מתיחת פנים הוא הליך פלאסטי פופולארי בתחום ניתוחים פלסטיים. מצד אחד מאוד מפחיד- הרדמה, חתך, נפיחות, מה יגידו חברים..., מצד שני הזמן לא עוצר ולא יהיה צורך יותר במסכות יקרות ובילוי של שעה מול מראה כדי להסתיר את כל סימני הזמן.
כמו כל הליך כירורגי גם מתיחת פנים לא יכולה להתבצע ללא סכין וחתכים. החתך מתחיל באזור הרקה. ממנה יורד לאורך קידמת האוזן, נכנס אליה, יוצא ממנה ומקיף את בדל האוזן, עולה מאחורי האוזן עד למחצית הגובה שלה, ואז נכנס לתוך השיער שמאחורי האוזן. ברוב המקרים יש לבצע חתך קטן כ-3-4 ס"מ, נוסף באזור שמתחת לסנטר, כדי שאפשר יהיה להגיע אל השרירים והשומן בחלק האמצעי של הצוואר. לאחר מכן מפרידים את עור הפנים והצוואר. דרך החתכים ניתן להגיע עד לקפל המפריד בין הלחי לשפה העליונה וגם לקפלים שנוצרים בין צידי השפה התחתונה לסנטר. רק אחרי הפרדת העור אפשר להתחיל בעבודה.
בשלב הראשון של הניתוח משפרים את מראה הצוואר. דרך החתך ניתן להגיע לכל רוחב הצוואר, להרחיק את עודפי השומן ולמתוח את שרירי הצוואר לקו האמצעי של הצוואר. במקרים שבהם מיתרי הצוואר בולטים מאוד, יש צורך לבצע חתכים בשריר הצוואר. החתכים האלה משחררים את השריר ומרפים אותו, ובכך מבלטים את המיתרים שאופייניים לצוואר מזדקן.
אחרי מתיחת שרירי הצוואר עוברים למתוח את הרקמה התת- עורית של הפנים, שהיא בעצם המשך של שריר הצוואר. את הרקמה זו מותחים גם לצדדים וגם כלפי מעלה ומסלקים או מקפלים את עודפי הרקמה שנוצרים.
זה השלב שבו, במידת הצורך, מותחים את מרכז הפנים (איזור הלחיים). את המתיחה הזו אפשר לעשות או דרך החתך שליד האוזן או דרך חתך נוסף שמתבצע בתוך הפה, מעל השיניים העליונות. בעזרת תפרים מקבעים את הרקמות התת-עוריות שבאזור הזה לכיוון המצח, וכך מתקבל מראה של לחי גבוהה ומלאה, עדיף למתוח יותר לכיוון אחורי האוזן מאשר לכיוון קידמת האוזן.
סילוק העור העודף מסתיים כשמתקבל מראה של עור מתוח, ללא קפלים, עם שיפור ניכר במראה הצוואר, בקו הלסת ובקפל שמחבר בין האף לשפה.
לקראת סיום הניתוח משתדלים לתקן ולשמר את קו השיער במקומות שבהם בוצע החתך. כלומר, בסוף הניתוח תופרים את החתכים בעדינות בעזרת חוטי ניילון דקיקים, כשבאזור השיער ובאזורים המוסתרים נסגרים החתכים באמצעות סיכות מתכת
באדיבות ד"ר וינברג ניתוחים פלסטיים - http://www.dr-weinberg.com.