יחד קשורים על מנת שיהיה אפשר לסלק אותם עם תום הבישול.   מכסים את כל התבשיל ביין האדום ומרתיחים. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עם מכסה חצי פתוח. להכניס לתנור בחום 180 מעלות לעוד שעה.    http://www.israelwines.co.il/ArticleItem.aspx?id=2054 http://www.benhaim.co.il/

מאת: השף אלון גונן 21.2.10

השף אלון גונן השתתף בטעימה על ציר הזמן של יינות יקב בן חיים שנערכה בסיום תערוכת Israwineexpo 2010. הוא פורש את רשמיו משני הכיוונים: כטועם משתתף והן כשף שהתאים את היין למנות האוכל   180210 בן חיים אלון גונן ציר הזמן 1
 
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413309 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica