פירות יבשים כבר המון שנים נמצאים על צלחת המין האנושי. באזורים קרים בעולם מצאו בייבוש הפירות דרך מצוינת לשמירה על הפרי. גם עמים נבטים,נודדים היו משתמשים בפירות בישים כדי לצלוח מסעות ארוכים. בעבר פשוט היו משאירים את הפירות בשמש ונותנים להם להתייבש וכך גם שמרו על ערכם התזונתי. לצערנו היום משתמשים הרבה פעמים בשיטות תעשייתיות ובערבוב של חומרים כימיים. פירות יבשים הם דרך מצוינת להספקת אנרגיה. בתהליך הייבוש רמת הנוזלים יורדת בעוד שרמת הסוכרים עולה. ניתן להוסיף פירות יבשים להמון תבשילים.ישנם מטבחים רבים ומתכונים רבים המשלבים פירות יבשים בזמן הבישול. הפירות היבשים מוסיפים המון טעם לתבשיל ומשמשים כממתיק טבעי. ניתן לייבש כל פרי חלק מוצלחים יותר לייבוש וחלקם פחות. להלן רשימה של פירות הטובים לייבוש ,תמרים,מנגו,משמש,תאנים,פפאיה,בננה,שזיפים,צימוקים וכמובן עוד רבים וטובים.
פירות יבשים הם בריאים בגלל עוד כמה סיבות , למשל כמו הסיבים הרבים הופכים פירות יבשים למצוינים לקיבה. פירות יבשים זמינים על המדף כל השנה וניתן לחלק אותם לכמה איכויות:מפוארים במיוחד,מפוארים,נבחרים במיוחד,נבחרים וסטנדרטים. החלוקה לקבוצות היא לפי גודל,צבע,מצב הפרי וכמות המים שבפרי. ניתן לשמור פירות יבשים טובים למאכל כשנה שלמה.
איך אפשר לדבר על פירות יבשים בלי להזכיר במילה אחת את ט"ו בשבט. פירות יבשים הם המאכל המסורתי בחג ט"ו בשבט. הסיבה למנהג זה הוא שבעבר לפני שהיה לנו מקרר בכל בית , רק ככה יהודי הגולה טעמו פירות אשר גדלו בארץ הקודש. לצד אכילת פירות יבשים כמובן יש את מסורת שתילת העצים הנותנים לנו כל שנה את הפרי אותו אנו כל כך אוהבים. פירות יבשים אפשרו לשמור את הפירות לאורך המון זמן וככה לא בוזבז אף פרי. נהוג היה לאחר הקטיף להכין ריבות לאכול את הפרי טרי וכמובן גם לייבש.
אז כל כך הרבה מילים על פירות יבשים ראוי כמובן להגיע לחלק הטוב מכולם...הארוחה, מעולה גם בתור מתנה ליולדת או בשילוב עם פלטת גבינות איכותית כמו גת יין !.