לא מעט אנשים, צעירים ומבוגרים, מוצאים את עצמם מתמודדים עם אסתמה ברמות שונות. יש כאלה שנאלצים להתמודד עם תופעה זו במשך כל חייהם, אחרים מתמודדים איתה במשך תקופה מסוימת, בין אם זה בילדות ובין אם זה בשלבים יותר מתקדמים בחיים.
עד היום, אנחנו לא יודעים בוודאות מה גורם לאסתמה. ההנחה היא, שמדובר במגוון של גורמים, כאשר ההנחה הרווחת היא, שבין היתר מדובר על גורמים סביבתיים, קרי זיהום אוויר, ולכן מרבית האנשים שמתמודדים איתה הם כאלה שמתגוררים בערים סואנות ועמוסות, וכן ישנם הסברים תורשתיים להיווצרות אסתמה בקרב ילדים ומבוגרים.
אסתמה היא למעשה מצב בו אנחנו מתקשים לנשום בצורה סדירה, כאשר לא פעם נלווה לכך גם נזלת אלרגית, כרונית, נזלת שנגרמה כתוצאה מחשיפה לאלרגנים מסוימים. חשוב להדגיש, לא מדובר בהכרח בנזלת רגילה כפי שאנחנו מכירה אותה, אלא נזלת הרבה יותר דלילה, מימית. מה שכן, היווצרות של נזלת אלרגית, היא סימן לגורם סיכון וכן להחמרה של האסתמה לאורך זמן. אם מטפלים נכון באסתמה עצמה, ייתכן מאוד שזה יקל ואף ימנע לאורך זמן היווצרות של נזלת.
מה גורם להחמרת התופעה וכיצד אפשר לטפל בה
ישנם גורמים שונים שיכולים לגרום להחמרת התופעה, קרי האסתמה. מדובר, בין היתר, על חשיפה לקור, חשיפה לאלרגניים מסוימים, תרופות, וכן מאמץ גופני, מתח ועוד. כאמור, מעבר לכל זה, הרי שחשיפה לזיהום אוויר וכן מחלות בדרכי הנשימה, כולל צינון, מחמירים אף הם את הבעיה.
בשביל לטפל באסתמה, יש לאבחן תחילה את הרמה שלה, יש לערוך בדיקות דם שונות בשביל לוודא באיזה מצב נמצאים המדדים בגוף וכן מערכת החיסון, ואז ניתן להחליט באילו תרופות להשתמש ובאילו אמצעים. למשל, במקרים מסוימים יהיה צורך להשתמש במשאף מיוחד על מנת להסדיר את הנשימה.
כאמור, הטיפול העיקרי נעשה באמצעות שורה של תרופות שנועדו להפחית את רמת האסתמה ולהקל על מערכת הנשימה, וכן באמצעות משאף. מעבר לכך, הרי שיש להימנע מחשיפה לחומרים אלרגניים, יש להימנע משהות במקומות עם רמות זיהום אוויר גבוהות וכן מפעילות גופנית שעלולה להחמיר את המצב.