בואו נודה על האמת: אם אתם באמת רוצים לגרום לאורחים שלהם לצאת מסופקים, תביאו להם אוכל. לא פיצוחים. לא חטיפים, לא ענבים. אוכל אמיתי. לא בכאילו. למעשה, יותר טוב - הגישו קינוחים. הכי טוב עוגות. בעידן בו כולם חושבים בריא, ירוק, אורגני – הגיעה השעה לומר: אחת לכמה זמן, לכולנו מגיע מתוק אמיתי. די לחיקוי ולתחליפים. אנחנו מדברים על סוכר לבן על פני חום, קמח לבן במקום מלא, שוקולד מריר על חשבון דבש סילאן. כמו שפעם אבות אבותינו אכלו ותראו מה זה – הם נשארו בחיים. לא שאנחנו חלילה מעודדים השמנה המונית ואכילה כפייתית, רחוק מכך. אבל אנחנו כן אומרים: קבעו לעצמכם זמן (אצלנו זה נפל למשל על הגמר של "האח הגדול") בו תאפשרו לעצמכם פינוק אמיתי חסר מצפון כמו עוגות טריו שוקולד, עוגות חלבה, גבינה, מוס או מה שלא תרצו.
כעת ניצבות בפניכם שלוש אפשרויות ריאליות: המתינו להזמנה מחברים (זה יכול לקחת הרבה זמן), לכו לקנות לבד (זה יכול לעלות הרבה כסף) או (אולי כדאי שתשבו), הכינו בעצמכם. איך שאנחנו רואים את זה, יש לכם רק אופציה אחת אמיתית: כי הרי עד שיזמינו אתכם, אתם עשויים לפספס את הרגע ולקנות עוגה מוכנה רק עושה טעם רע לכל הרעיון. אז נותרנו עם האופציה האחרונה. או אם תרצו תרגום ברור יותר: הכול עליכם. אבל אל תדאגו, עשינו לכם כבר חצי מהעבודה. שלפנו את המתכון הכי נפשע שמצאנו ברשת: משמין, מתוק ונוטף ריח מתוק של שוקולד. שחיתות מעולם לא הייתה טעימה יותר.
חומרים
גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס
150 גרם קמח תופח
150 גרם קמח רגיל
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
550 גרם סוכר (תרגום למסתבכים: 2 וחצי כוסות)
4 ביצים
2 כפות שמן
125 מ"ל לבן או רוויון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22.
בסיר ממיסים חמאה, שוקולד, קפה ומים וממיסים על אש קטנה עד ליצירת תערובת חלקה ומסירים מהאש.
מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ומכניסים ביצים, שמן ולבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות.
מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים.
ומעל הכול
ממיסים בסיר קטן 250 גרם שוקולד מריר, 125 מ"ל שמנת ו-2/3 כוס סוכר על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה.