חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ביקורת מסעדת 2 C קומה 49 מתחם עזריאלי

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול18/02/201013155 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מסעדת 2C

מאת: השף אלון גונן 17.2.10

    2C אלון גונן 1
צילומים:עודד תמיר

למסעדת C2 הגעתיבמקרה, ביקשו ממני לערוך סיבוב ביקורת מסעדות בעזריאלי לטובת המגזין 'על גג העולם'של המגדלים. במתחם עזריאלי יש עשרות מסעדות ובשלושה ימים נאלצתי לבקר בכולם ולכתובאת רשמיי.

כשהגעתי למסעדת C2 היתה זו התאהבות ממבט ראשון. ראשית העיר שלי, תל אביב נפרשת בכלהדרה ברדיוס של 360 מעלות. המקום מעוצב בלוק של מסעדה שמכבדת את לקוחותיה. שולחנותכבדים ערוכים עם סכו"ם משובח וכוסות יין איכותיות, מלצרים לבושים במדים וסינרים,מוזיקה נעימה וריח של אושר נישא באוויר כבר בכניסה. כישרון וכשרות במסעדה אקדים ואומר שהמסעדה כשרה. אני נמנעמלהגיע למסעדות כשרות, כי אני מודע למגבלות הרבות שיש לשף. בשר מומלח, חמאה שהסמלהזכיר, מנות אחרונות פרווה, אין פירות ים, כבד שרוף, ועוד כהנה וכהנה מגבלותקולינריות שערורייתיות. מסעדת C2 בראשות שף ארתורבילדר שינתה לי את הדעה הזו ב-180 מעלות. ארתור בילדר הוא מסוג השפים הצנועים,מהסוג שכל הזמן לומד ומתחדש. נסיעות קצרות להשתלמויות באוסטרליה ובצרפת מקנות לו אתהיכולת לראות את חומרי הגלם הרלוונטיים עבורו ולשלב בהם כמה סגנונות הייחודיים רקלו. מגבלות הכשרות נפתרות ראשית עם חומרי גלם משובחים ביותר, ושנית עם יכולת לבנותמנות משובחות ומעוצבות אשר משתלבות בהרמוניה עם הכשרות - כדוגמת נתחי כבד אווזבשכבות דפי פילו ותפוחים מסוכרים באניס ורוטב קלבדוס. זו מנה שגם אם משגיח הכשרותשורף בברנר את הכבד אווז, עדיין צריבתו במחבת עם השומן של עצמו בשילוב האניס, נותןלמנה הזו את הייחוד שלה וכבד האווז פשוט מתמזג נפלא עם שלל הטעמים. פה באה לידי ביטוי היכולת של השף ארתורבילדר להבין כי שילוב טעמים מתקתק ואניסי יסתור את שריפת הכבד באש גלויה כמתבקש עלפי חוקי הכשרות. דבר נוסף שהוא לא יעז לעשות מאותו כבד שרוף - להכין ממנה פטה כבדאווז, כי אז היא היתה הופכת למרירה וגסת מראה. מנה נוספת שטעמתי - ריזוטו בקרופורטבלו. הרי אני לא הייתי מעלה בדעתי לא להוסיף למנה הזו שמנת ופרמזן ועוד חמאהעל מנת להעשיר את המנה כמתבקש על ידי המטבח האיטלקי. ברגע שניתקתי את עצמי מלחפש אתהטעמים העשירים של החמאה והשמנת, נתקלתי בחתיכות שמנמנות של פטריות פורטובלו שנצרבובשמן זית ולא הצטופפו במחבת, מה שנתן להן השחמה ראויה. היין הלבן שהוסף למנה היהאיכותי, ציר הבקר (ואין הרבה שפים שמכינים צירים היום) היה עשיר בטעמים של מח עצםוהעניק למנה את כמות השומן שהריזוטו אוהב, שבדרך כלל הוא מקבל משמנת וחמאה. כאן צירהבקר עשה את העבודה אפילו טוב יותר מהמרכיבים האיטלקיים. יופי של מנה. מרגשת עדדמעות. מנת הטונה האדומה העטופה בעלי מנגולדואספרגוס ברוטב של קציפת למון גרס וג'ינג'ר היא מנה מנצחת. אסור לשחק יותר מדי עם דג הטונה הטרי.צריבה קלה משני צידיו, מעט מאוד תבלינים וזהו. עלי המנגולד שעטפו את הטונה הטרייהשמרו על המיצים בעת הצריבה והחדירו את התבלינים היטב היטב לתוכה. חמיצות הלמון גרסוחריפות הג'ינג'ר לקחו את המנה לכיוון האסיאתי, אך יחד עם זאת הטונה נשארה הכוכבתהאמיתית. שום השתלטות יתר של שני התבלינים האסייתים שעטפו את הלשון וחיכו לטונההבשרנית העסיסית להתפוצץ בפה במרקם של דג ים טרי ומשובח. למנות העיקריות טעמתי צלעות טלה שגם פהבגלל חוקי הכשרות הבחירה בטלה היא מצוינת וכמובן התוספות של המנה הזו הן בבחינתגאונות. פרח קישוא ממולא בטרטר טלה וצ'אטני תפוחים ורוטב דמי גלאס (כבר ציינתי שהשףפשוט אוהב צירים משובחים). זו אחת המנות הטובות שאכלתי, הטלה היה צעיר ורך מאוד,הבחירה היא בבשר הבלאדי שהופכת את המנה הזו למנת הדגל של המסעדה לדעתי. חזה המולרד החרוך בשמן זית עם תוספת שלחציל אסיאתי ופירה מיסו גם עוקפת בקלות את בעיית הכשרות ומעניקה לסועד שלא חובב בשראדום כשר הזדמנות ליהנות מעוף המים הזה שטעם הבשר שלו כשהוא עשוי מדיום פשוטמדהים. שוק קונפי האווז בתוספת ניוקי מוקפציםעם אווז מעושן ופטריות פורצ'יני ותרד זו - מנה שאפשר לגמור עליה את ההלל. תפריט היין במסעדה מאוד פשוט לבנות תפריט יין במסעדהכשרה. יינות ישראלים כשרים לא חסר, יינות ישראלים כשרים טובים - זה כבר קצת בעייתילדעתי. במסעדתC2אפשר למצוא מגוון רחב ביותר של יינותישראלים כשרים: עמק האלה, בן חיים, צרעה, ירדן, גמלה, הרי גליל ועוד ועוד. רובםפתוחים לכוסות במחירים של 30שקלים ועד 45 שקלים, היין נשמר במקרר יין ראוי והמלצריםמגלים ידע והבנה בנושא היין. אני אוהב לשבת על הבר ולהזמין מנותקטנות שמוגשות על הבר כטאפסים (קבאב טלה על מקל קינמון או רול עוף מטוגן), לשלבן עםכוס יין בוטיק וליהנות משעת רוגע אחרי משמרת לילה. קינוחים שווים מנות אחרונות: בלי שמנת, בלי חמאה, בלישוקולד חלב. שוקו קוקו גוואנזה: קרם שוקולד חלבקוקוס על מצע פצפוצי קוקוס וטוויל קריסטל בשלולית רפרפת קוקוס (גאוני, פשוט גאוני,לא יאומן שאפשר להתרגש ממנה אחרונה כשרה). פאי אגסים: כמה שזה נשמע פשוט, אבל גםכאן שף הקונדיטורית העלתה את הפאי הזה לרמה עילאית בתוספת של קרם שקדים, זביון ונילומוסקט. תפיחת השוקולד המסורתי קיבל במסעדהתוספת של קונפיטורת דומדמניות. השימוש בשוקולד ולרונה עושה את ההבדל בין סופלהשוקולד שקיים בכל בית קפה לבין תפיחת השוקולד הגאונית הזו. עסקיות משתלמות עסקיות הצהריים במקום הם אחת מהטובותוהמשתלמות בעיר: בין השעות 12:00 ל-17:00 תוכלו לקבל עסקית בר במחיר של 49 שקליםאשר תכלול את לחם הבית המצוין – ארבעה מטבלים משתנים ואת אחת מהמנות העיקריותהכוללות: המבורגר עסיסי – שניצל וינאי- דג מושט- ניוקי תפוחי אדמה- סלט נתחיעוף. במחיר של 69 שקלים תקבלו את לחם הבית 4מטבלים, 4 סוגי טאפס ואת המנה העיקרית הכוללת: ספגטי עם רצועות פילה בקר ואספרגוס;קבאב טלה עם טחינה ופירה משובח; דג בורי צרוב; צלי בקר עם פירותיבשים. במחיר של 89 שקלים: יעלו על שולחנכםהאנטריקוט, פילה הדניס, שוק האווז, מדליוני פילה הבקר, או הפרגית עםהריזוטו. בתוספת של 20 שקלים תוכלו להתענג עלאחד הקינוחים. לסיכום: מסעדתC2היאהמסעדה הכשרה הטובה ביותר בתל אביב. גם לאוכלי השרצים כמוני יש אוכל טוב ומשובחשמשתווה לכל מסעדת שף אחרת בתל אביב. שף ארתור בילדר ריגש אותי במיומנותו ובעושרוהקולינרי. אין לי ספק כי בזכותו להיקרא שף זו גאווה אמיתית. 2C , הבנייןהעגול, קומה 49, .03-6081990.

פורסם באתר היין הישראלי

http://www.israelwines.co.il/ArticleItem.aspx?id=2052

http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413304 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148562 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica