שוטרים הם אלו שאמורים לשמור על הסדר הציבורי, להגן עלינו, ולדאוג כי חוקי בית המשפט נאכפים. מהסיבה הזו עבירות פליליות, שמתבצעות נגד שוטרים נתפסות בעיני החוק כהפרה חמורה ובוטה של הסדר ושל החוקים, מעין פגיעה במי שאמור למנוע מאיתנו להיפגע. ועל כן החוק מתייחס בצורה חמורה למי שחשוד שביצע עבירת תקיפת שוטר או הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
האנטגוניזם כלפי השוטרים מוכר לי מעבודתי כעורכת דין, ולא אחת נתקלתי במצבים, שבהם נאשמים "לחוצים", המעוניינים להוכיח את חפותם, התנהגו בצורה אלימה כלפי שוטרים מתוך תחושת "מוצא אחרון". כדאי להכיר את החוק, ולהבין כי תקיפת שוטרים אינה מתקבלת בסלחנות במערכת החוק במדינת ישראל.
הנושא של תקיפת שוטרים הוא כאמור מאוד חמור והחוק מתייחס לזה בחומרה בדיוק כפי שמתייחס לעבירה של תקיפת שופטים או פגיעה ברכוש של שופטי בית המשפט כפי שאנו שומעים לאחרונה בחדשות. תקיפה של אנשים שאמורים לשמור על החוק ולדאוג שהכל יהיה כשורה, זוהי עבירה שלא תעשה!
תקיפת שוטרים - חוק העונשין משנת 1977 קובע, כי תקיפה של שוטר בזמן מילוי תפקידו כחוק, או של אדם אחר העוזר לשוטר, דינה מאסר של עד שלוש שנים, ולא פחות מחודש ימים.
אני מזמינה אתכם להמשיך לקרוא על עבירת תקיפת שוטרים ועל הפרעה לשוטר במילוי תפקידו בבלוג שלי, במאמר חדש שהעלתי על תקיפת שוטרים והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקיד.