מסעדת 2C
|
|
צילומים:עודד תמיר |
למסעדת C2 הגעתיבמקרה, ביקשו ממני לערוך סיבוב ביקורת מסעדות בעזריאלי לטובת המגזין 'על גג העולם'של המגדלים. במתחם עזריאלי יש עשרות מסעדות ובשלושה ימים נאלצתי לבקר בכולם ולכתובאת רשמיי.
כשהגעתי למסעדת C2 היתה זו התאהבות ממבט ראשון. ראשית העיר שלי, תל אביב נפרשת בכלהדרה ברדיוס של 360 מעלות. המקום מעוצב בלוק של מסעדה שמכבדת את לקוחותיה. שולחנותכבדים ערוכים עם סכו"ם משובח וכוסות יין איכותיות, מלצרים לבושים במדים וסינרים,מוזיקה נעימה וריח של אושר נישא באוויר כבר בכניסה. כישרון וכשרות במסעדה אקדים ואומר שהמסעדה כשרה. אני נמנעמלהגיע למסעדות כשרות, כי אני מודע למגבלות הרבות שיש לשף. בשר מומלח, חמאה שהסמלהזכיר, מנות אחרונות פרווה, אין פירות ים, כבד שרוף, ועוד כהנה וכהנה מגבלותקולינריות שערורייתיות. מסעדת C2 בראשות שף ארתורבילדר שינתה לי את הדעה הזו ב-180 מעלות. ארתור בילדר הוא מסוג השפים הצנועים,מהסוג שכל הזמן לומד ומתחדש. נסיעות קצרות להשתלמויות באוסטרליה ובצרפת מקנות לו אתהיכולת לראות את חומרי הגלם הרלוונטיים עבורו ולשלב בהם כמה סגנונות הייחודיים רקלו. מגבלות הכשרות נפתרות ראשית עם חומרי גלם משובחים ביותר, ושנית עם יכולת לבנותמנות משובחות ומעוצבות אשר משתלבות בהרמוניה עם הכשרות - כדוגמת נתחי כבד אווזבשכבות דפי פילו ותפוחים מסוכרים באניס ורוטב קלבדוס. זו מנה שגם אם משגיח הכשרותשורף בברנר את הכבד אווז, עדיין צריבתו במחבת עם השומן של עצמו בשילוב האניס, נותןלמנה הזו את הייחוד שלה וכבד האווז פשוט מתמזג נפלא עם שלל הטעמים. פה באה לידי ביטוי היכולת של השף ארתורבילדר להבין כי שילוב טעמים מתקתק ואניסי יסתור את שריפת הכבד באש גלויה כמתבקש עלפי חוקי הכשרות. דבר נוסף שהוא לא יעז לעשות מאותו כבד שרוף - להכין ממנה פטה כבדאווז, כי אז היא היתה הופכת למרירה וגסת מראה. מנה נוספת שטעמתי - ריזוטו בקרופורטבלו. הרי אני לא הייתי מעלה בדעתי לא להוסיף למנה הזו שמנת ופרמזן ועוד חמאהעל מנת להעשיר את המנה כמתבקש על ידי המטבח האיטלקי. ברגע שניתקתי את עצמי מלחפש אתהטעמים העשירים של החמאה והשמנת, נתקלתי בחתיכות שמנמנות של פטריות פורטובלו שנצרבובשמן זית ולא הצטופפו במחבת, מה שנתן להן השחמה ראויה. היין הלבן שהוסף למנה היהאיכותי, ציר הבקר (ואין הרבה שפים שמכינים צירים היום) היה עשיר בטעמים של מח עצםוהעניק למנה את כמות השומן שהריזוטו אוהב, שבדרך כלל הוא מקבל משמנת וחמאה. כאן צירהבקר עשה את העבודה אפילו טוב יותר מהמרכיבים האיטלקיים. יופי של מנה. מרגשת עדדמעות. מנת הטונה האדומה העטופה בעלי מנגולדואספרגוס ברוטב של קציפת למון גרס וג'ינג'ר היא מנה מנצחת. אסור לשחק יותר מדי עם דג הטונה הטרי.צריבה קלה משני צידיו, מעט מאוד תבלינים וזהו. עלי המנגולד שעטפו את הטונה הטרייהשמרו על המיצים בעת הצריבה והחדירו את התבלינים היטב היטב לתוכה. חמיצות הלמון גרסוחריפות הג'ינג'ר לקחו את המנה לכיוון האסיאתי, אך יחד עם זאת הטונה נשארה הכוכבתהאמיתית. שום השתלטות יתר של שני התבלינים האסייתים שעטפו את הלשון וחיכו לטונההבשרנית העסיסית להתפוצץ בפה במרקם של דג ים טרי ומשובח. למנות העיקריות טעמתי צלעות טלה שגם פהבגלל חוקי הכשרות הבחירה בטלה היא מצוינת וכמובן התוספות של המנה הזו הן בבחינתגאונות. פרח קישוא ממולא בטרטר טלה וצ'אטני תפוחים ורוטב דמי גלאס (כבר ציינתי שהשףפשוט אוהב צירים משובחים). זו אחת המנות הטובות שאכלתי, הטלה היה צעיר ורך מאוד,הבחירה היא בבשר הבלאדי שהופכת את המנה הזו למנת הדגל של המסעדה לדעתי. חזה המולרד החרוך בשמן זית עם תוספת שלחציל אסיאתי ופירה מיסו גם עוקפת בקלות את בעיית הכשרות ומעניקה לסועד שלא חובב בשראדום כשר הזדמנות ליהנות מעוף המים הזה שטעם הבשר שלו כשהוא עשוי מדיום פשוטמדהים. שוק קונפי האווז בתוספת ניוקי מוקפציםעם אווז מעושן ופטריות פורצ'יני ותרד זו - מנה שאפשר לגמור עליה את ההלל. תפריט היין במסעדה מאוד פשוט לבנות תפריט יין במסעדהכשרה. יינות ישראלים כשרים לא חסר, יינות ישראלים כשרים טובים - זה כבר קצת בעייתילדעתי. במסעדתC2אפשר למצוא מגוון רחב ביותר של יינותישראלים כשרים: עמק האלה, בן חיים, צרעה, ירדן, גמלה, הרי גליל ועוד ועוד. רובםפתוחים לכוסות במחירים של 30שקלים ועד 45 שקלים, היין נשמר במקרר יין ראוי והמלצריםמגלים ידע והבנה בנושא היין. אני אוהב לשבת על הבר ולהזמין מנותקטנות שמוגשות על הבר כטאפסים (קבאב טלה על מקל קינמון או רול עוף מטוגן), לשלבן עםכוס יין בוטיק וליהנות משעת רוגע אחרי משמרת לילה. קינוחים שווים מנות אחרונות: בלי שמנת, בלי חמאה, בלישוקולד חלב. שוקו קוקו גוואנזה: קרם שוקולד חלבקוקוס על מצע פצפוצי קוקוס וטוויל קריסטל בשלולית רפרפת קוקוס (גאוני, פשוט גאוני,לא יאומן שאפשר להתרגש ממנה אחרונה כשרה). פאי אגסים: כמה שזה נשמע פשוט, אבל גםכאן שף הקונדיטורית העלתה את הפאי הזה לרמה עילאית בתוספת של קרם שקדים, זביון ונילומוסקט. תפיחת השוקולד המסורתי קיבל במסעדהתוספת של קונפיטורת דומדמניות. השימוש בשוקולד ולרונה עושה את ההבדל בין סופלהשוקולד שקיים בכל בית קפה לבין תפיחת השוקולד הגאונית הזו. עסקיות משתלמות עסקיות הצהריים במקום הם אחת מהטובותוהמשתלמות בעיר: בין השעות 12:00 ל-17:00 תוכלו לקבל עסקית בר במחיר של 49 שקליםאשר תכלול את לחם הבית המצוין – ארבעה מטבלים משתנים ואת אחת מהמנות העיקריותהכוללות: המבורגר עסיסי – שניצל וינאי- דג מושט- ניוקי תפוחי אדמה- סלט נתחיעוף. במחיר של 69 שקלים תקבלו את לחם הבית 4מטבלים, 4 סוגי טאפס ואת המנה העיקרית הכוללת: ספגטי עם רצועות פילה בקר ואספרגוס;קבאב טלה עם טחינה ופירה משובח; דג בורי צרוב; צלי בקר עם פירותיבשים. במחיר של 89 שקלים: יעלו על שולחנכםהאנטריקוט, פילה הדניס, שוק האווז, מדליוני פילה הבקר, או הפרגית עםהריזוטו. בתוספת של 20 שקלים תוכלו להתענג עלאחד הקינוחים. לסיכום: מסעדתC2היאהמסעדה הכשרה הטובה ביותר בתל אביב. גם לאוכלי השרצים כמוני יש אוכל טוב ומשובחשמשתווה לכל מסעדת שף אחרת בתל אביב. שף ארתור בילדר ריגש אותי במיומנותו ובעושרוהקולינרי. אין לי ספק כי בזכותו להיקרא שף זו גאווה אמיתית. 2C , הבנייןהעגול, קומה 49, .03-6081990.
פורסם באתר היין הישראלי
http://www.israelwines.co.il/ArticleItem.aspx?id=2052
http://www.adomolavan.co.il