הי חברים!
הנה כמה טיפים למטבח שאספתי עם הניסיון:
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: right; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: right; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 13.0px} span.s1 {font-kerning: none}
למה לא כדאי לזרוק מוצרי חלב שפג תוקפם?
כי מיוגורט, לבן, שמנת חמוצה וגבינות רכות שפג תוקפם אפשר להכין מעדן גבינה: מערבבים את כל המוצרים, ממליחים, מכניסים לשקית בד ותולים מעל הכיור או מעל קערה; מחכים לילה לניקוז הנוזלים - ובבוקר אפשר לאכול מהגבינה הנהדרת שמתקבלת.
למה לא כדאי לזרוק קליפות תפוחי אדמה?
כי אפשר לטגן אותן לצ'יפס נהדר או לאפות בתנור עם תבלינים ואבקת מרק בצל. אפשר גם להניחן בצלוחית במקרר לספיגת ריחות לא רצויים.
למה לא כדאי לתבל סלט עד לרגע האחרון שלפני הגשתו?
כי תיבול מוקדם גורם לירקות להגיר נוזלים – דבר שהופך את הסלט לנבול ולא רענן.
למה מפזרים מלח על פרוסות חציל לפני טיגונן או בישולן?
כי המלח סופח את הנוזלים המרירים שבחציל. לאחר שהמלח סופח את הנוזלים חשוב לשטוף היטב את פרוסות החציל ולייבש אותן.
למה כדאי לשמור את נוזלי שימורי האננס בעת הכנת סלט וולדורף?
כי אפשר לטבול בנוזלים את התפוחים הקלופים, וכך הם לא ישחירו.
למה כדאי לחרוץ תפוחי עץ לפני אפייתם בתנור או במיקרוגל?
כי בזכות החריצים קליפתם של התפוחים תתקמט פחות בגמר האפייה.
למה כדאי להרתיח מים המיועדים ליצירת קוביות קרח?
כי כך מתקבלות קוביות קרח יפות ושקופות כמו זכוכית (כמובן שיש לצנן את המים לפני מזיגתם לתבניות הקרח).
למה כדאי לחמם תפוזים ולימונים לפני שסוחטים אותם?
כי החימום מאפשר להפיק מהם יותר מיץ. אפשר לחמם אותם במיקרוגל במשך 10-15 שניות, או להשרות אותם כמה דקות במים חמימים.
והכי חשוב, קנו מוצרים ואביזרים למטבח באתר של פיצ׳פקעס.