מכונת כביסה מקולקלת היא בהחלט דבר שעלול להרוס את היום. כשמכונת הכביסה מתחילה לעשות בעיות זה עלול להלחיץ מאד, במיוחד אם מיטב מחלצותיכם כבר מונחות בתוכה ואין לכם בגד נקי אחד ללבוש. לא נעים להסתובב עם בגדים מלוכלכים, כידוע. בכל אופן, העסק לא חייב להיות נורא כל-כך.
בשלב ראשון כדי לבדוק אם יש לכם כיסוי - משהו שאנשים שוכחים לעשות כשהם נלחצים. רוב מכונות הכביסה לא מתקלקלות בתקופת האחריות שהיא עד שלוש שנים, וייתכן גם שרכשתם הארכת אחריות או ביטוח תיקונים. אלו מהדברים שכדאי לבדוק לפני שמתקשרים להזמין טכנאי מכונות כביסה.
בכל אופן, תיקון מכונת כביסה בתשלום מלא, גם כשהוא נדרש, ברוב המקרים איננו יקר. כדאי, כמובן, לשכור למשימה בעלי מקצוע טובים ולהבין קצת לפני שמאשרים ומשלמים.
לפני הזמנת טכנאי מכונות כביסה
רוב התקלות של מכונות כביסה קשורות לבעיות בזרימת המים הפנימית, אם כתוצאה של סתימה, קלקול משאבה, דליפה וכו'; לבעיות מכאניות שונות, בתוף או ברצועות הנעה וכדומה; לבעיות חשמליות כמו קצרים. חלקים שנוטים להתקלקל והחלפתם זולה: גומיות איטום, רצועות הנעה, כפתורים וחיווט. אלו אחראים לחלק גדול מהתקלות. כך גם סתימות בצנרת, שלעיתים אפילו לא צריך טכנאי בשביל לתקן.
בעיות בגוף החימום ובתרמוסטט יכולות לפעמים להיפתר בקלות (ניקוי אבנית, למשל) אבל לפעמים דורשות החלפה. אותו הסיפור עם קצרים. משאבה מקולקלת עלולה לעלות מאות שקלים ומנוע עוד יותר מזה.
על הפתרונות והתמחור נרחיב במאמרים עתידיים.
במקרים רבים אפשר לזהות את סוג הבעיה ולהיערך עוד לפני שמגיע טכנאי. לדוגמא, הפסקה של פעולת המכונה יכולה להיות קשורה לטיימר או קצר. בעיות סחיטה יכולות להיות קשורות לתקלות בתוף או במערכת ההנעה שלו.