ישר לשורה התחתונה – איני יודע מי ינצח ואיך זה ישפיע על השוק. לא בארה"ב, לא בישראל ולא בעולם.
אני בגישתי הכלכלית נמצא בצד הימני של המפה. זה שדוגל בכלכלת שוק ומעדיף לתת לאנשים 'חקות' ולא דגים.
בבחירות בארה"ב הצד הימני נמצא אצל טראמפ. הילרי קלינטון, והמפלגה שהיא עומדת בראשה (הדמוקרטית), הצליחה לאחד תחת כנפיה כיו"ר המפלגה הדמוקרטית גם את ברני סנדרס הנחשב לסמן השמאלי ביותר במפלגה ובמפה הפוליטית בארה"ב.
אז פרט לעובדה שהמפלגה הדמוקרטית נמצאת בצד השמאלי כלכלי במפה היא גם כוללת חברים לא מעטים שבינם לבין קפיטליזם אמריקאי המרחק הוא רב. רב מאוד.
לדעתי הצנועה, מר טראמפ מייצג את הקפיטליזם במיטבו. לטוב ולרע. האיש התעצם והתעשר התדרדר ופשט רגל מספר פעמים "וניצל" את המערכת הקפיטליסטית עד קצה גבול היכולת. היום הוא רוצה להיות נשיא.
עכשיו ברור מדוע השווקים הפיננסים כה ערים להשלכות של הנשיא שייבחר. אני חולק על אלו שחוששים מטראמפ אך מאחר ונראה שמרבית משקיעי וול סטריט מחוברים לממסד המיוצג כראוי ע"י הילרי קלינטון – טראמפ נראה כסוג של איום והאפשרות שייבחר – כסוג של מכה לשווקים הפיננסים.
אני טוען בזהירות כי ייבחרו של טראמפ אכן עלול ליצור זעזוע. זעזועון. לא שינוי רדיקלי בגישת השווקים. לדעתי האישית, לא זה הפרמטר שישנה את המומנטום החיובי בשווקים לטווח הבינוני ארוך.
היבחרה של הילרי קלינטון לא "יזיז" לשווקים. הכל יישאר כשהיה. ועדיין, בטווח הבינוני ארוך צריך שיקרה אירוע נוסף שעלול לשנות את המומנטום החיובי.
אני נצמד להערכות "המומחים" הגורסות כי היבחרו של טראמפ יזעזע את השוק בטווח הקצר ואילו היבחרה של קלינטון ישאיר לשוק לחפש אחר טריגר אחר לשינוי.
מה שמשפיע על השווקים ועל המשקיעים זה יותר המצב הכלכלי בעתיד ולכן כל נשיא שייבחר ויראה נכונות להרים את הצמיחה באמצעות כלים מעשיים – יהיה טוב לשווקים.